Je môj plat nízky?
Ako žena zarobím mesačne okolo 900-950. Nepracujem manuálne. Je to málo? Žijem v malom okrese.
@zmrzlinka2021 @beronche @ milanemila
baby, ale ved autorka sama pise, ze "ako zena zarobim" .. tak co sa cudujete odpovediam.. preto som sa pytala, ze pre koho to ma byt malo.. vsak sama pre seba hadam vie, ci jej taky plat staci, alebo nie.. ci jej teda muz vykrikuje, ze malo prispieva do 'spolocneho rozpoctu', alebo preco to vlastne riesi
😅😅😅Sa ti zda malo? Mne v novej prace mam n'a zmluve 700€ v hrubom ,cize asi tak
@milanemila a tí dvaja kolegovia robili to isté,čo Ty?
@ankare ano mali sme rovnaku poziciu
@bilberryday na akej pozicii? Mne to vysokej skole ponukli nastupny 1300 v hrubom pred skoro rokom a to sa tu niekto so mnou este hadal, ze je to malo na korporat na junior poziciu 🤣 Nejak sa mi nechce verit, ze by niekde davali este menej, ved z toho clovek v BA nevyzije
Ak je to vychod tak nadhera,ak zapad tak bieda ak sa bavime o cistom.
@zmrzlinka2021 robila som v statnej sprave a mozem povedat ze aj vsetky "tetky" okolo mna mali 100% osobne ohodnotenie.
Ja som tam sla s tym ze co uz, budem zarabat menej ale stabilne miesto kym najdem nieco lepsir. A zarabala som v r.2004-2006 cca 900€ v cistom co bola vtedy paradna vyplata. Zakladny plat v cistom som mala menej ako polovicu.
@milanemila zažila som aj také, na cirkevnej škole - chlapom dávali kus vyššie osobné príplatky.... Lebo sú chlapi. Robotu robili tú istú.
@diamand2326 to bolo na vychode, v case ked niektore agendy preberali samospravne kraje a tie ich posuvali dalej. A tam sa doslova vymyslalo ako tie peniaze, ktore s tym prichadzali a boli urcene na mzdy, minut na vyplaty a odmeny. Lebo ked sa neminuli tak sa museli vratit.
Neviem aka je situacia teraz, skoro po 20 rokoch.
Ja teraz ked pocujem "tabulkovy plat" tak si myslim svoje.
To iste v skolstve. Tam sa daju zarobit krasne peniaze na projektoch. Ale musi byt snaha vedenia ludi odmenit a aj ochota pracovat nadcas. Info mam z prvej ruky kde to naozaj funguje. Ale aj tam sa najdu taki ktori placu nad vyplatou ale zarobit viac ked sa im to doslova ponuka nechcu, lebo viac robit nebudu a chcu oducit len svoje hodiny a ist domov.
@diamand2326 ten pravnik za 900€ musi byt bud uplne neschopny a inde sa nevie alebo nechce uplatnit, alebo to ma len ako vedlajsi uvazok.
@bilberryday no ano, tomu by som verila, ak by islo o pracu sekretarky v korporate... Ale bezna pozicia, na ktorej musis ovladat cudzi jazyk a mat nejake vedomosti je aj ako junior pre absolventa lepsie platena, alebo aspon pred rokom bola, ked som tu profesiu intenzivne studovala aj sa tam hlasila. Pochybujem, ze pri dvihani miezd vo vsetkych odvetviach o inflaciu minimalne v sukromnom sektora by nastupny v korporate o stvrtinu klesol. Bavime sa samozrejme o BA
@bilberryday no pozrela som SwissRe, Eset, Accenture, Henkel, Pwc a co som nasla boli junior pozicie s aspon 1200. Ja som rada, ze som nakoniec do korporatu nesla, ale co poznam inych, tak si praveze taku pracu pochvaluju. Odrobis, ides domov, mentalne si pracu domov nenosis, lebo ani nie je co. To, ze si lahko nahraditelna znamena, ze procesy su tam zabehnute, ze ked na tyzden vypadnes, firma neskrachuje, lebo to co robis naozaj nestoji na tvojich strasne specialnych zrucnostiach. To moze byt pre jednych skvela a pre dalsich hrozna praca.
@maranta_leuconeura KONE napriklad. este v januari zacinal sa na 1000brutto. robila som tam, dva jazyky na C1 za 1100btt. ked uz nie si zelenac, ponuknu ,uzasnych, 1200 v hrubom. bez srandy. teraz s inflaciou mozno trochu prihodia. amazon po 5 r - agenda zastup manazera, výborná vykonnost (meraju)- 1300 brutto. henkel - poziadavka na dva jazyky, ponuka: 1250btt. mozem pokracovat... vsetky tieto pozicie vyzadovali 2 jazyky na minimalne B2....
To musis ty vediet, ci si spokojna a ci ti to staci.
@ramzes1980 musis sa viac snazit v praci alebo potom uskromnit... ale nie je to jednoduche v dnesnej dobe...
@ramzes1980 musis robit "jako ďas"... a dostanes mozno aj 2900 eur 🙂

Neviem odpovedat na tvoju otazku, ty sama musis predsa vediet, ci ti to staci, ci aj nieco odlozis, alebo si na konci mesiaca o vode