Je 7 EUR za hodinu pomoc v domácnosti primeraná?
Pomoc v domácnosti, senior
Prosím, zdá sa vám 7€veľa? Na hodinu. Pomoc typu poriadok v domácnosti, upratovanie väčšie, umývanie okien, sprievod na nakup mimo dedinu, sprievod ku kadernícke, spoločnosť....
Ja nikde nevidím, možno som prehliadla, žeby si konkrétne uviedla o akú dobu opatrovania sa jedná a čo presne by bola náplň práce. Lebo doprovod k lekárovi, umytie okien a bežné veci, ktoré zvládne naozaj ktokoľvek, nebudeš predsa platiť ako speci odbornú zdravotnú starostlivosť.
Inak povedané ak potrebujem iba pokosiť trávnik, je mi jedno, že dotyčný uchádzač má vystudovanu záhradnú architektúru s červeným diplomom. Zaplatím ako komukoľvek so ZŠ lebo jeho odborné znalosti proste nepotrebujem.
@janage to je to. Ona paní nevedela. Lebo to len chcú skúsiť, babka ide raz za čas do mesta ku kadernícke, na nákup. Sem tam umyť okna, spoločnosť.... Viac nešpecifikovala. Musim sa pýtať konkrétne na aktivity?
Tak na to čo popisujes absolútne nepotrebuješ mať vystudovanu sociálnu prácu,ošetrovateľstvo či iné špeciálne zručnosti. Tak prečo by ich mala platiť?
To môže urobiť ktokoľvek trocha zdatný s vyššou mierou empatie.

@dorottka je to hrozné, on má asi prispevok na osobnú asistenciu. A je to pomer na prac.zmluvu. Má sa zvýšiť na 5,83€. Aj tak je to hrozne málo a je rozdiel táto dg.a napr.chodiaci,nevidiaci človek. ☹️