Ideálny čas na hľadanie nového zamestnania po zrušení miesta?
Na súcasnej pracovnej pozície pracujem desať rokov. Určitá časť je dosť špecificka, zvyšok ani nie. Stále hlasnejšie sa pošuškáva tom že moje a môjmu podobné pracovné miesta budú rušiť. Nie tento rok, a ani ten ďalší, pravdepodobne o 4-5 rokov možno ešte neskôr. Všetko sa zlúči a centrálne ostane pár ľudí, v iných veciach nás nahradia stroje či ,,cvičené opice,,.
Milujem svoju prácu,nerada by som menila. Kedy je podľa vás ideálny čas hľadať nový Job.
.
@melanta yeah a ucenie sa niecoho noveho za zbytocnost. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@ajka19 nikdy nic nie je zbytocne, co sa clovek naviac nauci. Takisto by sa ludia mohli pytat, naco ludia studovali vs, ked v tych oboroch na sk 80% ludi nerobi...nove poznatky vedia cloveka osobnostne dalej rozvijat a nestagnovat. A ako uz bolo aj spomenute, super prevencis stareckeh demencie, ktora sice s istotou pride, ale je rozdiel ci v 60tke alebo 95tke...
@melanta neviem,co tu do toho miesas mna a moje ambicie. Len pre tvoju info. Chodim na jazykovu skolu,takze tolko k tomu.
Autorka ma 10 rokov pred dochodkom. Nie kazdy chce v 55 rokoch +- studovat ci ucit sa jazyk. Autorka to tu niekolkokrat napisala. Staci citat.
A moja rada? Cakat. Ak ta aj vyhodia,mas narok na odstupne. Predpokladam,ze si na neurcito. Ked odides teraz sama, prides o odstupne+budes v novej praci na skusobnu dobu,co je riziko. Plus za tych 4,5 rokov sa este kopec veci zmeni a teba ani prepustit nemusia.
@terina25 nie, autorka nepíše, že nechce. Autorka píše, že jej to nikdy nešlo do hlavy. Ty si vo svojej prvej reakcii rovno zhodila všetkých ľudí s nízkou kvalifikáciou resp. s nízkokvalifikovanou prácou, že načo by pre seba niečo robili. Bez toho, aby si autorku poznala, jej napíšeš, že má čakať kým ju vyhodia a nemá pre seba nič urobiť, lebo veď už je stará. Bravo!
Je vela premennych, o 5rokov ti bude kolko ostavat do dochodku? Ak malo tak kazdym rokom bude narocnejsie sa zamestnat. Ja by som si robila prieskum trhu a ak by ma nieco zaujalo poslala zivotopis. Ak mas teda iste ze na 100% tvoju poziciu zrusia.
@terina25 a co ak by to robili len preto, ze ich to zaujima a bavi - a nemusime hovorit o jazykoch, je kopec inych veci ktore sa daju naucit a dostudovat. Ono poznala som uja co chodieval na uni - studoval právo - v podstate mu to mohlo byt ukradnute, uz bol urcite v dochodkovom veku, a dokonca mal aj nejaky handicap - viditelne krival- a to nechodil na externe studium, on chodieval do triedy s mladasmi 18-24r. A takych co si v 50-60 studuju na vyske preto, ze ich to bavi a konecne maju cas studovat ale pre svoju robotu to priamo nepotrebuju poznam tiez vela - proste hobby studovat len tak pre radost
@terina25 jazyk ci novu profesiu nezmaknes za mesiac. Chce to cas- a v jazyku si mozes citat knihy ci v originale pozriet film, ak ho dobre zvladnes, doucovat deti ci pomahat pri ulohach a privylepsit si dochodok. A ano, mozes a nemusis to vyuzit pri cestovani, ale rovno zahodit nieco, co nevies ci vyuzijes....no mam znamu, ta po smrti muza, " ze uz len smrt na nu caka"....a caka uz 25 rokov! Vies ako vela to casu je a co vsetko sa da a napriklad pre nu dalo stihnut?!? Ale tak kazdy si je strojcom vlastneho osudu. Ak chce niekto sediet doma a pred telkou, no nech sa paci....ale kazdy by mal mat na pamati, ze clovek v zivote lutuje len usle sance, ktore sa uz nevratia a sancu ma kazdy, kto este zije a kazdy den.😇
Pracujem na pol úväzku preto že je to tak fajn, ale pretože pri opatrovaní môžem maximálne toľko.
Mám jedno dospelé dieťa ktoré žije a študuje v čr a jedno v puberte. Jednoducho si nemôžem dovoliť odchádzať z domu ráno pred štvrtou a dôjsť domov večer no deviatej či neskôr. Tí, čo máte puberťákov asi viete o čom píšem. Žial od nás z obce je jedno či druhé malé mesto dostupné dopravou iba takto.
Ako tu bolo písané malé mesto je malé mesto,kto nezažil nevie....
Až mi naskakuje husia koža čo si o mne niektoré myslíte. Mám odpracovaných pár rokov v sklade, v dvoch spoločnostiach. Začiatkom 90tych rokov som pracovala ako junior účtovník, potom ako samostatná účtovníčka 9,5r až po materskú. Od ani nie dvojročného dieťa som začala pracovať na obecnom úrade, kde som pracovala 10r až kým starosta zomrel a nový si doniesol staro-novú účtovníčku. V tom čas ešte mama podnikala, tak som pracovala u nej , v administratívne aj počas RD, lenže potom mama ochorela, brat so švagrinou nechceli pomôcť ani s firmou ani s mamou. Potom mi bolo ponúknuté toto miesto najprv na dohodu, potom 1/2 úväzok. Na udržanie maminej firmy pri malom dieťati a chorej mame nebola šanca. Nikdy až na prácu v sklade som žiaden jazyk nepotrebovala, rozlíšiť brzdové lanko od filtra či manžety v NJ zvládnem aj dnes.
Ešte k tomu pilotnému projektu, až po uzavretí a vyhodnotení prvej etapy rozhodnú či centralizácia bola nezmysel alebo nápad storočia, možno zostane všetko po starom. Neviem, 75% kolegýň sú staršie ako ja, poznám iba jednu čo má okolo 40. Bývalá spolužiačka šla na ten projektu tiež na administratívnu pracovnú pozíciu cez uosvar , veľmi sa sťažovala, mala robiť všetko možné od hostesky cez správu kamerového systému až po písanie článkov pre bulletin. Furt ju za všetko drbali. Keď niekto vypadol ostatné nestíhali ani sendvič, nie ešte riadnu obednajšiu prestávku.
Preco si nehladas nejake vzdelavanie v oblasti logistiky - to je teraz dost vyhladavane a mas skusenosti
Nerozumiem z coho Ti naskakuje husia koza, co si kto o tebe mysli Ti moze byt jedno. Ani jedna zena v diskusii Ta nijako neurazila. Pises, ze si pracovala v uctovnictve, tak chod na par kurzov a aktualizuj si vedomosti z toho. A hned mas nieco v zalohe, ak by sa stala vec, ze teda bude zlucenie a zostane tam par ludi. Ja mam znamu, ktora bola po volbach prepustena z managerskeho miesta /sefka odboru/ v statnej sprave, kde bola dlhe roky /vymenilo sa vedenie danej institucie a dosadili si vlastnych politickych nominantov/. Pracu si nehlada a ani ju nikto na pohovory nepozyva. Ma cez 50, je slobodna a bezdetna. Ona je ale v situacii, ze ma dostatok financii /dedicstvo, predaj firmy pribuzneho/.Ja viem co obnasa starostlivost o ZTP cloveka. Aj ake je to narocne.
@muchotrafka298 aj ja som cez ale nie som slobodná a bezdetná. Mám kopu povinnosti a večer padám na hubu. Mama, dieťa, práca, záhrada, zverinec. Ledva stíham sledovať zmeny v legislatíve a školenia v súčasnej práci.
O zmenách v budúcnosti sú len hmlisté dohady. Niektoré kolegyne svorne tvrdia že nás pracovníčky v administratíve isté neprepustia, zostaneme ako ,, body prvého kontaktu, skôr našich šéfov.
Nepocuvaj to, co hovoria kolegyne. Lebo oni nevedia nic, su to len dohady. Ty sa mozes na to pripravit, ze tato situacia moze nastat. Vela ludi to stastie nema, su proste naraz prepusteni. Ako sa k tomu postavis, to je na tebe.

@prasiatko30 ten alzheimer a senilita - presne tak. Preto profesne úspešní, vzdelaní a ľudia, ktorí veľa čítajú žijú dlhšie a dlhšie si držia mentálne zdravie. Pretože trénujú hlavu. Pretože aj po odchode na dôchodok čítajú, zaujímajú sa o nové veci, informujú sa, dokonca sa vzdelávajú. Len to ťažko vysvetliť ľuďom, ktorí celý svoj život voľný čas využívajú na pozeranie telky.