Je 1100 € dostatočný plat pre mladého RT technika?
Som sama , mám dom a 23 rokov, a 2 mesiace som v skúšobnej dobe ako RT technik
Ak ťa to uživí, tak áno?
Si na tom lepšie ako väčšina Slovákov.
Z celkového počtu 1 852 062 slovenských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne.
Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne. Z pohľadu počtu všetkých 5 397 540 ľudí má 2,6 milióna Slovákov mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1-tisíc eur mesačne.
https://www.dnes24.sk/z-tohto-maju-vyzit-v-chud...
Ak mas hypo 800, tak to dobry plat nie je. Ak si dom zdedila/dostala, tak by ti to malo v pohode stacit.
podla kriterii MK bieda 🙂
Z celkového počtu 1 852 062 slovenských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne.
Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne. Z pohľadu počtu všetkých 5 397 540 ľudí má 2,6 milióna Slovákov mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1-tisíc eur mesačne.
@anonym_dac781 3 roky starý článok ja tým číslam neverím
@anonym_dac781 3 roky starý článok ja tým číslam neverím
@anonym_457e40 tak si pozri štatistický úrad 2024
https://slovak.statistics.sk/wps/portal/ext/pro...
Ľudia, vám to kúruje? V platoch nás predbehli aj Rumuni, za nami je len Maďarsko a ešte jedna krajina, zatiaľ čo vo výdavkoch a cenách vedieme....ved sa už postavte za seba kua.
Ľudia, vám to kúruje? V platoch nás predbehli aj Rumuni, za nami je len Maďarsko a ešte jedna krajina, zatiaľ čo vo výdavkoch a cenách vedieme....ved sa už postavte za seba kua.
@enmery a co mame robit podla teba?
@anonym_dac781 to nejak nesedi. neviem akym sposobom to rataju,a le ved slovensko ma asi 5,4mil obyvatelov a teda cast z toho su deti. toa akoze podla tph clanku prijem nad 1000e nema pomaly nikto. ved to je blbost. pred casom som zistovala, kolko amme deti a vtedy som nasla, ze okolo 800tisic.
a teda jasne, do toho su zaratani dochodcki - invalidni a starobni, poeratelia aj inych davok, ci uz rodic. prispevok alebo materska a nezamestnani na podpore a pod.
niekde som citala, ze v 2024 pracovalo len 2,6mil ludi. zial, to je pomerne malo z celeho poctu obyvatelov Slovenska.
@anonym_dac781 To mi nevychadza
@enmery- 🤦♀️- toto je presne to, ked niekto nerozumie ekonomike. Ja som maly podnikatel, a z coho mam zaplatit velke peniaze zamestnancom, ked ma stat zdiera? Stale zvysuju odvody,vymyslaju dane a podobne. Tam chod protestovat a nevypisuj tu taketo kraviny. Mala som teraz pohovory, a kazdy mlady clovek by chcel nastupny plat 1500 eur, nema ziadnu prax. Sa ani necudujem, ze v kazdej sfere pracuju sami Ukrajinci.
@enmery a co mame robit podla teba?
@anonym_eef5f8 podla neho, sed doma a cakaj na zazrak
@enmery- 🤦♀️- toto je presne to, ked niekto nerozumie ekonomike. Ja som maly podnikatel, a z coho mam zaplatit velke peniaze zamestnancom, ked ma stat zdiera? Stale zvysuju odvody,vymyslaju dane a podobne. Tam chod protestovat a nevypisuj tu taketo kraviny. Mala som teraz pohovory, a kazdy mlady clovek by chcel nastupny plat 1500 eur, nema ziadnu prax. Sa ani necudujem, ze v kazdej sfere pracuju sami Ukrajinci.
@melindaaaa Prečo adresujtš mne? Zamysli sa pri voľbách trúba. Ako to asi ide v xy krajinách, ktoré sú predsa nami a za nami len 2????ale v daniach a poplatkoch sme top???? Grc.
@melindaaaa Prečo adresujtš mne? Zamysli sa pri voľbách trúba. Ako to asi ide v xy krajinách, ktoré sú predsa nami a za nami len 2????ale v daniach a poplatkoch sme top???? Grc.
Ja som sa teda vo volbach prave zamyslela🤦♀️ ale ak tu pise take kraviny niekto ako ty, urcite radovy zamestnanec, a este nezacne viest konstruktivnu debatu, ale oznaci ta hned titulom truba, tak sa ani necudujem tomu kto je v platioch pred nami ci za nami. Rozum niekomu do hlavy nevlejes- ani tym, ktory stalli pri urnach, ked isli volit a teraz na vsetko nadavaju. Chod si teraz vyskusat podnikat a som zvedava, ake platy by si ponukal
@melindaaaa celkom nerozumiem o čom točíš - za to ako je na tom slovensko môže volič opozície???
@melindaaaa celkom nerozumiem o čom točíš - za to ako je na tom slovensko môže volič opozície???
@biba_18 A ja😂
Si radiologický technik v zdravotníctve alebo Revízny technik TZ, EZ, PZ apd?
Ja som sa teda vo volbach prave zamyslela🤦♀️ ale ak tu pise take kraviny niekto ako ty, urcite radovy zamestnanec, a este nezacne viest konstruktivnu debatu, ale oznaci ta hned titulom truba, tak sa ani necudujem tomu kto je v platioch pred nami ci za nami. Rozum niekomu do hlavy nevlejes- ani tym, ktory stalli pri urnach, ked isli volit a teraz na vsetko nadavaju. Chod si teraz vyskusat podnikat a som zvedava, ake platy by si ponukal
@melindaaaa máš reči ako môj bývalý šéf, ktorý odrbával ako sa dalo😂… @enmery ale nenadáva na podnikateľov ale na nastavenie štátu. Jasné, že pre malé sročky/szčo sú vyššie platy zamestnancom likvidačné, to ale nemá nič s tým, o čom píše. Keby sa tie vysoké daňe využili práve na podporu podnikania, alebo by sa znížilo odvodové zaťaženie výplaty atď. tak by sa aj tebe ďaleko ľahšie dávali peniaze pre zamestnanca - to nemá nič s podnikateľmi ale práve s tým, kto vládne.
@anonym_dac781 😳😳😳
@kawezsi dôležitá informacia… je to plat v hrubom či čistom? Pre začínajúceho človeka (bez praxe, je jedno či mladého), to je slušný prijem.
Záleží na regióne, tvojich výdavkoch. A teda netuším čo je RT technik. Takze či plat zodpovedá náročnosti, kvalifikácii, rizikovosti… nemôžem povedať.
@anonym_dac781 asi tam nebudú zarátané aj čierne príjmy (take gastro napríklad)
@kawezsi fúha,mám 27rocnu prax a mám o chlp viac ako ty.
@melindaaaa tebe ako živnostníkovi rozumiem, lebo nie je sranda zaplatiť superhrubu mzdu, ale tak isto chápem tých ľudí na pohovore, lebo minimálna mzda sa zvyšuje a kto chce študovať a žiť potom za kúsok viac ako minimálna mzda.Tym, že mladí žijú v drahých podnajmoch, draha strava, cestovné celé je to na h...o.par rokov dozadu bola meta mať aspoň 1000 eur plat teraz to je nič.Pred 6 r som mala plat 850 netto a bol to fajn plat teraz by to bolo na smiech.Je obrovský nepomer v platoch a nákladoch na trocha slušný zivot
To je super podľa mňa. Mne na junior účtovníčku (čo ale aj tak znamenalo účtovanie všetkého), ponúkali cca 830 v čistom. A nadčasy chceli hocikedy, kedy treba.
@anonym_578a2b ja mám na tejto pozícii, ktorú robím už 3.rok stále nástupný plat 1200 EUR, nadčasy mám zaplatene, ale keďže mám prácu ďaleko, tak tam nevladzem vysedávať, keďže mám doma školopovinné deti..plat sa mi zvyšovať nebude,žiaľ..ale praca je v pohode.Zmenila by som, ale v okoli neni nič take..
@kawezsi dôležitá informacia… je to plat v hrubom či čistom? Pre začínajúceho človeka (bez praxe, je jedno či mladého), to je slušný prijem.
Záleží na regióne, tvojich výdavkoch. A teda netuším čo je RT technik. Takze či plat zodpovedá náročnosti, kvalifikácii, rizikovosti… nemôžem povedať.
@tiika radiologický technik

To je super podľa mňa. Mne na junior účtovníčku (čo ale aj tak znamenalo účtovanie všetkého), ponúkali cca 830 v čistom. A nadčasy chceli hocikedy, kedy treba.