icon

Je lepšie ísť na preĺženú RD alebo na úrad práce?

dadulik75
23. máj 2010

caute baby potrebujem radu .....minuly tyzden vo stvrtok sme mali tri roky ,mala je uplne zdrava od septembra nastupuje do skolky ale ja neviem co je lepsie ci mudrejsie?zostat na predlzenej rodicovskej alebo hlasit sa na urad prace ....dakujem za rady

Strana
z2
pedroma
30. máj 2010

jazminn,
pri evidencii na ÚP (cize ako pises "nedobrovolne nezamestnana", lebo evidenciou v tejto institucii davas suhlas, ze chces a mozes aktivne pracovat, len Ti zatial nie je umoznene) štát z rozpočtu prispieva na Tvoje zdrav. poistenie. Hovorim o stave bez naroku na podporu. Kedysi platilo pocas doby jej poberania aj soc., resp. dochodk. zabezpecenie, ale to uz je zrejme pase. Nerada by som posuvala scestne info.

Ak by si bola dobrovolne nezamestnana - plati to, co uviedla maca793. Az nato, ze povinne je iba zdravotne, ostatne je na Tebe, treba si zvazit ich vyhody - prínosy v buducnosti (napr. ak planujete dalsie dieta, je pre ziskanie zvyseneho rodič. prispevku, ak teda nemas narok na dalsie materske, prihliadnut aj na moznost samoprispievania si na soc. poistenie do doby kedy Ti uz vznikne narok na tento zvyseny rodic. prispevok.)

korkusa
31. máj 2010

ahoj chcela by som sa opytat do kedy trva predlzeny rodicovsky prispevok a kde a kedy to treba nahlasit ze chcem ist na predlzeny rodicovsky.Este by som sa chcela opytat do kedy je povinny zamestnavatel drzat pracovne miesto ked som odisla zo zamestnania rovno na matersku a nedostala som aste vypoved.Nechcem sa vratit ani po ukonceni rod.prispevku do predchadzajuceho zamestnania tak neviem co by bolo dobra ci ist na urad prace alebo na predlzeny rodicovsky .dakujem

tessa
7. jan 2011

Holky mám otázku:
ak mi končí rodičovská v marci, mám nárok na predlženú MD (hoc aj neplatenú), ak som pred MD bola dobrovoľne nezamestnaná a nemala som ani nárok na materskú...len na rodičovský príspevok???

babickalucia
9. mar 2011

Dobrý den chcela by som sa spýtat ako to je s predlženým rodičovským?V auguste mi končí materská,ale chodím so synom na alergoinunologiu lebo má oslabenú imunitu a berie lieky a spreje.Skoro každy mesiac je chorý a neviem či má význam ho dávat do školky a platit ked se stále chorý alebo zostat doma na predlženom rodičovskom.Dakujem

katecameron
9. mar 2011

@petrark ano mas pravdu ja som adetto akoi ty na neplatenej materskej a nesmie chodit do skolky ale vlastne ani by nechodil lebo je stale chory a mame specialnu dietu taka skolky tu neexistuje kde by mu varili podla diety

katecameron
9. mar 2011

a este ku tomu ci moze alebo nemoze do skoly mne to vraveli v socialnej poistovni ze nemoze pred rokom tak neviem ci sa to nahodou nezmenilo nesledujem to

elizabeth453
15. jún 2011

ahoj....neviem ci este tato tema je akrualna,,,ale mam len jednu otazku...dala som si ziadost o palateny rodicovsky prispevok,.-nepriaynivy zdr. stav.,,prsilo mi rozhodnutie , ze aano, dieta ma nepriaz. zdrav.stav....a dnes mi prisliel rodicovsky len 23eur. to rozhodnutie musim aj niekde zobrat, aby mi ho normalne platili???? lebo na urade ked som si to vybavovala mi povedali, ze netreba. dakujem aspon za jednu odpoved 😒

ivus32
15. jún 2011

@elizabeth453 ahoj,a neprisli ti to iba rodinne na dieta? Ja som to nikde nehlasila. Stihla si si to vybavit skor ako mala mala 3 roky?ak nie,tak ti to asi doplatia nabuduci mesiac,ale radsej sa na to opytaj. Ja som bola v pondelok na socialke,a od noveho roka dieta moze byt aj v skolke cely den,nie iba na 4hod. ako doteraz.

elizabeth453
15. jún 2011

no hej, to boli len pridavky,,,,🙂 ale tak ma to vytocilo, ze ma to ani nenapadlo 😠 tak zaidost som podala tesne pred jej 3. narodeninami. 15.marca /mala sa narodila 3.4:/ a rozhodnutie mi prislo 14.4. ...ale predzili mi ju na rok od 15.32011 do 15.4:2012...kamaratke prislo rozhodnutie cca dva tyzdne pred mojim/jej syn sa narodil den po mojej t.j.4.4/ a normalne dostala celu sumu...tak fakt neviem ja sa moc v zakonoch nevyznam , ani ma nejak nezaujimaju... 🙄 😅 no to by bolo super keby tam mohla byt cely den :!) 🙂 no asi tam skocim,,,

elizabeth453
16. jún 2011

dnes som volala na UPSVR a povedali mi, ze sa tam musim zastavit aj s obcianskym a rodnym listom dietata a vypisat dalsiu ziadost, lebo ze to je len rozhodnutie...tak neviem ci su na tom urade v NR normalny..aspon ta moja uradnicka...SORRY .....kamaratke prisiel ten isty papier a nemusela nikde nic znovu podavat...

ivus32
16. jún 2011

Tak to tam mate dobre postavene nahlavu,jednej daju druhej nie. Ja som zo Skalice,my sme sa boli pytat tri na tu skolku,a vsetkym nam povedali,ze od januara,tam dieta moze byt cely den🙂 moja dcerka bude predskolacka,tak sa tesi,doteraz sme boli iba doma☹

elizabeth453
16. jún 2011

tak na tu skolku som sa uz radsej nai nepytala....ale toto svet nezazil , nechapen naco mam podavat znovu ziadost , ked uz mi rozhodnutie prislo. ze ma dlhodobo nepr.zdr.stav

Strana
z2