Je lepšie pracovať na turnusy alebo týždňovky?
Manžel žiaľ bude pracovať mimo domu.ostáva na Slovensku, ale ďaleko.nie je možné každodenmé cestovanie.práca ho veľmi baví je v tom dobrý, nechce meniť prácu a začínať od začiatku.ani my za nim sa sťahovať .práca tam je do decembra, potom ešte sám nevie kde bude ďalšia zákazka.nebudeme kvôli 4.mesiacom meniť školu/škôlku prostredie.minule mu vedúci predostrel návrh.buď bude na týždňovkach od po delka do piatku a víkendy fmdoma.alebo turnusy od utorka do utorka.on radšej turnusy, že je dlhšie doma.ja neviem, asi tiež len mi vadí, že cez víkend nebude doma.len každý druhý.viem, že tu máte mnohé manželov na týždňovjah turnusoch ako ste si zvykli??a čo o je podľa vás lepšie?on si povie svoj názor, no rozhodne aj tak jeho šéf.
Som za turnusy, bude doma dlhšie, viac si ho užijete, nielen ty, ale aj deti
Určite turnusy, keď bude na týždňovky, je doma len víkend, čiže reálne 8 dní v mesiaci, na turnusy bude doma pol mesiaca, už keď musí byť mimo domu. My takto fungujeme tiež a nám to vyhovuje, jasné je smutno a prídu aj horšie dni.
Určite turnusy, keď bude na týždňovky, je doma len víkend, čiže reálne 8 dní v mesiaci, na turnusy bude doma pol mesiaca, už keď musí byť mimo domu. My takto fungujeme tiež a nám to vyhovuje, jasné je smutno a prídu aj horšie dni.
@skeblicka777 a ako dlho ste už takto oddelene?bolo tažke si zvyknuť?
@anonym_autor Turnusy, je to výhodnejšie. Bude viac doma. A keď bude mať turnusové voľno streda, štvrtok a piatok a deti budú choré môže byť s nimi a nemusíš riešiť voľno z práce. Prípadne niečo vybaviť v pracovné dni. Muž robil turnusy aj týždňovky a jednoznačne turnusy. My tak fungujeme dlho.
Nikdy toto. Prepáč, za nevyžiadaný názor. Žiadne peniaze by mi za takýto život nestáli.
Nikdy toto. Prepáč, za nevyžiadaný názor. Žiadne peniaze by mi za takýto život nestáli.
@koniarova Mnohým párom práve takýto život prospieva, sú si vzácnejší.
@anonym_6b0f52 to v akom svete?
@koniarova reálnom, majú na seba viac času, sú menej vystresovaný, neriešia blbosti, ktoré často vzniknú len z "z ponorky"
@anonym_6b0f52 no tak to s tebou absolútne nesúhlasím. Na žene ostane všetka starosť o deti a domácnosť. Žije vlastne sama.
@koniarova Keď má doma chlapa, čo je nostop v robote, má ešte starosť navyše.
Zažila som aj aj, viem porovnať.
Zlaté turnusy - 3 týždne v robote a týždeň niekedy podľa okolností viac doma
@anonym_6b0f52 ale ty píšeš o vzťahu, kde zjavne niečo nefunguje. Lebo v milujúcom vzťahu neexistuje, aby obom vyhovovalo byť spolu týždeň v mesiaci. Tobôž nie vo vzťahu, kde sú deti. Ale samozrejme, je to len môj osobný názor. Beriem aj tvoj.
@anonym_autor Turnusy, je to výhodnejšie. Bude viac doma. A keď bude mať turnusové voľno streda, štvrtok a piatok a deti budú choré môže byť s nimi a nemusíš riešiť voľno z práce. Prípadne niečo vybaviť v pracovné dni. Muž robil turnusy aj týždňovky a jednoznačne turnusy. My tak fungujeme dlho.
@anonym_3dd787 koľko rokov už tobí takto?zvykla si si rýchlo?
@anonym_6b0f52 robi v zahranici?
@anonym_3dd787 koľko rokov už tobí takto?zvykla si si rýchlo?
@anonym_autor
@anonym_autor 20 rokov. Už keď sme sa spoznali takto robil. Takže som bola v tom systéme od začiatku a nebol problém si zvyknúť. Nám to takto vyhovuje.
@anonym_6b0f52 no tak to s tebou absolútne nesúhlasím. Na žene ostane všetka starosť o deti a domácnosť. Žije vlastne sama.
@koniarova jedna moja susedka, starsia pani uz pred 80, vdova, mi raz povedala, ze jedine co lutuje v zivote je ze jej manzel chodit robit turnusy do zahranicia, ze to by uz znovu nedovolila. Ale poznam aj muza, ktory ma 2 male deti a chodi do prace tak ze v nedelu poobede vyraza a pride v piatok vecer. Kazdy tyzden. Cize su spolu celu sobotu a pol z piatka a nedele.
@koniarova mne sa to tiež nepáči.no tu je s prácou bieda a z niečoho žiť musíme.ale ak bude na týždnovkach tak áno je pravda, že akoby žena žila sama a je všetkpna nej.ak turnusy je najmenej 12 dni v mesiaci aj viac doma, vie veľa vecí vybaviť aj on a nie je sama.je doma celý deň, môže ju odbremeniť...a tu často prichádzal večer o 5 6 domov a deti o 8 isli spat no velmi vela s nami bol....
@anonym_autor robil turnusy, keď sme sa zobrali. Ale to sú už roky. Vydržali sme rok takto. Potom sme obaja povedali, že takto nie. Nechceme takto žiť. A zmenil prácu.
@anonym_autor robil turnusy, keď sme sa zobrali. Ale to sú už roky. Vydržali sme rok takto. Potom sme obaja povedali, že takto nie. Nechceme takto žiť. A zmenil prácu.
@koniarova tak zial nechce ju menit.a tu ani nema kde...aspon v tom sme zajedno, ze zahranicie nie.tam by chodil na dlhe turnusy a kratko doma a tak nechce.mal moznost, odmietol.tu bude doma castejsie
@koniarova tak zial nechce ju menit.a tu ani nema kde...aspon v tom sme zajedno, ze zahranicie nie.tam by chodil na dlhe turnusy a kratko doma a tak nechce.mal moznost, odmietol.tu bude doma castejsie
@anonym_autor keď nechce, tak nechce. 🤷Čo tam poradiť. Držím palce. Skús sa ho spýtať, aký by mal na vec názor, keby ste boli v opačnom garde.
@anonym_6b0f52 ale ty píšeš o vzťahu, kde zjavne niečo nefunguje. Lebo v milujúcom vzťahu neexistuje, aby obom vyhovovalo byť spolu týždeň v mesiaci. Tobôž nie vo vzťahu, kde sú deti. Ale samozrejme, je to len môj osobný názor. Beriem aj tvoj.
@koniarova ten týždeň v mesiaci bol lepší, ako denne byť doma
Viac sme boli spolu.
Doma robil od rána do večera 12stky + cesta, odchádzal keď sme ešte spali a prichádzal, keď sa už pomaly išlo spať, unavený, chápem makal fyzicky v mraze, horúčave - doma som pomoc nečakala.
Turnusy a týždeň voľna len pre nás bez stresu. únavy boli oveľa príjemnejšie.
Denne sme si večer volali, videli sme sa, mohli sa porozprávať
Záleží na tom, čo chlap robí, na dôvere vo vzťahu a schopnosti, ženy
Chápem sú ženy bez čo si bez chlapa neporadia
@anonym_autor áno, rôzne krajiny Europa, Afrika, Ázia
@koniarova ten týždeň v mesiaci bol lepší, ako denne byť doma
Viac sme boli spolu.
Doma robil od rána do večera 12stky + cesta, odchádzal keď sme ešte spali a prichádzal, keď sa už pomaly išlo spať, unavený, chápem makal fyzicky v mraze, horúčave - doma som pomoc nečakala.
Turnusy a týždeň voľna len pre nás bez stresu. únavy boli oveľa príjemnejšie.
Denne sme si večer volali, videli sme sa, mohli sa porozprávať
Záleží na tom, čo chlap robí, na dôvere vo vzťahu a schopnosti, ženy
Chápem sú ženy bez čo si bez chlapa neporadia
@anonym_6b0f52 nie. To nie je o tom, že si ženy bez chlapa neporadia. A super, že ste boli spokojní. Veď o tom je to. O spokojnosti OBOCH.
@anonym_e9ad5f on len tu na slovensku, tak bude doma častejsie.v zahranici bol urcite na dlhsie turnusy.a ak na tyzdnovky vravrl, ze nebude cestovat v nedelu, ale v pondelok rano.no oni su zreme mlada rodinka a su spolu malo.no mozno to tak maju iba docasne
@anonym_autor áno, rôzne krajiny Europa, Afrika, Ázia
@anonym_6b0f52 pochodil toho dost.mysliš, že su tské ci si neporadia?nepodceňujú sa len tie ženy, že nezvládnu a pritom by to aj zvládli.
@anonym_e9ad5f on len tu na slovensku, tak bude doma častejsie.v zahranici bol urcite na dlhsie turnusy.a ak na tyzdnovky vravrl, ze nebude cestovat v nedelu, ale v pondelok rano.no oni su zreme mlada rodinka a su spolu malo.no mozno to tak maju iba docasne
@anonym_autor Zober si kalendár, spočítaj dni koľko bude doma, ak príde na víkendy a koľko bude doma pri turnusoch. Uvidíš čo ti z toho vyjde. Podľa toho sa spoločne rozhodnite, Držím palce
@anonym_6b0f52 pochodil toho dost.mysliš, že su tské ci si neporadia?nepodceňujú sa len tie ženy, že nezvládnu a pritom by to aj zvládli.
@anonym_autor a prečo by to mali zvládnuť?
@anonym_autor Zober si kalendár, spočítaj dni koľko bude doma, ak príde na víkendy a koľko bude doma pri turnusoch. Uvidíš čo ti z toho vyjde. Podľa toho sa spoločne rozhodnite, Držím palce
@anonym_6b0f52 jednoznacne turnusy.ďakujem
Z vlastnej skusenosti na turnusy.
Vikend uteče jak voda a cely tyzden budes sama.A ak je to fyzická praca bude si chciet oddychnut a aj tak z vikendu nebude nic.
Ak je moznost určitě berte turnusy..naozaj bude viac doma,mozte si viac naplanovat,stihne si aj oddychnut aj sa niekde dostanete.
@anonym_autor a prečo by to mali zvládnuť?
@koniarova a preço nie?ved zeny su silne.jasne nehovorim, ze ma presuvat nabytok, pilit drevo kde ke potrebna muzska ruka , ale bezny chod domacnosti v case jeho nepritomnosti nezvladne??mne vadu najviac to, ze nechcem byt bez neho.bude mi velmi chybat a detom tiez.

@anonym_autor určite radšej týždňovky, keď máte deti v škole. Však si ich cez víkend viac užije ako cez týždeň len poobede