icon

Ísť pracovať alebo ostať doma s deťmi?

15. dec 2023

Čo by ste robili na mojom mieste: mám doma 4 deti 1.a 2.stupeň,zachvilu mi konci rodicak s najmladšou.Do pôvodnej práce sa nemôžem vrátiť,dohodli sme sa o ukončení PP.Problem je,že dcéru(ak vôbec) vezmú do škôlky až koncom jari na 4 hodiny.Muz pracuje od 6tej,takže potrebujem prácu od takej 7:30,sme na dedine a skôr sa do žiadnej práce na okolí nedostanem.On príde o 15tej a o 17tej odchádza do druhej práce.Dceru by nemal zo škôlky kto vybrať.Surodenci končia až po 13:00.A mám dilemu či hľadať brigádu na tie 3 hodiny doobeda alebo ísť na úrad práce.Podpora mi vyjde možno viac ako by som zarobila.Ale nechcem drepieť pol roka doma nezamestnana.

Strana
z2
maryetta
16. dec 2023

@aurora33 nemusi. Asi chcel 😉

autor
16. dec 2023

@aurora33 muž mi povedal,že ako ja chcem.On svoj životný štýl nezmení.Workoholik a práca je preňho zalubou.Ked ja nastúpim do práce on nevypustí nič ani nebude viac doma.Jeho sa to vlastne nedotkne.Iba čo by asi musel prispôsobiť niektoré aktivity tak aby jeden z nás stihol čas s detmi

belllinka
16. dec 2023

Nemusis odpovedat, odpoved je jasna od zaciatku, ze muz workoholik asi po styroch detoch netuzil, ked s nimi ani netravi cas 🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
aurora33
16. dec 2023

Tak povedal ti ako ty chceš, ale zároveň nie je ochotný urobiť žiadny kompromis. Nerozumiem načo ti urobil toľko deti, keď on maká stále rovnako ako keď bol slobodný. Zvláštny postoj.

autor
16. dec 2023

@belllinka na to si ako prišla.😉

autor
16. dec 2023

Ďakujem za asi jeden a pol rady k téme. Za sprosté netaktné komenty ako "načo sú 4 deti,určite sme ich nechceli,na čo ste si robili 4 deti,muž sa nechce starať" a podobné krepoviny. Nikto neviete čo je za tým a prečo sme ich chceli,prečo ich máme AŽ 4. Keď si to prečítajú ženy,čo deti mať nemôžu,maju povzbudenie na celý deň. Kto má 1 dieťa je normálny, kto už viac je sibnuty?

reanda
16. dec 2023

a preco sa vlastne tak hrnies do prace? ked mas muza workoholika, co ma dve zamestnania, tak asi kvoli financiam to uplne nebude.. teba tiez nebavi byt doma s detmi? ja viem, ze ma do toho nic, ale zaujima ma to a tiez mi pride zvlastne, ze niekto 'si spravi' kopu deti a potom na ne v podstate nema cas, lebo je stale v praci.. podnikanie, pri malej zamestnana uz od roka.. mne to, ako som pisala vyssie, pride dost narocny zivotny styl, ved to si ani nemas cas nic poriadne uzit a stihat, ci? tak nejak mi pride logickejsie, ze ked je zena viac matersky typ, tak je spokojna doma s detmi a nepride jej byt pol roka doma ako 'drepenie' a zas zena, co sa doma nudi a domacnost ju moc nebavi, si asi 'neurobi' styri deti.. tento vas model sa teda nejak vymyka z logiky 😀 .. a aj tak nechapem, ako to organizujes - ked deti pridu domov zo skoly o jednej, muz je v praci a ty by si tiez bola (ak bude mala uz v skolke na cely den), tak ti skolaci su potom sami doma?

aurora33
16. dec 2023

@reanda mne to príde tak, že chlap len robí deti a potom robí v robote 😂😂😂 preňho sa vlastne nemení nič. A žene sa to všetko postupne komplikuje čoraz viac a on jej na to ešte veľkodušne odpovie, že jemu je jedno či pôjde do prace alebo ostane doma. Len problém je v tom, že on von životný štýl absolútne nemieni meniť. Tlieskam takému chlapovi

autor
16. dec 2023

@reanda ja som mala flexi pracovnú dobu a svoju dielňu,deti boli každé úžasné a dalo sa to.Obcas postrážili rodičia.Teraz je úplne iná situácia.Podnikat už nemienim a prácu do 14.0 v okolí nenajdem.Kvoli financiám sa nehrniem,nechýba nám momentálne nič.Muž je tak nastavený,je pracovitý,od 18r bol v zahraničí,na všetko si zarobil sám a po korone ho to dosť pohltilo,keď sa zasa rozbehol.Chce aby každé dieťa bolo zabezpečené a malo niečo na rozbeh.Poobede je doma,pomôže deckam s ulohami,spraví okolo domu.Vikendy je doma,niekedy musi vybehnut.Ja sa naňho nemôžem v ničom sťažovať.Deti ho milujú.

marca12
16. dec 2023

Ostala by som doma na podpore a hladala si pracu. Popritom mozes aj brigadovat. Aj ked si na podpore,mozes do urcitej vysky sumy poberat vyplatu z brigadnickej cinnosti.

reanda
16. dec 2023

no tak naco sa hrnut do prace, ked vam nic nechyba.. kludne by som ostala doma.. ani na podporu nemusis ist, ked to nie je nutne, mozes si dat na cas predlzeny rodicak

januarova
16. dec 2023

Zostala by som do septembra doma

zuzuliennka1
16. dec 2023

zostan doma do toho septembra, kym budes mat dceru v skolke na tak kratky cas - brigadu ani nenajdes, ved minimum je skrateny uvazok a to je 6 hodin.
na tie 3 hodiny ziadnu brigadu aj tak nezozenies, tak ostan doma, aspon budes stihat po dceru do skolky a ked sa jej pobyt v skolke predlzi, potom mozes ist do prace. aspon si teraz v tomto medzicase mas cas nieco hladat a tym ze mas dalsie dieta v skolke, aj sa vam doma zase pomeni dynamika, kym si zvyknete, akurat ten cas, kym dcere snad ten pobyt v skolke predlzia

baillie
17. dec 2023

Ostala by som doma, dcerka ked zacne chodit do skolky, tak bude asi aj vymeskavat, plus kym si zvykne a popri tom sledovat ponuky prace, pripadne brigady, rozposielat aj zivotopisy 🙂ak vam to teda financne vychadza aj bez rodicaku a dokazali by ste par mesiacov vykryt...inak takato situácia je asi vsade so skolkami, nie su kapacity a problem maju aj maminy co maju alebo hladaju pracu, sama sa toho raz desim lebo u mas je to obrovsky problem...

Strana
z2