Je možné na Slovensku nájsť prácu so slušným zárobkom bez stresu?
Ahojte, pridavam anonymne lebo je to kontroverzna tema. Mam osobne problem s tym, ze v kazdej praci kde som pracovala, som mala nadmerny stres, a po case som mala syndromy vyhorenia, aj ked k vyhoreniu nedoslo, minimalne som to nemala potvrdene lekarom. Momentalne som nezamestnana a chcela by som novu pracu, kde dobre zarobim ale nebudem mat stres. Skratka kde dobre zarobim ale nenarobim sa vela. Studovala som Business Administration po Anglicky v UK, teraz zijem v Bratislave. Viem plynule anglicky, nemecky(obe C1) a holandsky (B2), z holanciny nemam oficialny certifikat lebo som sa ju naucila od ex-partnera, ktory bol holandan, a zila som v Holandsku, ale certifikat si mozem dorobit. Pracovne skusenosti mam 6 rokov z oddelenia IT, kde som pracovala viac menej ako team assistant,relativne administrativna praca, pracovala som v Holandsku, ale dala som vypoved lebo som mala pocit, ze som vyhorena a unavena ( bolo to po rozchode s ex, tak som rovno po rozchode odisla aj z Holandska). Problem je, ze by som teraz chcela pracu, kde budem pracovat len 4 dni v tyzdni, cca 30 hodin, ale zaroven by som chcela mat aspon tych 2000 eur v cistom, nakolko mam rada isty zivotny standard. Moja otazka je: myslite si, ze je realne taku pracu si na Slovensku v BA najst? Kde aj dobre zarobim, aj nebudem mat v praci vela stresu? Alebo mam znizit radsej svoje naroky, a prijat, ze taku pracu najdem len za nizsi plat? Mam pocit, ze mam vysoke naroky, zaroven mam ale jazykove znalosti a titul aj skusenosti zo zahranicia…Rada by som vedela, ci nemam nerealne naroky, a co by ste mi poradili. Dakujem
za mňa by si mala jednoznačne znížiť svoje nároky. Preceňuješ to, čo môžeš ponúknuť potenciálnemu zamestnávateľovi. Nemáš vyštudovaný žiadny špeciálny odbor, si v podstate lepšia administratívna sila s jazykovými znalosťami, ktoré sú síce fajn, ale nijako výnimočné (po anglicky a po nemecky hovorí už skoro každý, holandčina je ťažko upotrebiteľná). Navyše nejakým pracovným entuziazmom očividne neoplývaš. Takže späť na zem a buď si doplniť kvalifikáciu alebo sa zmieriť s nižším príjmom a komfortom. Nie si v pozícii, aby si si ty kládla podmienky, za akých bude mať firma tú česť, že ťa môže zamestnať
@barborachors prosim,nevies poradit nejaky portal na hladanie zamestnania vo Finsku?
Mas naroky ako kralovna ..ze 2000€ netto a este ktomu robit len 4 dni v tyzdni a este ktomu ked VS viac menej onicom, vies jazyky aj to zrovna ktore uz noc terno niesu kedze anglictina to je uz normalka a prax 6 rokov ako nejaky asistent to tu robia aj ludia bez nicoho ...realne nevies tak povediac nic....a zial Slovensko je Slovensko tu aby si dosiahka 2000€ netto bud by si musela stratit hrdost alebo dalsich x rokov sa hnat za skusenostami a vedomostami aby si sa niekde zaclenila
@petamich úplne s tebou súhlasím.
Titul zo sk školy nemáš, čo je skôr nevýhoda, teda jazykové skúsenosti ok,ale skôr si pre nášho zamestnávateľa ako bežný stredoškolák..aj podľa praxe ktorú máš,teda administratívna pracovníčka. 2000 eur je veľa keďže nemáš kvázi nejakú odbornosť,špecializáciu, prax v odbore nejakom.
Popracuj na tom zvládaní stresu a budeš mať dvere otvorené všade.
A skúsila by som postupne pracovat ako freelancer, to si môžeš sama určovať koľko a kedy budeš pracovať, tak isto niesi obmedzená len Slovenskom.
Pripadne ako tu bolo spomenuté zameraj sa holandske firmy pôsobiace na sk a oslov ich aj ked nikoho nehľadajú, nikdy nevieš náhoda je blbec
Ja si zas nemyslím ze by si bola pre sk zamestnávateľa nezaujímavá ako tu niektoré ženy píšu, štúdium v zahraničí vzdy zaujme, ja mám za sebou obyčajný ročný kurz dizajnu v zahraničí a teda ked som si hľadala pracu pýtal sa na to každý. Jednoducho ked sa niekto hrabe v stovkách rovnakých nudnych životopisov takéto veci upútajú pozornost.
Najst si pracu ako cudzinec v zahraničí nieje ľahké, zažila som to sama. Jasne na neodborne pozície sa dostaneš hneď, no akonáhle chceš niečo lepšie musis byt fakt dobrá aby ta vzali.
Tak isto vedieť 3 jazyky je super, áno anglicky a nemecky vie každý, no nie plynule obidvoma jazykmi.
@liv1 veď môže mať štvorpetinový úväzok, U nás bežne mala účtovníčka trojpätinový a dva dni mala inú prácu alebo voľno. To už bolo na nej.

Ja chapem, ze nastavenie z holandskeho pracovneho prostredia moze byt ine, ale v Bratislave dobre platene “nestresove” zamestnanie nie je najst lahke. Moja sesternica pracovala v korporate na Slovensku a potom v tom istom korporate v Britanii a otvarala oci: kazdy druhy zamestnanec skrateny uvazok, ked padla, tak padla, kazdy fical domov, socialne benefity take, ze tu sa nikomu ani len nesniva, atd. Na Tvojom mieste by som nestavala na jazykoch, v bratislavskom prostredi mam skusenost, ze anglictina a nemcina je viac-menej bezna, podla mna v case technickeho prekladu nevedie cesta ani specializaciou na prekladatelstvo. Skus si premysliet, co Ta bavi, ake prostredie sa Ti paci, mozno zacni za nizsi plat a vymysli si zlepsenie v nejakej kvalifikacii. Ja osobne by som si napriklad vybrala diplomaciu a dostudovala si nieco z medzinarodnych vztahov a protokolu, napr. je inzerat na cyperske velvyslanectvo na office manager za 2000 eur brutto. Skusila by som sa pozriet na Tvoj ciel z opacnej strany a nedavala otazku, kde sa zamestnat, ale co by sa mi ako zamestnanie pacilo a co viem preto urobit.