icon

Je klamstvo v životopise bezpečné pri hľadaní práce?

31. mar 2025

Potrebujem vykryť posledný rok v životopise.Bola som dobrovoľne nezamestnaná a zdá sa mi vhodnejšie to zatajiť.Budem sa uchádzať o bežné administratívne ponuky žiadny management a pod...mozu si overiť podľa soc.poistovne kde som posledný rok pracovala, ak budem tvrdiť, že som zrušila živnosť, prípadne pracovala vo firme xy?Poviem firmu môjho brata.
Alebo čo by ste vy povedali?

dadis
31. mar 2025

Pravdu

melanta
1. apr 2025

Nechcem ani upratovačku, ktorá klame. Prečo by niekto chcel zamestnanca, ktorý klame? Normálne povedz pravdu, bola si rok doma, pretože.... Je úplne normálne, že človek niekedy potrebuje oddych, reštart, to je absolútne v poriadku a nevidím na tom nič, čo by mi bránilo prijať takého človeka. Zato kandidáta, ktorý by klamal, by som neprijala ani keby bol top a jediný.

denkabemommy
1. apr 2025

Pravdu. Rozhodne pravdu. Byť rok doma hanba nie je, klamstvo áno.

janickacrazy
1. apr 2025

No oni si to overovať nebudú a verím tomu, že ak tam napíšeš pravdu ako všetci radia, tak ťa nikam do práce nezoberú a do kancelárie už vôbec nie. Záujem je veľký o také pozície a tvoj životopis vyradia medzi prvými. Ja som mala v životopise len 3 mesiace nezamestnanosti a na pohovore komentáre, joj tak to už ste tak dlho doma? A veru má ani nezobrali. Rok bez roboty to nepredychaju už vôbec. Jedine ak by si tam mala nejaké vzdelávanie alebo niečo také.

dadis
1. apr 2025

@janickacrazy Samozrejme, ze si to overit mozu 🙄

melanta
1. apr 2025

@janickacrazy neviem, koľko ľudí si prijala za svoju kariéru. Asi nie veľa, všakže. Inak by si vedela, že pre väčšinu normálnych je úplne v poriadku, ak má niekto v CV okno, pretože potreboval reštart. Zažila som veľa kandidátov, ktorí v CV klamali, vždy na to prídem. Ak vie človek klásť otázky, na klamstvo sa vždy príde a to je tá najväčšia red flag.

janickacrazy
1. apr 2025

@melanta no moja skúsenosť je veru iná, vždy, keď som bola úprimná, tak ma nezobrali

miadi
1. apr 2025

My sme mali zamestnankynu co sa jej nechcelo prist do prace raz rano a ked meskala mm ju zhanal tak tvrdila ze mala huracku a je v nemocnici a poslala aj foto nejake auto naburane 🤣mm ho nasiel na google image Lebo malo NY poznavaciu znacku a foto z roku 2015 . Keby zavolala ze jej Neni dobre ma opicu tak si ju viac važim ako Taketo story vymyslat . Ten rok co si bola doma by sa dal pozitivne vysvetlit .