Išli ste pracovať do zahraničia a nevedeli ste jazyk?
Ahojte ,zaujimalo by ma ci tu je nejaka žena,ktorá šla pracovať do nemecka,rakuska a nevedela jazyk? Doba je velmi zla ,financie chybaju tak sa pohrávam s touto myslienkou ist si privyrobit ,len problem,ze neovladam jazyk.Myslite,že by sa to dalo zvladnut?
známy pred rokmi odišiel do Nemecka. Nevedel jazyk. Ale išiel tam s partiou, cez agentúru do výroby. Časom sa jazyk naučil. Ak vvieš aspoň anglicky, na niektorých miestach by to nemusel byť problém. Neviem v akej oblasti si hľadáš miesto - myslím pracovnej.
@anjelicek26
@kvetinka75 Neovladam plynule ziaden jazyk, v noci mi skrsla taka myslienka ci ist tymto smerom,ci by som to dala,kedze fakt uz financne stagnujem,skor by som sla asi ako chyzna,pomocna sila
Išli sme za manželom a nevedela som nemecky, iba dobrý deň, a ,,nerozumiem,, ... manzel ti iste. Naučili sme sa.ak vies AJ tak výhoda pre teba, keď sa dostaneš do práce,kde je komunikácia potrebná a sú tam Nemci, tak sa naučíš. Manžel pracuje vo firme kde sú aj Chorváti, tak vie aj po chorvátsky 😏
Tak zacni hned s nejakym kurzom, myslim v dobrom... bez jazyka sa integrujes len v Slovenskom time, kde ta stale niekto bude musiet vodit "za ruku", tym padom riesit bankovy ucet v Nemecku, riesit byvanie za teba, urady a papierovacky... a urcite to nebude robit zadarmo
plynule nepotrebuješ vedieť. Pokiaľ vieš aspoň niečo a porozumieš základných veciam a pracovným veciam. Zvyšok sa doučíš. Mám dosť známych ktorí robia v zahraničí Rakúsko, Nemecko - výroba, zdr. sestry, opatrovateľky ale nikto z nich nevedel plynule, keď tam išiel. Základy mali, niekto aj úroveň B1 a uchytili sa.
da sa ist niekam kde va bude viac pkope=zber ovocia,do vyroby .. a podobne... ak by si isla do kuchyne upratovat etc- nerozumela by si pokynom ..ja som bez jazyka odisla..ale mali sme prekldatelku v praci a vpodstate to bola viac ceskoslovenska firma ako anglicka 😀 no bolo to daaavno .. a ako pisem najst sezonnu pracu a mozno to zvladnes
Ale vravim netreba sa toho bat, len treba byt opatrnny, na nete s ponukami prace sa pohybuje strasne vela podvodnikov a nedaju ti pomaly ani minimalku...
Kamoska isla opatrovat cez nejaku agenturu nevedela nic len pozdravit uz je tam 10 rokov a jazyk sa naucila pri babkach
Ja som bola v londyne par rokov po skole len s uplnymi zakladmi ale bolo tam kopu slovakov poliakov .
Ako chyzna potrebujes v holely nejake zaklady komunikujes s nadriadenymi aj s hostami ..robila som v uk. V takej kuchyni tiez musis ovladat nejake pojmy aby si vedela co od teba chcu vlastne...vyber si oblast kde chces pracovat a nauc sa slovicka nejake..zakladne frázy aspon
Ano, da sa to. Ako pomocna sila a chyzna uplne v pohode.
Sice nie do Nemecka ale inej krajiny … z jazyka som vedela iba pozdravit, nakolko som sa nemala ako dorozumiet a ziadny Slovak/ Cecjh na okoli … do 3 mesiacov som komunikovala ale pracovne som sa starla o deticky (ani oni nevedeli rozpravat) po roku som sa zamestnala v normalnej firme a nejak sa nikto nestazoval, ze by mi nerozumel.
Bola som v Anglicku, jazyk zo strednej školy, nerozumela som takmer nič, keď na mňa tým ich prízvukom prehovorili. Prvé dva mesiace som si poplakala, potom to už bolo dobré 😊
ano

Tak samozrejme, ale aspon anglictina musi byt, idealne do zabehnuteho kolektivu viac slovakov, nemcinu sa naucis pomimo, len treba chciet... robi tu tak vela ludi, nemci su zvyknuty na to, ze prichadzaju ludia zo zahranicia, tolerantny k tomu, ze rec chce cas...ale ocakavaju, ze do roka-dvoch budes ako tak komunikovat... netreba sa toho bat... v sklade ci v restike toho moc nenakecas, zavisi, aku pracu chces... ako opatrovatelka napr. je ten jazyk nutnost, tam to bez nejde... ked ides nejake vyssie pozicie korporaty, firmy, tak sa da aj cisto s anglictinou, ale to potom na top urovni...