Je matka samoživiteľka chránená pred prepúšťaním?
Ahojte, je nejako chránená matka samoživiteľka s jedným dieťaťom 13 r.pred prepúšťaním? Povedzme z 35 ľudí sa bude prepúšťať dvoch. Ak by prišla posledná do práce, tak ide prvá? Ak su povedzme na takej istej pozícii ešte dve kolegyne? Jasne, že to záleží hlavne asi od nadriadeného, ale či je možnosť nejaká zákonná, že samoživiteľku by neprepustili...
@iv007 vieš hlavne nefér je to z toho pohľadu, že niekto nemusí a ešte je aj chránený samým šéfom. Keby boli všetci pracovití a ide s prepustanim povedzme od posledných prijatých do práce, ok... Ale takto... No uvidím čo bude...
@ivana11155 tá jedna má inú náplň práce, síce to sa dá naučiť, ale je akože jediná s tou pozíciou a aj keď pomaly viac stojí firmu, ako pre firmu "vyrobi" , jej sa nikdy nič nestane. Pritom iný šéf by ju vyhodil už dávno. Ale on ju ešte zakrýva, vyslovene jednému človeku povedal, že niečo sa bude robiť tak a tak, aby tato bola chránená, keď bude ostatných prepúšťať. A nie, nespava s nim. Proste nerobí a on ešte zahladzuje stopy, lebo keby napr keby prepustil mňa a ja argumentujem týmito vecami, tak aby boli pozakryvani...
Tak pokial budes ohovarat kolegov ci sefa, pojdes prva. To nema rad ziadny sef. To ti hovorim ako manazer. Lebo ak budes robit co tu, dostane sa mu to do usi
V praci nic nie je fer. U nas vyrazili kolegynu, sikovna baba, vsetko porobila. A bohuzial tam zostala flakacka a ritolezka, na ktoru jej sef neda dopustit. Vsetci co s nou maju problem ze nerobi a flaka sa jej podla neho zavidia.
Nie vzdy staci, ze je clovek pracovity. A ze si samozivitelka nie je problem firmy, ale tvoj. Na to sa neberie vobec ziadny ohlad.
Akoze fer/nefer veci som zazila aj v pracovnom zivote x. Ale fakt si daj bacha, aby si toto nesirila v praci, pretoze sa ti to skaredo vypomsti.
Ak mas vyzivne 50e ako pises (resp to tak ma vyzniet) tak si poziadaj o zvysenie. Na 13rocne dieta Ti isto schvalia viac, kedze jeho vydavky nebudu na urovni 100e mesacne.
A s pracou drzim palce. Ale nie, ci mas alebo nemas muza, 0 alebo 5 deti, nic z toho Ti nijaku "ochranu" neposkytuje.
@ukgirls to nie je pravda!!!Podľa § 40 ods. 1 Zákonníka práce, "Osamelý zamestnanec je zamestnanec, ktorý žije sám a je slobodný, ovdovený alebo rozvedený muž, slobodná, ovdovená alebo rozvedená žena."
Podľa § 40 ods. 2 Zákonníka práce, "Za osamelého zamestnanca sa považuje aj osamelý muž alebo žena z iných vážnych dôvodov." a bla bla bla...cize mali by prihliadat, takto to dopadne ked sa vyjadruju neznali
Podľa § 40 ods. 1 Zákonníka práce, "Osamelý zamestnanec je zamestnanec, ktorý žije sám a je slobodný, ovdovený alebo rozvedený muž, slobodná, ovdovená alebo rozvedená žena."
Podľa § 40 ods. 2 Zákonníka práce, "Za osamelého zamestnanca sa považuje aj osamelý muž alebo žena z iných vážnych dôvodov." a bla bla bla...cize mali by prihliadat,
taktiez aj co sa tyka pracovneho casu nemozu en tak nariadit, takze ti co vypisuju ze nie zas nevedia alebo su z tych ...vieme ktorych , ktori by boli najhorsi zamesetanvateia lebo este stale plati ze aj zamestnanec tu ma nejake prava aj ked najmenskie z europy ale ma..v takom Francuzsku by ta nevyhodii ani keby neviem co
@angelinja neexistuje zakaz vypovede pre osameleho zamestnanca samozrejme ze zamestnavatelmsi dovod najde v ramci zakonnych moznosti
autorka ak sa obavas tak si daj cvicne pohovory nikto o tom nemusi vediet a nekomentovala by som takto v praci sefa pred nikym
@angelinja lenze pleties hrusky a jablka... ano osamely rodic moze ziadat nechodit na nadcasy ,praca na jednu zmenu ak na to su podmienky etc ..co si sem dala je len definicia single rodica,ale nedava mu to prednostne pravo zostat v praci ..na to paragraf nikdy nebola a ani nebude
A keď si na trhu vyberáš, od ktorého stánkara si niečo kúpiš, zaujíma ťa, ktorý z nich je samoživiteľ? Prečo by teda malo zamestnávateľa...
U nas je napriklad v kolektivnej zmluve, ze matku samozivitelku nemozu prepustit, resp.uprednostnia inych. Ak ta bude chciet sef prepustit, urcite mu spomen, ze sama zivis dieta.
Baby to s tými kolegyňami a s celkovou kultúrou, že za flakacov robia iní, to každý vie. Aj na kolegyne sám šéf pofrfle, ale keby dačo, tak on to nerieši. To nie že ja som na to prišla a sirim to ďalej. Šéf dobre vie, že som sama. Reálne sama, nie len na papieri.
@mircalla ale ja neohovaram. Vysvetlila som tu len situáciu.
Ty si zacni robit zadne vratka a uz hladaj robotu. A ked ta vyhodia, no tak uz s tym nic nespravis. Nikdy nevies, ci dalsie nie su protekcne a koho maju za sebou 🙂

@petracandle jasne, toto je ten problém, že nikdy štát nepomôže ozajstným sdmozivitelom, lebo ich je plno len na oko