Hrubá mzda
Dobry deň chcem sa s vami poradiť ,pracujem ako praktická sestra v štátnej nemocnici na infektologii prvý rok po strednej
Hrubom na zmluve mám 940 eur čo je ak sa nemýlim tak je 720 eur v čistom + za 165 odpracovaných mávam príplatok 120 eur takže spolu cca 840. Avšak mal som smeny k tomu 2 nedele , Vianoce + sobota a výsledná výplata mi prišla 860 eur ? Nie je to trochu málo?+ Výplatnú pasku ako mne jedinému neposlali...
@trgypadl tak to rada čítam, že sa to lepší, ale nič to nemení na tom, že to tempo je asi o ničom, keď má človek so SŠ nástupný plat 940€ a človek s VŠ 1008€. O to smutnejšie je, keď tu čítam ako mu ľudia píšu, že má byť spokojný s tým čo má, lebo však sú ľudia, ktorí zarábajú aj horšie. No áno, sú, ale nie je nič zlé na tom, ak chce mať viac. A či to viac dosiahne tým, že pôjde do zahraničia (strata pre Slovensko, keď odíde pracujúci človek) alebo zostane na Slovensku, no odíde zo zdravotníctva (strata pre naše bez-tak kolabujúce zdravotníctvo, ktoré sa roky borí mnohými problémami) je už len na ňom. Každopádne nejdem viac spamovať tému, ktorá je tak trochu o inom, keďže mu zrejme neboli vyplatené príplatky za sviatky, snáď sa to ale vyrieši k spokojnosti oboch strán.
@silvike pochopila lenže ono na zamestnavatela velmi tento pozitívny nátlak nefunguje podľa môjho názoru.
Nemyslim si že by sa nejaký riaditeľ v BA po tom ako práve prisiel z 5 chodovej vecere na novom Mercedese sadol večer na terasu svojho 3 poschodového baraku mal nejakú motivaciu Premyslat ako da rozkaz podriadenym ktorý vedu nemocnice na nejaké zdvíhanie platov len tak sam od seba koli spokojnosti.
@alzbeta1301 Presne. A to je to prehnite v systeme, to mentalne nastavenie mecenasov, financikov a pod. ludi. Pozerat len na seba a nikto od koho v podstate zavisi aj moj uspech ma nezaujima. Sebeckost a egoizmus.
@frederik126 jednoznačne si vypýtaj výplatnú pásku a hľadaj, kde je chyba, keď podľa tvojich výpočtov si mal dostať viac. Ak sa nadriadený vyjadrí, že plat je v poriadku, daj si pásku polopate vysvetliť a zisťuj prečo to tak je. A možno sa len ekonómka niekde pomýlila alebo neprirátala nejaké hodiny za príplatok a ty už pomaly zo zamestnania jednou nohou odchádzáš..
@trgypadl Ale to už nie je môj problém ,ja som to takto nenastavil
@lalala94 Ale o to ide ja som nepovedal že to je málo ale to že som proste nedostal príplatky ktoré som mal dostať. Za to že som mladý tak mám si povedať že ,, mala mi prísť 1000ka ale ja som vlastne mladý a ešte nemám takú prax tak im nechám tých 140 euro len tak,,
@silvike pána beka všetci majú vyšší plat odo mňa čo majú roky praxe ,ale môj plat aj bez praxe by mal byť okolo 1000
aj mzdarka sa može pomýliť. netreba mať silácke reči, ale vypýtať si výplatnú pásku a ak ti v nej niečo nesedí ísť sa slušne opýtať. určite ťa nikto u tak veľkého zamestnávateľa ako je nemocnice nechce "okradnúť"
@frederik126 verím tomu, že dochádzku mate zaznamenávanú elektronický. Niekde v PC. V nejakom dochadzkovom systéme. Ťahá ju do výplaty systém z nejakého súboru, preto si myslím, že vo výpočte výplaty chyba nebola. Kedze nemáš pásku, nevieš si to zatial odkontrolovať. No pri tvojich výpočtoch si kľudne mohol niečo nezdánit, mam pocit, že tie príplatky si nezdanil, neodratal strávenky a pod. Nemyslím si, že ťa niekto chcel okradnúť. Tiež nevieme, či máš podpísané rôzne vyhlásenia, predpokladám ale že áno. Robiť hneď závery je predčasné. Na výplaty iných ludi sa tiež nepozeraj, mozu mat daňové bonusy na deti, mohli mať voľno, mohli to a hento. Navyše je neslušné sa baviť o výplate s kolegami, teda vypytovať sa niekoho na výplatu. Určite ju tam nikto neráta ručne, pri toľkých ľuďoch by sa tie ženské zbláznili. Pásku ti tiež určite dajú, ak nemajú email, dostaneš do ruky. Co sa týka výšky výplaty, vedel si do čoho ideš. Co budeš študovať a koľko cca sa tam zarába. Čakať, že sa to razom zmení keď tam nastúpias je naivne. Navyše sú tam tabuľkové platy. Takže....
@frederik126 Ale, ked si nastupoval podpisal si zmluvu, v ktorej jasne stojí brutto, a to, ked je raz 940 eur, tak nepocitaj, ze plat bude okolo tisicky... Vies mladym chybaju niekedy zakladne vedomosti, predpokladam, ze si mal prvu výplatu,, pockaj na pasku a pochopis ako to naozaj cele je
@frederik126 a, ked si studoval, tak si vedel cca, kde sa platy pohybuju
par vikendov a sviatok ti tolko neurobi tolko, aby si dostal zo zakladneho cisteho platu az 1000e. teraz som pozrela vyplatnu pasku a mne robia tieto priplatky navyse necelych 100e. a to mam vyssi tabulkovy plat.
priplatky za priplatkove sluzby sa rataju z platu.
@trgypadl Áno moja spolužiačka ktorá tam mesiac predomnou začala tak ma okolo 980 a ja 860 😆Pritom viac mal som viac víkendov ,sviatkov viac ako ona 😆
@frederik126 ukazovala Ti pasku??povedat Ti mohla... mohla mat osobne ohodnotenie,mozno robi nocne... mohlo tam byt cokolvek.... Pokial nemas svoju výplatnú pasku darmo tu budes prskat
@trgypadl áno ukázala a nočné nerobí (-.
@frederik126 ojoj kolektivna zmluva Vam asi nic nehovori.... Kazdopadne bude na to urcite vysvetlenie...

To myslíš vážne ten plat? Mám v rodine zdravotnú sestru a teda zarába o dosť viac ako Ty. Ak teda o plate neklame.