Je lepšia práca asistent učiteľa alebo vychovávateľka v družine?
Dobrý večer co myslite ktoru pracu vybrat?
Asistent učiteľa alebo vychovávatelka v druzine.
Ďakujem
Jednoznacne skd! Neviem nad cim uvazujes. Pri asistentovi si zrataj cestovne a CAS ktory minies.. to by si bola aspon 6hod mimo.. byt vychovavatelka, mat pracu pod nosom a robit 4 hod denne.. nie je o com. Ale asi nemas plny uvazok, tak duplom nedochadzat. Aby ti z toho mala aj cosi ostalo a nie to este previezt..
Ale narocnejsia praca bude urcite vychovavatelka..
@laptopka007 v tomto prípade, čo si popísala, tak by som si vybrala školský klub. Musís v tom hľadať aj výhody, keďže do tej 11.00 v pohode navaris, upraces, čo treba a po 15.00 máš čas na seba, deti, pripadne úlohy. V druhom prípade by si precestovala, viac minula a poobede ešte riešila to, čo by si v prvom prípade už mala hotové. A nie je nič lepšie a krajšie, ako mať deti na blízku ♥️
A si si istá, že ako vychovávateľka od 11:O0 do 15:00hod? VEd len priamu prácu s deťmi pri 100% úväzku musíš mať aspoň 25 hodín týždenne, nieto pracovnú dobu... tu čosi nie je v poriadku. POchopili ste sa správne?
@majkappp polovicny uvezok.ale asi az od 11.30 do 15.00
Vychovavatela by som vybrala. Asistent je nevdacna praca a aj medzi ucitelmi nemaju asistenta za nic. Aspon kym su deticky mensie nebudes mat statosti,co s nimi. A neskor mozes zmenit pracu,ked podrastu alebo ta nebude bavit v druzine. Kazdw ma pre a proti. Vychovavatel zodpovednost. Asistent zase nevies,aky tazky pripad dostanes. Ja roky cestujem za pracou a cim som starsia tym viac tuzim robit blizko domu. 13km nie je vela,ale busom dost naprd. Navyse precestujes dost vela a ked je plat taky isty,radsrj ostat v obcu robit. Ono ta na zaciatku nadchne cestovanie,ale casom to opadne a budes dudrat,ze kolegyne uz sedia doma a ty este cakas na bus. Potom prides domov ovesana nakupom,rychlo nakrmit hladne krky,ulohy,vecera a rano sa pachtit,aby si stihla bus. Keby si mala auto,je tk o inom.
Som učiteľka. Je lepšie miesto asistenta učiteľa. Družina je dlho do poobedia
a deti kričia. Na hodine máš pokoj.
@1ryba a robila si aj vychovavatelku?
Autorka, ak je to polovicny uvazok tak to v cistom nebude ani len 400 eur. A dochadzat a minat na bus je zbytocna strata
@jankaovecka nie nikdy som nerobila vychovavatelku-bola by to pre mna vyzva. Robila som asistentku, pekna praca ale stereotyp.
Tak nie je to len o cinnosti aku si naplanujes, treba zvladat naraz 25 deti. Co nie je samozrejme a jednoduche. A popravde, ze by boli deti v druzine vdacne za aktivitu ktoru im pripravis, som si veru nevsimla🤔 niektore a nie je ich malo, robia len a len preto, lebo musia.. aj tak chod do toho - vyhody prevysuju nevyhody!
@jankaovecka zobrala som vychovavatelstvo. Je viac vyhod
@jankaovecka možno k tomu aj ucenie predmetov. Len neviem ci sa to da zvladnut - ucit a druzina.
@laptopka007 tak ako po mesiaci a nieco? Si spokojna so svojim rozhodnutim?🙂
@ena ahoj, tak urcite je to o inom. Viac prace ale sa tu moze clovek kreativne rozvijat. Zatial spokojna, dakujem.
@renia ahoj ako to dopadlo?
@laptopka007 obidve je zasivaren a uplne zbytocna praca
@prosimopomoc ???
@alchemilkazltozelena ano, som ucitelka a obcas suplujem v SKD, proste je to babysitting, nic viac
@jankaovecka to je for? Ved vychovavatelky su ako babysitterky, nulova namaha, iba strazia deti
@prosimopomoc no prepáč. Teraz som sa ozaj urazila. Nerobím žiadny babysitting a každučký deň majú moje deti aktivitu. Podľa týždenného plánu. Robím prácu, ktorú som študovala na VŠ a pri všetkej skromnosti ju robím výborne a na počudovanie ma baví. Chcela by som vás vidieť pri vašej pedagogickej činnosti, lebo šípim vyhorenie.
@prosimopomoc ja som vychovávateľku robila a nijaké stráženie detí to nie je. Jasne že keď idete len zastupovať tak nerobíte nič s tými deťmi ale keby ste tam boli originál vychovávatelka v ŠKD tak makáte, to mi verte.

Vychovávateľ