icon

Je lepšie pracovať v Dráčiku alebo Bille?

30. okt 2025

Hľadám si prácu ako predavačka. Počula som, že do Billy prijímajú nových ľudí. Teraz som niekde videla inzerát, že hľadajú predavačky aj do Dráčika. Neviem, čo z toho je vhodnejšie.

anonym_0f4a03
30. okt 2025
@jana_eyre_2

úprimne, do dracika by som nikdy nešla z princípu pre názory majiteľa na Ukrajinu . nikdy by som pre rusofila nepracovala, takže ak z týchto dvoch tak billa.. predpokladám že manažment je tu síce slovenský, ale firma je primárne Nemecka, takže snáď aj prístup k zamestnancom je dobrý..

@jana_eyre_2 teba nemusí zaujímať kto má aké názory, to s prácou nesúvisí.

jana_eyre_2
30. okt 2025
@anonym_0f4a03

@anonym_0f4a03 samozrejme že súvisí.. možno pre teba to dôležité nie je, premna to dôležité je a veľmi..

anonym_1bf955
30. okt 2025

Autorka, choď do Billy, na vykladanie octu si ako stvorená.

jana_eyre_2
30. okt 2025
@vroni

@jana_eyre_2, hoci si o majiteľovi Dracika myslím svoje, Billa je jeden z najhorších zamestnávateľov, z výberu magor alebo otrokári by som to asi radšej hodila magorovi. Hovorím čisto platonicky, nechystám sa pracovať v žiadnom obchode.

@vroni poznám človeka ktorý pracuje v rakúskej bille a je spokojný.. neviem síce aké to je v slovenských billach ale predpokladám, že vždy ide o manažéra konkrétnej predajne..

anonym_d1fd88
30. okt 2025

Ja by som asi nevydržala ani tu ani tam, ale vychádzam zo skúseností môjho okolia. Ale to som ja, má vzdelanie iného smeru.
Obaja susedovci pracovali v Bille ale pracuje iba ona..V čase keď mali malé deti tak vo všetkom pomáhala jej matka, inak by sa nedalo stále ťaha 10-12h šichty. Vedenie hrôza na ten obchod je ich málo. Sused odišiel z tade pred vyše 10r. Tam je dôležitá iba tržby
V dračku pracovala kmotra, jeden rok ju nevzali na vš ktorú chcela, jediné pozitívum spomenula, že mohli vyskúšať niektoré hračky. Nepáčil sa jej kolektív vedenie ani plat. Tiež mali dosť nadčasov a žiadne benefity

anonym_8fe73b
30. okt 2025

@anonym_autor jednoznačne Dráčik, klenotnictvo, luxusnejší obchod

anonym_8fe73b
30. okt 2025
@anonym_d1fd88

Ja by som asi nevydržala ani tu ani tam, ale vychádzam zo skúseností môjho okolia. Ale to som ja, má vzdelanie iného smeru.
Obaja susedovci pracovali v Bille ale pracuje iba ona..V čase keď mali malé deti tak vo všetkom pomáhala jej matka, inak by sa nedalo stále ťaha 10-12h šichty. Vedenie hrôza na ten obchod je ich málo. Sused odišiel z tade pred vyše 10r. Tam je dôležitá iba tržby
V dračku pracovala kmotra, jeden rok ju nevzali na vš ktorú chcela, jediné pozitívum spomenula, že mohli vyskúšať niektoré hračky. Nepáčil sa jej kolektív vedenie ani plat. Tiež mali dosť nadčasov a žiadne benefity

@anonym_d1fd88 všade v obchode sú dôležité tržby😉

anonym_8fe73b
30. okt 2025
@jana_eyre_2

@vroni poznám človeka ktorý pracuje v rakúskej bille a je spokojný.. neviem síce aké to je v slovenských billach ale predpokladám, že vždy ide o manažéra konkrétnej predajne..

@jana_eyre_2 kto by nebol spokojný s takým platom plus garantovaný 13 a 14 plat

petamich
30. okt 2025
@anonym_0f4a03

@anonym_0f4a03 no pre mna teda suvisi, ak zrovna nepracujes v obrovskom korporate, kde si "iba cislo" a sefa vidis na obrazku na stene, tak potom to asi mozes ignorovat, v opacnom pripade to pre mna osobne dolezite je, ze pracujem pre cloveka, ktoreho nazory sice nemusia byt rovnake ako moje ale aspon vzajomne tolerovatelne (ja by som napr. nedokazala pracovat pre cloveka, ktory by bol fasista, mizogyn, prejavoval by silne sympatie voci Putinovi a pod. ale tak to je len osobna preferencia, niekomu to moze byt jedno, nas najvyssi sef je moj priamy nadriadeny, prichadzam s nim denne do kontaktu, takze zrejme sa na to pozeram inak...)

anonym_d1fd88
30. okt 2025
@anonym_8fe73b

@anonym_d1fd88 všade v obchode sú dôležité tržby😉

@anonym_8fe73b ano, ale nie všade chcú zodrat zamestnancov. Aj keď v obchode som brigádovala naposledy niekde koncom 90tich rokov. Oproti tomu čo mali niektoré kamošky napr v čínskom som mala Hawaii, predajna nd

anonym_5f8543
30. okt 2025

mne by bolo lepšie v Bille. V dráčiku celý deň medzi hračkami - no nič moc. čo si myslí majiteľ o Ukrajine a či Rusku je mi úplne jedno.

anonym_d0aa6f
30. okt 2025

Ved pockaj ci a kam ta vezmu a ak bude aj potom na vyber, rozhodnes sa. Ja by som si vybrala dracik, cisto z praktickeho hladiska ze v potravinach sa mi to zda ovela narocnejsie - hygiena, stale dokladas tovar, sledovat zaruky…dracik mi pride taka vacsia pohodicka, ale nie som predavacka, tak mozno sa mylim.

1gramofon
30. okt 2025

Bývalá kolegyňa šla pracovať do draka a bola spokojná. Mali čítačky tovaru takže prijatie tovaru bolo ľahšie. Na plat sa tiež nesťažovala. V tescu som brigádovala a zamestnanci sa v kuse sťažovali, na kauf som tiež počula negatívne skúsenosti - v oboch prípadoch sa zamestnanci nenudili. V Bille sa nadries asi viac než v Draku. Posetrila by som si sily a šla do draka.

anonym_5d7aaa
30. okt 2025
@jana_eyre_2

úprimne, do dracika by som nikdy nešla z princípu pre názory majiteľa na Ukrajinu . nikdy by som pre rusofila nepracovala, takže ak z týchto dvoch tak billa.. predpokladám že manažment je tu síce slovenský, ale firma je primárne Nemecka, takže snáď aj prístup k zamestnancom je dobrý..

@jana_eyre_2 a niekomu je politika a názory ostatných u riti a rozhoduje sa len podľa toho čo sa ho skutočne týka 😉 ja určite radšej dracik ako potraviny, tam nestojí pri pokladni od rana do noci fronta 🙈

vroni
30. okt 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2, možno je spokojný s rakúskym platom 14x do roka. Ale z nudnej a objektívnej štatistiky má Billa najnižšie platy, najvyššiu fluktuáciu zamestnancov a najviac sťažnosti a podnetov na súd (ta rakúska, na slovensku nemám údaje, ale nakoľko poznám aj spôsoby práce Rewe centrály, neveľmi verím, že by to bolo na sk dáko lepšie)

jana_eyre_2
30. okt 2025
@anonym_5d7aaa

@jana_eyre_2 a niekomu je politika a názory ostatných u riti a rozhoduje sa len podľa toho čo sa ho skutočne týka 😉 ja určite radšej dracik ako potraviny, tam nestojí pri pokladni od rana do noci fronta 🙈

@anonym_5d7aaa na to, že je politika a názory ostatných niektorým u riti nejako veľa ľudí popudil môj komentár.. 😏

jana_eyre_2
30. okt 2025
@elanor

@jana_eyre_2 mrzi ma to, ale pedpokladas velmi, ale ze ozaj velmi zle.

@vroni netuším ako je to.. ale úplne pochybujem že v slovenskom draciku je to lepšie.. a taktiež pochybujem že tam im o tržby nejde, ze
@elanor ..

brigitte93
30. okt 2025

Jednoznačne Dracik.

anonym_f15fd1
30. okt 2025

Dráčik, budeš mať síce blbý pracovný čas ale robota je čistá, nedokladáš nonstop, nebeháš z vykladania a zo skladu do pokladne a späť. Majiteľa nebudeš vídať furt, obchody majú vedúcich.

tim23
30. okt 2025

By som si pozrela v reále keby ste súrne hľadali prácu a mali by ste možnosť ísť pracovať do dráčika ako by ste ponuku odmietli kvôli názorom majiteľa. Človek je v dnešnej dobe rad že si nejakú robotu nájde. A z týchto dvoch určite Dráčik

cukroska
30. okt 2025

@anonym_autor Tak jednoznačne Dráčik. To nie je o čom.

marca12
30. okt 2025

Do dracika uz ani nechodim nakupovat kvoli pripecenym nazorom majitela. A hlavne preto,co vypisoval na ich strankach. Nech ma nazor,kto chce, aky chce. Ale to,co robi je nepripustne. Ale ak ti nevadi tento postoj,tak radsej by som si vybrala dracik ako billu. Aj ked u nas v bille su uz roky tie iste predavacky,takze tam nebude tak zle. Ale to mozno zavisi od predajne a veduceho.

anonym_e70f8e
30. okt 2025
@anonym_8fe73b

@jana_eyre_2 kto by nebol spokojný s takým platom plus garantovaný 13 a 14 plat

@anonym_8fe73b V nejakej Bille majú 13-ty plat? Čo si si švacla? Daj ochutnať😝

anonym_8fe73b
30. okt 2025
@anonym_e70f8e

@anonym_8fe73b V nejakej Bille majú 13-ty plat? Čo si si švacla? Daj ochutnať😝

@anonym_e70f8e píšeme o pracovani v Rakúskej Bille asi si si ty svacla🤣

ariannazara
31. okt 2025

Dracik jednoznacne.

cyberk
31. okt 2025

Toto je dost tazke rozhodovanie :D na jednej strane mas debila, co propaguje svoje 0IQ nazory na stranke, na druhej strane mas otrokarcinu.. hladala by som nieco ine…

mamadievcatiek
31. okt 2025

Do žiadnych potravín by som nešla pracovať, iba ak by som už iné východisko nemala.V Dráčiku by sa mi páčilo pracovať.

anonym_f87a81
31. okt 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 pokial sa k zamestnancom správa majiteľ slusne, platí načas a neporušuje ZP, ako to býva na SK veľmi často zvykom, tak nech si pre mňa za mňa uctieva aj inčučunu. Je mi to srdečne jedno.
A porovnávať Slovensku a Rakúsku Billu je rovnako odveci ako si ty.

vieronika14
31. okt 2025

Ahoj
@anonym_autor v bille znama vydrzala mesiac,bola na zelenine. Z Dracika nepoznam nikoho,ale za mna isto lepsie

anonym_d8d3a4
31. okt 2025

Moja známa pracuje v Dráčiku už niekoľko rokov a vždy si prácu chváli.
Ja osobne by som tiež radšej brala prácu v Dráčiku. Lepšia pracovná doba, menej zákazníkov a práce, kľudnejšie prostredie. Vždy keď tam idem vidím tam usmiate, spokojné predavačky.