Je ešte možný návrat z Nemecka na SR?
Ahojte prosím môj brat pracuje v Nemecku...išiel tam pred dvoma týždnami...chcem sa spýtať ako to je s tymi hranicami...je možno že by sa nejako dostal na Slovensko?? Ďakujem veľmi pekne
@sim318 nech si zavola na ambasadu v Nemecku
@veronikaszabova to skúšajú už od soboty a bez odozvy
Velke hranicne prechody su otvorene. Ked je obcanom SR ma tu trvaly alebo prechodny pobyt pustia ho. Ale urcite musi byt v 14 dnovej karantene (domacej), aj prichadza z oblasti epidemie, tak by ho umiestnili do karanteny oni.
Dnes mi súrodenec prilieta z Frankfurtu na Schwechat, z tade taxíkom k hraniciam a tam mu otec donesie s mamou jeho auto a kľúčik necha na aute, aby nemuseli ist aj rodičia do karantény.
Tersz sa mi otvorili oci, ze vlastne niekolko sto tisic Slovakov, ktori pracuju von, sa chcu vratit? Ja len ze opatrovatelky z turnusov. A zrazu vsetci? Potencionalni prenasaci? Este pred 3 dnami pisal jeden z Holandska, ake sme na Slovensku ovce, ako on sa tu nikdy nevrati a bla , bla. A zrazu chcu do ovčinca. Ak si tam platia zdravotne poistenie nemaju sa coho bat. Bude im tam poskytnuta zdr starostlivost. Nech tam ostanu. Ked to pominie zase pojdu vytvarat hodnoty tam a Slovensko sa vyprdnu. To co si o tom mysliet?
@tramtada31 on má auto takže ma ako prist domov a aj ma kde byť v karantene...takže je to možne som rada
https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/obmedzeni...
Tu je to pekne vysvetlené.
Ja mám doma muža takto. Mal nastúpiť do novej práce ale nestihol sa už naštasťie do Nemecka vrátiť. Som zvedavá, koľko to takto uzavreté bude trvať, lebo ľuďom časom dôjdu aj tie finančné rezervy
@oli18 netreba tie ostrá slová, veľa. Ľudí pracuje na turnusy, veľa,naozaj veľa, tak ako veľa východniarov je v ba a? Idú domov k rodinám a hranice sú normálne otvorene pre občanov sk. Ten jed si nechaj pre seba
@oli18 A načo ty očierňuješ? Keď si napr. môj príbuzný tu nevedel nájsť prácu? Ano, ostal tam a neprišiel. Je sám bez nakúpeného jedla, bez liekov a rúška. Lebo tam nemá nikoho. Ale oni prichádzajú aj preto, že v tejto ťažkej situácií nechcú ostať sami a chcú byť s najbližšími aby ich nezožral strach. Nie je to len o vypočítavosti.
@tslobik ale zase s tými nákupmi netreba robiť tragédii, tu je v obchodoch absolútne všetko, anoooo aj WC papier 😂😂😂😂ja fakt stále a dokola rozmýšľam, ze prečo sa tomu papieru dostalo toľko cti😂😂😂
@maciatkolulu Ano ale v UK on robí od rána do večera a keď ide do obchodu potom nič. Ani kúsok mäsa nezohnal.
Tak da sa aj bez masa co to vydrzat. Ja viem, je to tazke ted aj co pocuvam od kamaratiek, co su v zahranici. Tam to celkovo tak podcenili nejako a teraz to tam tak vyzera
@maciatkolulu
@tslobik ja nikoho neociernujem. Polozila som otazky. Je ine, ak je clovek na turnuse a ine, ak tam zije natrvalo. Tych druhych mam na mysli. Tych ktori sa na Sk nemienia nikdy vratit. Zato .na soc sietiach len na Sk nadavaju, rovnako na tych, ktori tu ostali. Ti su tam uz zabyvani, ziju v spolocenstvach, spolu travia volny cas, tak nech si pomahaju si i v tazkych chvilach. Zraxu vsetci k mamickam utekaju, najskor ich nakazit. Lebo kym my tu v karantene, oni si veselo uzivali a na nete sa nam vysmievali. Treba veci vidiet v sirsich suvislostiach,.
@oli18 Tak môj príbuzný je tam vyše 10 rokov, a nežije v žiadnych spoločenstvách. Robí od rána do večera, cestuje 3 hod. denne, chodí sa do izby len vyspať. Aby si na SK mohol dovoliť kúpiť byt. Na SK nenadáva, len tu sa nemal kde zamestnať. Nemá tam nikoho, keď ochorie ostane sám, nebude mu mať kto ani lieky kúpiť. Len poniektorí si myslia, že v zahraničí je to med lízať. On vlastne nemá žiadny život, robí tam, aby sa mohol vrátiť a teraz toto.
Viete poradiť ohladom karanteny..ked sa vrati dajma tomu manzel, otec...a doma s malym ostaneme i my s nim, kedze nemame inu moznost...14 dni ani len na maly nakup nutneho pre maleho v ramci dediny? nehovorim kazdy den, ale predsa ak by bolo nutne..?
@oli18 keby si tam mala dieťa či ty by si tam bola tiež sa tahas domov.Je to úplne prirodzený pud.Aspon vieš, že idú do karanteny kdežto tu si každý robí čo chce.To akokeby si teraz nadávala na lekárov, ktorí išli do zahraničia a teraz ich tu treba.Kazdy sa zariadi ako vie a ide, kde má finančnú istotu.

@sim318 to je otázka skôr na kompetentných a nie na koníka. Hranice sú uzavreté. A nielen naše ale aj iných štátov.