Hrubá mzda
Dobry deň chcem sa s vami poradiť ,pracujem ako praktická sestra v štátnej nemocnici na infektologii prvý rok po strednej
Hrubom na zmluve mám 940 eur čo je ak sa nemýlim tak je 720 eur v čistom + za 165 odpracovaných mávam príplatok 120 eur takže spolu cca 840. Avšak mal som smeny k tomu 2 nedele , Vianoce + sobota a výsledná výplata mi prišla 860 eur ? Nie je to trochu málo?+ Výplatnú pasku ako mne jedinému neposlali...
@lalala94 Ano robim v ČR mám “sprostu” strednú ekonomickú 23 rokov a zarabam 1300€ v čistom 🙂) a teraz má zozerte 6tyzdnov dovolenky v praci sedim od 8-16 s hodinovou pauzou nerobim vikendy ani sviatky.
A Ano @trgypadl zivot má naucil preto od 16 zijem z vlastných príjmov a ak má to niečo naučilo. TAK keď sa mi niečo nepaci netvárim sa že je to v poriadku.
@tetapetra ani netrebalo a skvele možno ta aj inšpirujem :D
@tetapetra Robia, lebo sa naucili drzat hubu a makat. Nestazovat sa, ved co, na ich miesto caka vonku dalsich 10...a s takymto zmyslanim to tu lepsie nikdy nebude. To, ze maju mladi naroky je len dobre.
@alzbeta1301 ja ťa zožrať nejdem, ja s tebou súhlasím. 😀 Mňa fascinuje koľko ľudí len skloní hlavu a zostane spokojný s tými drobákmi čo má, a keď sa niekto sťažuje, tak ho tu zvozia pod čiernu zem, čo si to vôbec dovoľuje a čo by za to iní dali. Tak nech je radšej ticho. Pritom len popíše pravdu.
@lalala94 to o zozrati som písala ostatným :D
A Ano necudujem sa potom že sa to Slovensko takto hybe, teda plaziii. Akoby si človek nemohol za svoju prácu pytat to čo si mysli že si zasluzi. Sak treba mat ábyt aj realista ale odtial potial.
Žila som v norsku aj Írsku aktualne cz ale teda Slovensko je v tomto žiaľ pre mladých úplne zle.
@lalala94 fungujes v zdravotnictve??nie... Vies ako postupovali platy za posledne roky?? Nie.... Mudrujete tu, ze by ste za take platy nerobili, ale akonahle by bola zmienka zvysovania platov zdravotniokom, tak by ste boli mozno medzi prvými, ze si zasluzia zvysit platy aj iny a, ze sme nenazranci a podobne...
Ved, ked nie je spokojny moze ist za lepsim... Vies ja som sa narodila, vystudovala zadarmo na svk a budem podporovat svoju krajinu
@alzbeta1301 Co by sa mali tesit, ze mladi su sikovni a neuspokoja sa s almuznou, tak sa tu este budu opustat. Necudujem sa kde sa tato krajina nachadza.
@alzbeta1301 a vieš čo neverím ti. Časom dojdet aj na teba. Mám spolužiačky v Čechách, ktore majú kariéru. Aj také čo sa vratili naspat. Mňa inšpirovať moc nemáš čím, ako som písala pred 5r som mala skvelý plat, ale kvôli synovi som musela odísť. Snáď to ty nikdy nezazijes.
@oranzovyvevericnik len tí mladí keď prídu, tak vedia veľké makové a niekto ich to musí učiť.
@trgypadl ja som za vsak pisem že je to nedocenená robota. Ale ani sťažnosť na lamparen nepomoze.
Pokial sa najdu zamestnanci ktorým bude almužna za ich tazko vykonanú prácu stacit tak to nikdy ani inak nebude rozumies.
@tetapetra sak never 🙂 to je tvoja vec ono vies v živote sa treba vedieť tesit aj zo stastia inych a možno by ho kusok priletelo aj na to Slovensko
@alzbeta1301 aj ja sa mam dobre, lebo zivot beriem s pokorou a vazim si to co mam, a dokazem platiť aj ucty, aj hypotéku , aj sa starat o deti a dopriat im co potrebuju... Vies, kebyze v tom zdravotnictve robis mozno by si pochopila ze niekdy su u niekoho priority niekde inde
@oranzovyvevericnik tiež da necudujem. Už len pristup celkovo ludi stačí ísť do obchodu na nákup a vidis ako sa chovajú v cz, de, Írsku a norsku čo viem porovnat a ako sa ľudia chovajú na sk či už zakaznik alebo pokladník. Otras
@alzbeta1301 no klasika, zboznujem ako tu niekto mudruje a pri tom nerobi ani na Slovensku👏👏
Prepac, ale to ako si napisala ako Ti mozeme závidiet svedci o Tvojom charaktere, a je mi z Teba 🤢🤮
@trgypadl vsak ja beriem že je to praca na ktorú treba mat aj srdce. Ale pokial chodím do prace a robim nejaký job a nie hobby (vlastný business) tak tam chodím primárne koli platu. Lebo robit čašníka, zdravotníka alebo ja neviem predajcu ns pumpe tak to nerobim preto že má to bavi. Ale preto že mi za to chodi plat zial
Pokial makam na sebe a svojom biznise tam to nieje vždy len o peniazoch.
@trgypadl predstav si že aj na sk som mala cez 1000€ 🙂)
@trgypadl vsak všetci chcete aby sme vás tu ľutovali za to koľko zarobíte DOBROVOLNE aku almužnu tak mne môžete zavidiet :D to nemá nič s charakterom to je žiaľ realita
@alzbeta1301 nemam Ti co závidieť 🤭
@trgypadl tak môžeš v klude spat 🙂)
@trgypadl nie, nefungujem v tejto oblasti (našťastie) a vždy som podporovala zdravotníkov v ich prostestoch nie len za platy, ale aj za systémové zmeny v zdravotníctve ako bol napr. aj posledný protest lekárov. 🙂 Ty môžeš pokojne podporovať svoju rodnú vlasť a zostať tu z veľkej lásky k pacientom, ale nečuduj sa, keď mladí ľudia pôjdu radšej inam, lebo za tie smiešne platy robiť nebudú. Smutné je to, že ty sama si s tým zjavne už spokojná a zmierená. Inak, tu asi nikto nehovorí, že absolvent má mať rovnaký plat ako ten, kto má roky praxe. Skôr tu ide o to, že tie nástupné platy sú celkovo nízke a naša krajina na to veľmi pekne doplatí (resp. už dopláca).
@alzbeta1301 ja budem o to sa nemusíš báť 🤗clovek, ktory sa s vysmechom hrdi platom podla mna nie je kompletny a nestoji za to, aby som v noci v klude nespala
@alzbeta1301 Ide o to, ze ti hore mohli byt predovsetkym menej nenazrani a radsej to premietnut do platov podriadenych prip. prijat za slusny plat aj dalsich aby ti prvi nepadali na hubu, aby sa im vsetkym v pohode robilo a aby sa aj nevyflusnuti, nevyhoreti, ked nevedia co skor, mohli usmievat popri praci. Cize o tom je ta zmena systemu platov. Aby som mal skratka spokojných ludi pod sebou, ktorym sa dobre zije a nie JA JA JA 155tu vilu a 10 dovoleniek v roku. ide o tu nenazranost niekoho. O to pozerat sa aj na inych, nie len na seba. Ale to uz by som od slovace asi vela chcela. No nic, vravim, utopia.
@silvike presne plne suhlasim ale to žiaľ musí začať od základov a základom je vždy zamestnanec. Ja to tu napíšem na plnu hubu a už mam slučku prichystanu tunaaa od kolegov :D
@alzbeta1301 Ludia su frustrovani, a miesto toho, aby s tym nieco urobili, tak si to vybijaju na ostatnych. To je to naucene zmyslanie - drz hubu a makaj. Pokial toto nezmenia, tak neni o com.
@oranzovyvevericnik ✋🏻 Tak a pritom by im bolo dopriate veľa krat. Ale kto malo očakáva malo dostane.
@alzbeta1301 Praveze vobec ste moj prispevok nepochopili. Lebo podla mna, ta zmena musi prist od niekoho kto tie peniaze ma. Cize od zamestnavatela. Aby on sam chcel mat spokojnych zamestanncov, aby jemu zalezalo na tom ako sa ti jeho ludia maju, ci su v robote spokojni. Nie aby si to stale niekto len vydupaval, dajte mi viac, dajte mi viac. Prave o tom to je, ze cim mas viac, chces viac, tym si skupejsi. A prave to je to, ze ti hore nie su ochotni a nemaju nastavene myslenie, ze im zalezi na ludoch-zamestnancoch. Im zalezi len na cislach a svojom konte. A to je ten problem.

@alzbeta1301 fascinuje ma, aká si múdra. Množstvo ľudí robí ešte za menej ako 1000€. Máš 23. Veď to si nestihla ani VS ukončiť,