Išli by ste na stáž do zahraničia?
Keby ste mali moznost ist na staz do zahranicia alebo pracovat do ineho mesta na SK, statu vo vasom odbore na par rokov kvoli skusenostiam, isli by ste do toho? Keby ste v tom case slobodne. S vedomim, ze mozno sa uz nevratite na SK, do rodneho mesta alebo ak sa vratite, mozno vase socialne vazby ochladnu. Som spolocenska, mam tu rodinu, priatelov, no stale ma to taha inam, alebo skor ta zmena, stale vsak v ramci odboru. Ale je tam stale to ALE, ci urobim dobre, ak by som isla na 1-2 roky prec, ci nebudem potom mimo vsetkeho (kamaratstiev) 🙂 Mam 25 rokov, nemam ziadne zavazky typu hypoteka, partner 🙂
Jasne ze ano.. hned... nic neurobi viac zle ako sediet doma na zadku, lebo "vztahy", ak to cloveka proste niekam taha. Kamaratstva sa najdu nove, stare aj tak vacsinou nevydrzia nekonecne.V istom momente si clovek musi zacat budovat dospelacky zivot...
Samozrejme, mám takú prácu tak chodim a aj deti studovali VS mimo SR a starši tu veru ani nežijú
@zivotgombicka tiež som venovala štúdiu všetok svoj volny čas. Boli to krásne roky, ale oveľa krajšie by boli, keby som sa na niekoho tak bezhlavo neúpla. Baby tu spomínali, ak je niečo silné tak to vydrží aj keď budete vzdialení tisíce km. Ja to 12 rokov ľutujem, keby som mohla vrátiť čas, prvé čo by som urobila, nastúpila by som do toho lietadla. Teraz si tak môžem akurát prezerať obrázky😢 celkovo som mohla byť niekde úplne inde, niekedy sa netreba riadiť iba srdcom, ale aj rozumom.
No keby som sa v mladosti cestovania do zahraničia neobávala, tak veru by som išla 🙂 Je to veľká skúsenosť 🙂
Ako @oslo1 isla som a ostali. Povidne som chcela len studovat a potom sa vratit. nakoniec po Univerzite som si nasla dobre Miesto a urobila Karrieru. A to bol dobry Tah. Mam miesto, kde Robim karieru aj po materskych(podotykam s kazdy dietatom som bola doma minimalne 2 roky). Som von uz vyse 20 rokov. Rodina na SK mi samozrejme ostala a s kamoskami z gymnazialnych cias som stale v Kontakte. Plus mam Nove kamosky. Treba vyskusat. Ked Este Nemas vlastnu Rodinu, nemas co stratit.

Pocas vysky som bola 3x v polsku, 1x erazmus, 2x letny jazykovy kurz a to som uz mala frajera, dokonca erazmus bol uz pred svadbou. Minule som rozmyslala, ze este by som na taky letny kurz sla. Zijem v at, mam tu kamaratov a citim sa tu doma. Muz ma partiu kamosov z vysky, su rozlezeni po slovensku, obcas sa s niektorymi sporadicky stretneme, ale volavaju si pravidelne. Kym sme nemali deti, tak sa robili zhruba kazde 3 mesiace nejake akcie... Teraz uz robota a deti to trochu obmedzili. Ale urcite chod. Ak mas moznost, tak chod. Rozpravala som sa so znamym, on bol pocas vysky vo finsku, pobehal krajinu, vyuzil stipko, ziskal kontakty... Chce to trochu nervov pri vybavovani, ale stoji to za to a oplati sa to.