icon

Je 1100 € dostatočný plat pre mladého RT technika?

kawezsi
18. nov 2025

Som sama , mám dom a 23 rokov, a 2 mesiace som v skúšobnej dobe ako RT technik

Strana
z2
anonym_578a2b
18. nov 2025

To je super podľa mňa. Mne na junior účtovníčku (čo ale aj tak znamenalo účtovanie všetkého), ponúkali cca 830 v čistom. A nadčasy chceli hocikedy, kedy treba.

cyneric
18. nov 2025

Ak ťa to uživí, tak áno?

anonym_dac781
18. nov 2025

Si na tom lepšie ako väčšina Slovákov.

Z celkového počtu 1 852 062 slo­venských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne.

Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne. Z pohľadu počtu všetkých 5 397 540 ľudí má 2,6 milióna Slovákov mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1-tisíc eur mesačne.
https://www.dnes24.sk/z-tohto-maju-vyzit-v-chud...

amdornik
18. nov 2025

@kawezsi v tomto veku? jednoznačne áno... ja mám 1200 a to mám 30 ročnú prax 😀

amelie2017
18. nov 2025

Ak mas hypo 800, tak to dobry plat nie je. Ak si dom zdedila/dostala, tak by ti to malo v pohode stacit.

anonym_f47e46
18. nov 2025

podla kriterii MK bieda 🙂

anonym_457e40
18. nov 2025
@anonym_dac781

Z celkového počtu 1 852 062 slo­venských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne.

Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne. Z pohľadu počtu všetkých 5 397 540 ľudí má 2,6 milióna Slovákov mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1-tisíc eur mesačne.

@anonym_dac781 3 roky starý článok ja tým číslam neverím

anonym_dac781
18. nov 2025
@anonym_457e40

@anonym_dac781 3 roky starý článok ja tým číslam neverím

@anonym_457e40 tak si pozri štatistický úrad 2024
https://slovak.statistics.sk/wps/portal/ext/pro...

enmery
18. nov 2025

Ľudia, vám to kúruje? V platoch nás predbehli aj Rumuni, za nami je len Maďarsko a ešte jedna krajina, zatiaľ čo vo výdavkoch a cenách vedieme....ved sa už postavte za seba kua.

anonym_eef5f8
18. nov 2025
@enmery

Ľudia, vám to kúruje? V platoch nás predbehli aj Rumuni, za nami je len Maďarsko a ešte jedna krajina, zatiaľ čo vo výdavkoch a cenách vedieme....ved sa už postavte za seba kua.

@enmery a co mame robit podla teba?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
majamat
18. nov 2025
@anonym_dac781

@anonym_dac781 to nejak nesedi. neviem akym sposobom to rataju,a le ved slovensko ma asi 5,4mil obyvatelov a teda cast z toho su deti. toa akoze podla tph clanku prijem nad 1000e nema pomaly nikto. ved to je blbost. pred casom som zistovala, kolko amme deti a vtedy som nasla, ze okolo 800tisic.
a teda jasne, do toho su zaratani dochodcki - invalidni a starobni, poeratelia aj inych davok, ci uz rodic. prispevok alebo materska a nezamestnani na podpore a pod.
niekde som citala, ze v 2024 pracovalo len 2,6mil ludi. zial, to je pomerne malo z celeho poctu obyvatelov Slovenska.

dadis
18. nov 2025
@anonym_dac781

@anonym_dac781 To mi nevychadza

melindaaaa
18. nov 2025
@enmery

@enmery- 🤦‍♀️- toto je presne to, ked niekto nerozumie ekonomike. Ja som maly podnikatel, a z coho mam zaplatit velke peniaze zamestnancom, ked ma stat zdiera? Stale zvysuju odvody,vymyslaju dane a podobne. Tam chod protestovat a nevypisuj tu taketo kraviny. Mala som teraz pohovory, a kazdy mlady clovek by chcel nastupny plat 1500 eur, nema ziadnu prax. Sa ani necudujem, ze v kazdej sfere pracuju sami Ukrajinci.

melindaaaa
18. nov 2025
@anonym_eef5f8

@enmery a co mame robit podla teba?

@anonym_eef5f8 podla neho, sed doma a cakaj na zazrak

enmery
18. nov 2025
@melindaaaa

@enmery- 🤦‍♀️- toto je presne to, ked niekto nerozumie ekonomike. Ja som maly podnikatel, a z coho mam zaplatit velke peniaze zamestnancom, ked ma stat zdiera? Stale zvysuju odvody,vymyslaju dane a podobne. Tam chod protestovat a nevypisuj tu taketo kraviny. Mala som teraz pohovory, a kazdy mlady clovek by chcel nastupny plat 1500 eur, nema ziadnu prax. Sa ani necudujem, ze v kazdej sfere pracuju sami Ukrajinci.

@melindaaaa Prečo adresujtš mne? Zamysli sa pri voľbách trúba. Ako to asi ide v xy krajinách, ktoré sú predsa nami a za nami len 2????ale v daniach a poplatkoch sme top???? Grc.

melindaaaa
18. nov 2025
@enmery

@melindaaaa Prečo adresujtš mne? Zamysli sa pri voľbách trúba. Ako to asi ide v xy krajinách, ktoré sú predsa nami a za nami len 2????ale v daniach a poplatkoch sme top???? Grc.

Ja som sa teda vo volbach prave zamyslela🤦‍♀️ ale ak tu pise take kraviny niekto ako ty, urcite radovy zamestnanec, a este nezacne viest konstruktivnu debatu, ale oznaci ta hned titulom truba, tak sa ani necudujem tomu kto je v platioch pred nami ci za nami. Rozum niekomu do hlavy nevlejes- ani tym, ktory stalli pri urnach, ked isli volit a teraz na vsetko nadavaju. Chod si teraz vyskusat podnikat a som zvedava, ake platy by si ponukal

biba_18
18. nov 2025

@melindaaaa celkom nerozumiem o čom točíš - za to ako je na tom slovensko môže volič opozície???

enmery
18. nov 2025
@biba_18

@melindaaaa celkom nerozumiem o čom točíš - za to ako je na tom slovensko môže volič opozície???

@biba_18 A ja😂

anonym_ebc88c
19. nov 2025

Si radiologický technik v zdravotníctve alebo Revízny technik TZ, EZ, PZ apd?

a0
19. nov 2025
@melindaaaa

Ja som sa teda vo volbach prave zamyslela🤦‍♀️ ale ak tu pise take kraviny niekto ako ty, urcite radovy zamestnanec, a este nezacne viest konstruktivnu debatu, ale oznaci ta hned titulom truba, tak sa ani necudujem tomu kto je v platioch pred nami ci za nami. Rozum niekomu do hlavy nevlejes- ani tym, ktory stalli pri urnach, ked isli volit a teraz na vsetko nadavaju. Chod si teraz vyskusat podnikat a som zvedava, ake platy by si ponukal

@melindaaaa máš reči ako môj bývalý šéf, ktorý odrbával ako sa dalo😂… @enmery ale nenadáva na podnikateľov ale na nastavenie štátu. Jasné, že pre malé sročky/szčo sú vyššie platy zamestnancom likvidačné, to ale nemá nič s tým, o čom píše. Keby sa tie vysoké daňe využili práve na podporu podnikania, alebo by sa znížilo odvodové zaťaženie výplaty atď. tak by sa aj tebe ďaleko ľahšie dávali peniaze pre zamestnanca - to nemá nič s podnikateľmi ale práve s tým, kto vládne.

evazhoufova
19. nov 2025
@anonym_dac781

@anonym_dac781 😳😳😳

tiika
19. nov 2025

@kawezsi dôležitá informacia… je to plat v hrubom či čistom? Pre začínajúceho človeka (bez praxe, je jedno či mladého), to je slušný prijem.
Záleží na regióne, tvojich výdavkoch. A teda netuším čo je RT technik. Takze či plat zodpovedá náročnosti, kvalifikácii, rizikovosti… nemôžem povedať.

tiika
19. nov 2025
@anonym_dac781

@anonym_dac781 asi tam nebudú zarátané aj čierne príjmy (take gastro napríklad)

a0
19. nov 2025
@tiika

@anonym_dac781 asi tam nebudú zarátané aj čierne príjmy (take gastro napríklad)

@tiika veru určite nie je, aj keď si dáme dnes do google priemerný plat čašníka, tak je to 969€ brutto 😅 (pobavilo). Takže tie údaje sú veľmi vzdialené od reality.

btus
19. nov 2025
@amdornik

@kawezsi v tomto veku? jednoznačne áno... ja mám 1200 a to mám 30 ročnú prax 😀

@amdornik nápodobne.

anonym_96ba2a
19. nov 2025

@kawezsi fúha,mám 27rocnu prax a mám o chlp viac ako ty.

anonym_457e40
19. nov 2025
@melindaaaa

@melindaaaa tebe ako živnostníkovi rozumiem, lebo nie je sranda zaplatiť superhrubu mzdu, ale tak isto chápem tých ľudí na pohovore, lebo minimálna mzda sa zvyšuje a kto chce študovať a žiť potom za kúsok viac ako minimálna mzda.Tym, že mladí žijú v drahých podnajmoch, draha strava, cestovné celé je to na h...o.par rokov dozadu bola meta mať aspoň 1000 eur plat teraz to je nič.Pred 6 r som mala plat 850 netto a bol to fajn plat teraz by to bolo na smiech.Je obrovský nepomer v platoch a nákladoch na trocha slušný zivot

anonym_6de8ee
19. nov 2025
@anonym_578a2b

To je super podľa mňa. Mne na junior účtovníčku (čo ale aj tak znamenalo účtovanie všetkého), ponúkali cca 830 v čistom. A nadčasy chceli hocikedy, kedy treba.

@anonym_578a2b ja mám na tejto pozícii, ktorú robím už 3.rok stále nástupný plat 1200 EUR, nadčasy mám zaplatene, ale keďže mám prácu ďaleko, tak tam nevladzem vysedávať, keďže mám doma školopovinné deti..plat sa mi zvyšovať nebude,žiaľ..ale praca je v pohode.Zmenila by som, ale v okoli neni nič take..

kawezsi
autor
19. nov 2025
@tiika

@kawezsi dôležitá informacia… je to plat v hrubom či čistom? Pre začínajúceho človeka (bez praxe, je jedno či mladého), to je slušný prijem.
Záleží na regióne, tvojich výdavkoch. A teda netuším čo je RT technik. Takze či plat zodpovedá náročnosti, kvalifikácii, rizikovosti… nemôžem povedať.

@tiika radiologický technik

Strana
z2