Je lepšia práca asistent učiteľa alebo vychovávateľka v družine?
Dobrý večer co myslite ktoru pracu vybrat?
Asistent učiteľa alebo vychovávatelka v druzine.
Ďakujem
@prosimopomoc tiež poznám také, čo pustia deťom rozprávky na tabuli a majú frei. Ja moju robotu milujem
@prosimopomoc a mám skúsenosť aj s učením, na oboch stupňoch a nie výchovy, čiže príprava, skúšanie, opravovanie a dve deti aj doma. Ak ste na správnom mieste, tak robota odsýpa
@prosimopomoc tak toto je názor!!! Ja pracujem ako pedagogický asistent. Suplujem aj v škd, aj na hodinách. Práveže mi je ľahšie suplovať na hodinách, pretože máte krásne spracované pracovné zošity a učebnice, pekne ideme rad radom cvičenie po cvičení a hodina ubehne ako nič, kdežto keď som v škd, musím si vymyslieť, akú aktivitu mám s nimi robiť. Pretože ja aj keď suplujem v škd, vždy robím s deťmi aj nejakú aktivitu. Ako vôbec môže človek, ktorý pracuje v školstve, napísať takúto vec, že škd je zašiváreň??? Ja by som tiež mohla písať o niektorých učiteľkách, ale to neznamená, že ich budem hádzať do jedného vreca. Nechápem, čo vôbec robíte v tejto skupine. Mám 43 rokov, ale v živote som verejne nenapísala takýto negatívny príspevok!
@prosimopomoc a asistent je tiež podľa Vás zašiváreň? Veď aj to je pre mňa oveľa náročnejšie ako suplovanie! Veď ja musím ovládať všetky predmety, aby som vedela na vyučovaní všetko vysvetliť mojím zverencom na druhom stupni! Veď sa im individuálne venujem celé hodiny a vysvetľujem im učivo, či je to matematika, fyzika, chémia, slovenčina, máte pocit, že toto je zašiváreň? Plus musím krotiť vyrušujúce deti s ADHD! Cez prestávky robím dozory, v jedálni každý deň kŕmim chlapčeka, ktorý má poruchu príjmu potravy, teraz 2 týždne pred zápisom prvákov do školy všetko pripravujeme, naozaj je toto zašiváreň??? Hanbite sa za svoj názor!
@renia uz ste sa vyplakali? Preco ste si teda neurobili vysoku skolu a nesli ucit? Asistent je pomaly kazdy predavac, ktoreho omrzi praca. Nehrajte sa, ze ste spasili svet.
@renia a mozete suplovat? Mate na to kvalifikaciu? Ucenie nie je o pracovnych zositoch 😁
@prosimopomoc nie, nevyplakala som sa… len si myslím, že zamestnanci v školstve by mali držať spolu a nie kydať jeden na druhého a vyvyšovať sa nad asistentami a vychovávateľmi. To, že nemám VŠ ľutujem pól života. Nemá každý podporu v rodičoch, aby študoval na VŠ. A extérne som to finančne nedávala. Bohužiaľ. A potom už to štúdium trvalo 7 rokov. A teraz už mám zasa na to vysoký vek. Ako môže robiť predavač asistenta, keď nemá pedagogické vzdelanie?
@renia jasne, ze moze robit predavac asistenta, praveze u nas v skole sa vystriedali vselijake individua vratane predavaciek. Dokonca priznali, ze nic lepsie nenasli, preto isli za asistenta. Najhorsie na tom je, ze niektori sa citia po case premudrelo a este mi diktuju co mam robit...
@prosimopomoc tak takto by som sa ja ako asistentka veru nikdy nesprávala - premúdrelo a diktovať učitelke… o mne učitelka ani nevie, že ma má na hodine, tým myslím, že sa snažím ju nevyrušovať. Deťom sa venujem individuálne, vysvetľujem, šepkám, aby som nerušila. Na základe Vašich skúseností ale nemôžete všetkých hádzať do jedného vreca, lebo sme aj takí, ktorí si svoju prácu robia poctivo a to potom naozaj nie je zašiváreň. U nás na škole by určite predavačku nezamestnali, preto som zostala prekvapená. U nás vždy všetci asistenti museli mať pedag. vzdelanie, minimálne strednú školu pedagogickú.
@renia ospravedlnujem sa, vidim, ze nie vsade je to rovnake, ja som uz stratila nadej, ked vidim ako to je v okoli. Tym padom som stastna aj za vas, ze u vas to bezi ako ma..
@prosimopomoc Hej, lebo si tam sadnes na rit a nerobis nic...nasrata ze ta tam vobec poslali zastupovat...lebo trieda co ucis urcite sami genius vdaka tebe. Tupelo, ak ucis na prvom stupn tak vychoska s VS studovala o rok viac nez ty elemnt. pedag.
@vladulienka1982 Vlada, upokoj sa, co som povedala pravdu, ked sa ta to tak dotklo? Ako si mohla o rok studovat dlhsie ako ja? Rozpocitaj mi to tu a nebud agresivna, sama vies, ze SKD je zašivaren, tak pokoj

@marfikchov nic proti, ozaj, urcite badate zmenu, ked vy zastupujete na prvom stupni a ucite, je to o inom... Ci zda sa vam to rovnocenne? Vyhorenie este nemam, som 10 rokov po skole. Jasne, ze su aj dobre vychovavatelky, no zial, poznam len tie, ktore su pocas pracovnej dobe na FB a deti mi zatial nicia triedu 😳 najma prvaci, ktorych treba mat pod dohladom. Nechcela som vas urazit, asi som len zaujata kvoli nasim,, skvelym,, vychovavatelkam