Je ešte možný návrat z Nemecka na SR?
Ahojte prosím môj brat pracuje v Nemecku...išiel tam pred dvoma týždnami...chcem sa spýtať ako to je s tymi hranicami...je možno že by sa nejako dostal na Slovensko?? Ďakujem veľmi pekne
@sim318 To mas niekomu zbytočne vysvetľovať. Moj muž tiež prišiel v sobotu domov a ano chceli sme aby prišiel a sme v karantene. No lepšie spolu ako by mal byt niekde sam a nikto nevie kedy by sa dostal domov... mesiac-dva-tri....Budu tu vyskakovať po slusnych ľuďoch ale blavaci na lyžovačkach a spol.to je v poriadku....
@sim318 dnes dcérina spolužiačka sa vrátila zo španielska cez prahu letecky , z prahy na hranice vlakom, hranice prešla pešo a tam ju čakal otec a pustili ju, len musí ísť samozrejme do karantény. Neviem , či to bolo rozumné, je dosť čerstvo po operácii.
Moja dcéra je v španielsku/ študuje tam/, ale aj keď sa ako rodičia a aj ona bojíme, čo sa bude diať ,vzájomne sme sa uzhodli , že vracať sa lietadlom a podobne je tak vysoko rizikové, že ostala radšej tam, kde je, izolujú sa so spolužiačkou na byte , nakúpiť si stihli ešte koncom minulého týždňa, žiaľ rúška nezohnala a čističe a antibakter gel po jednom kuse ledva .
@evittam presne tak väčšina ľudí ktorí sa vratili zo zahraničia a chapu aká je situácia zostanu v karantene a neriskuju zbytočne... Môj brat ma 20 rokov a posledne čo si teraz želám je aby bol niekolko stoviek kilometrov odomňa len preto že jeho turnus vyšiel na zle obdobie... Nebude síce v jednej domacnosti somnou ale budem vedieť kde je a budem vedieť že mu nič nehrozí a po karantene sa vrati domov k nám... Ľudia nedokážu stále pochopiť že problem nie je len v ludoch ktorí prídu lebo tí väčšinou vedia čo majú robiť... Problém je v tom že niektori ľudia na Slovensku nerešpekutuju prikazy a robia ako keby sa nič nedialo...ale veď treba si vybiť zlosť na niekom...a ako typicky slováci ( česť výnimkam) odsudia človeka ktorý v podstate nie je žiadna hrozba
@sim318 no popravde doteraz som sa nikdy o ňu nebála, ale minulý piatok ma to tak vnútorne dostalo , že nemôžem pre ňu nič urobiť a je ďaleko , celú sobotu som prespala , čo som z toho bola vyčerpaná, ale už som to prekonala, ona je v meste univerzitnom a všetci študenti odcestovali domov , tak to mesto je poloprázdne , v meste kľud a dcéra je taká rozumná, disciplinovaná. Izolujú sa obe, majú čo robiť , učia sa , cvičia . Veci som jej poslala od nás, mali sme kúpené základné veci a rúška ešte keď to začalo v číne. Tak si myslím, že to zvládne , len sa modlíme ,aby aspoň v lete mohla prísť už. Aj jej je niekedy smutno, ale chvalabohu máme dennodenný kontakt. Tam nič nerobili do minulého piatka, a v sobotu zrazu pochopili, že je zle a tvrdé opatrenia dali , len už asi biľu neskoro.
Čo prišli zo zahraničia, tak sa aj vrátia potom.
@sim318 Tak to je iná situácia. Nech príde ale pochybujem že vám schvália domácu karantenu. Vela prípadov čo takto príde k hraniciam automaticky dávajú do karantény do Gabčikova sa mi zdá.
@gabika0825 mne sa zdá že do Gabčikova idú ak boli v ohnisku nákazy kde bolo veľa nakazených nie tí ktorí boli v meste s menšou nakazenostou ale nie som si istá... Ale je to jedno kde bude v karantene hlavne že bude na Slovensku veď tie dva týždne nejako prežije niekde
@sim318 Nie... ked príde sám autom môže ísť do domácej karantény.. ak ide s viacerími ľudmi tak automaticky do Gabčíkova
@gabika0825 no sú tam práve traja a majú zabezpečené aj miesto pre karantenu tak neviem ako teda
@sim318 Tak to pôjde s nimi priamo do Gabčíkova. Dnes išiel kamarátkin známy z čiech na SK ale išiel sám no pýtal sa na to gabčíkovo a povedali mu presne to, že keby išiel v skupine tak ide tam aj so skupinou. Keďže šiel sám tak si ho iba zapísali a pustili ho. Čiže ak idú traja tak rátaj s tým že Gabcíkovo... ved potom sa ozvi keď príde že kam nakoniec šiel...

@lucia147852
@veronikaszabova samozrejme urobila som co sa dalo a dodrziavat to urcite ideme, ale spytala som sa, lebo mi "kopec" znamych hovorilo ze vsak ked uz treba jedneho si urcia a do obchodu chodi..takze tak...ja som si to poistila keby nahodou este bratom, ktory max donesie pred dvere...ako pisete i vy.. dakujem za nazor..esteze som nakupila..tiez si to moj sedliacky rozum myslel...bezne nedavam moc prispevky a otazky, ale citam tu uz kadeco a dotoho nazory "mudrych" z rodiny tak vravim opytam sa este tu...takze karantena poriesena a verim, ze bez zatazovania druhych, ono tie 2 tyzdne sa to da myslim...len, aby sme "neochoreli" a bude ok, este raz dakujem 🙂