icon

Je lepšie pracovať v Dráčiku alebo Bille?

30. okt 2025

Hľadám si prácu ako predavačka. Počula som, že do Billy prijímajú nových ľudí. Teraz som niekde videla inzerát, že hľadajú predavačky aj do Dráčika. Neviem, čo z toho je vhodnejšie.

Strana
z5
beata_k
30. okt 2025

A uz ta prijali niekde?

anonym_70827e
30. okt 2025

Mne by sa viac páčil dráčik

autor
30. okt 2025
@beata_k

A uz ta prijali niekde?

@beata_k Ešte nie

jana_eyre_2
30. okt 2025

úprimne, do dracika by som nikdy nešla z princípu pre názory majiteľa na Ukrajinu . nikdy by som pre rusofila nepracovala, takže ak z týchto dvoch tak billa.. predpokladám že manažment je tu síce slovenský, ale firma je primárne Nemecka, takže snáď aj prístup k zamestnancom je dobrý..

beata_k
30. okt 2025
@anonym_autor

@beata_k Ešte nie

@anonym_autor Pozri, ja ti prajem, ale este ta nikde neprijali a ty sa uz rozhodujes kde je lepsie nastupit. Ved si posli CV, zavolaju ti len z jednej firmy ( alebo vobec) a mas po probleme s rozhodnutim.

klotildabazarik
30. okt 2025

@anonym_autor si vyberaj v dnešnej dobe😂 bud rada ak ta vezmu vobec niekde

anonym_bd9290
30. okt 2025
@jana_eyre_2

úprimne, do dracika by som nikdy nešla z princípu pre názory majiteľa na Ukrajinu . nikdy by som pre rusofila nepracovala, takže ak z týchto dvoch tak billa.. predpokladám že manažment je tu síce slovenský, ale firma je primárne Nemecka, takže snáď aj prístup k zamestnancom je dobrý..

@jana_eyre_2 tak ty si dobre prepnutá

elanor
30. okt 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 mas velmi naivnu predstavu o fungovani obchodov typu Billa a jej podobnych. Im su zamestnanci hlboko vies kde... Ich zaujimaju iba trzby.

jana_eyre_2
30. okt 2025
@elanor

@jana_eyre_2 mas velmi naivnu predstavu o fungovani obchodov typu Billa a jej podobnych. Im su zamestnanci hlboko vies kde... Ich zaujimaju iba trzby.

@anonym_bd9290 no vidis, aspoň že ty si normálna.. 🤷🏻‍♀️
@elanor píšem, že predpokladám, nie že som si istá..

anonym_693cd3
30. okt 2025
@anonym_bd9290

@jana_eyre_2 tak ty si dobre prepnutá

@anonym_bd9290 Že? Tiež mi to napadlo. Každý kto nesúhlasí s politikou Ujrajiny je rusofil. Choré. Autorka nech sa rozhoduje podľa seba a nie podľa politických názorov. Ja som za Dráčik lebo proste mne sa omnoho viac páči to prostredie a ten štýl ako prostredie v Bille.

petamich
30. okt 2025

Ak by som mala na vyber, tak radsej Billa, ak by som nemala, tak tam kde ma vezmu.

anonym_3db3d8
30. okt 2025

Do dračika jednoznačne

elanor
30. okt 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 mrzi ma to, ale pedpokladas velmi, ale ze ozaj velmi zle.

jana_eyre_2
30. okt 2025
@elanor

@jana_eyre_2 mrzi ma to, ale pedpokladas velmi, ale ze ozaj velmi zle.

@elanor nemusí ťa to mrzieť, ja do Billy pracovať nejdem.. som rada tam kde som, kde sa o zamestnancov zaujímajú aj napriek tomu že ich zaujímajú samozrejme aj tržby..

anonym_a92af4
30. okt 2025

Dráčik. Jednak sa mi v tom obchode páči a čo tam roky chodím, pracujú tam stále rovnaké ženy. Keby tam bolo zle, určite by už prácu zmenili, keďže v meste je dosť iných obchodov.

amdornik
30. okt 2025

ak by som naozaj potrebovala súrne prácu a ak by sa stala situácia, že by som uspela na pohovore aj v bille aj v dráčiku, ja by som sa rozhodla pre billu. lebo nech bude kríza akákoľvek, ľudia budú musieť a potrebovať jesť. hoc len základné potraviny. ale ak budú mať ľudia hlboko do vrecák, hračky kupovať prestanú, čím sa začnú tieto kamenné predajne rušiť. takže by som sa na to dívala z dlhodobejšej perspektívy a zvolila billu.

miskajerry
30. okt 2025

s potravinami je to asi náročnejsie, vykladat stále nové, sledovať záruky, možno byť pri chladiacom boxe pri mäse

anonym_693cd3
30. okt 2025
@amdornik

ak by som naozaj potrebovala súrne prácu a ak by sa stala situácia, že by som uspela na pohovore aj v bille aj v dráčiku, ja by som sa rozhodla pre billu. lebo nech bude kríza akákoľvek, ľudia budú musieť a potrebovať jesť. hoc len základné potraviny. ale ak budú mať ľudia hlboko do vrecák, hračky kupovať prestanú, čím sa začnú tieto kamenné predajne rušiť. takže by som sa na to dívala z dlhodobejšej perspektívy a zvolila billu.

@amdornik ale potraviny sa začnú aj prvé rabovať 🙂

10zabka
30. okt 2025

pracovala som v Alltoys, čo bola tiež predajňa hračiek. Hocikedy by som sa tam vrátila (už neexistuje). Kamarátka robí v Bille a rozmýšľa o tom, že keby mala možnosť, odíde hneď. Všetky predavačky musia mať hygienické minimum. Práca v potravinách možno nevyzerá na prvý pohľad tak, ale je ťažká. Tovar prichádza každý deň, často sa menia ceny, kontrolujú sa záruky, ťahajú palety plné prepraviek minerálok a iného tovaru. Do práce sa nastupuje min. pol hodinu až hodinu pred otvorením, upratuje sa denno-denne., mnohokrát aj častejšie, keď sa tovar rozsype alebo vyleje. Predavačky sa musia vedieť zastúpiť nielen na ploche, ale aj za pultom. Veľmi často sa stáva, že tovar "mizne". V potravinách najviac zo všetkých obchodov.

anonym_32813a
30. okt 2025
@jana_eyre_2

Nesla by som do dracika z toho isteho dovodu ako
@jana_eyre_2. Z tohto dovodu tam nekupim uz ani pastelky.

amdornik
30. okt 2025
@anonym_693cd3

@amdornik ale potraviny sa začnú aj prvé rabovať 🙂

@anonym_693cd3 to je možné. ale pokiaľ viem, v týchto reťazcoch (billa, kaufland, lidl, atď.) zatiaľ nie je hmotná zodpovednosť. ja som svoj názor napísala s ohladom na súčasnú situáciu, ktorej ideme čeliť. keby bolo všetko super a ekonomická situácia maximálne stabilná, vybrala by som si obchod s hračkami.

anonym_ddb80c
30. okt 2025

@anonym_autor určite Dráčik

scila
30. okt 2025

@anonym_autor ja by som nešla do Dráčika tiež z princípu ako píše @jana_eyre_2 . Na pracovanie pre človeka, ktorý zneužíva obchod pre deti na propagandu svojich, často zvláštnych a neobjektívnych, názorov, nemám žalúdok.
A čo sa týka Billy - tak ako v iných takýchto reťazcoch veľmi záleží od managerov predajne, kolektívu, mesta a tým pádom obratu. Čo obchod to iné podmienky.

lapersefona
30. okt 2025

Ja si myslím ze v Dračiku je to tam kludnejsie a pracuješ s hračkami nemusis riešiť dobu spotreby a pod. Kludnejsia praca

anonym_2a4f01
30. okt 2025

Osobná animozita voči majiteľovi môže zohrať úlohu - ja by som odmietla prácu v Martinuse kvôli majiteľovi - progresívcovi Meškovi.

autor
30. okt 2025
@anonym_2a4f01

Osobná animozita voči majiteľovi môže zohrať úlohu - ja by som odmietla prácu v Martinuse kvôli majiteľovi - progresívcovi Meškovi.

@anonym_2a4f01 Progresívci mi nevadia, dezoláti áno.

autor
30. okt 2025
@scila

@anonym_autor ja by som nešla do Dráčika tiež z princípu ako píše @jana_eyre_2 . Na pracovanie pre človeka, ktorý zneužíva obchod pre deti na propagandu svojich, často zvláštnych a neobjektívnych, názorov, nemám žalúdok.
A čo sa týka Billy - tak ako v iných takýchto reťazcoch veľmi záleží od managerov predajne, kolektívu, mesta a tým pádom obratu. Čo obchod to iné podmienky.

@scila OK.

anonym_3db3d8
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_2a4f01 Progresívci mi nevadia, dezoláti áno.

@anonym_autor 😅😅akí dezolati zas, furt sa musi na niekoho nadávať bez toho to nejde
Veru dráčik nie,tam by deticky nemali z teba radosť a v potravinách si zas uzijes ako len sa ,, nadáva,,
Achjaj

anonym_c53cf5
30. okt 2025

Do Billy nikdy. Je mi priam vtipne, co tu niektore uzivatelky dokazu napisat. V Bille su zamestnavatelia snad najhorsi. To uz radsej "prorus"

vroni
30. okt 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2, hoci si o majiteľovi Dracika myslím svoje, Billa je jeden z najhorších zamestnávateľov, z výberu magor alebo otrokári by som to asi radšej hodila magorovi. Hovorím čisto platonicky, nechystám sa pracovať v žiadnom obchode.

Strana
z5