Je možné nájsť spoľahlivú osobu, ktorá by sa dokázala postarať o deti?
Ahojte. Myslíte si ,že je možné nájsť zodpovednú spoľahlivú osobu ,ktorá by sa dokázala postarať o deti ( 13, 9 , 5 a 1.5r ) ? Písala som jednej pani ,ktorá ponúkala opatrovanie a jej odpoveď bola max 1 dieťa 🤔 s manželom sme na deti úplne sami ,ja bohužiaľ rodičov už nemám, manžel má iba mamu ale ta bohužiaľ ma iné starosti ,keďže ona o vnúčatá záujem nemá... musíme sa spoľahnúť iba sami na seba ,ale sme spolu 7 rokov a za ten čas sme v podstate nikde spolu neboli sami ..po poslednej skúsenosti a odpovedí tej pani ani neviem ci vôbec ma zmysel niekoho hľadať. Mate neake skúsenosti? 😊
@bluka2 🤣 tak neviem ci by na toto mal niekto odvahu ale ja sa odvážim nechať malého s nimi max na 5 min čo idem na záhradu zo psom 😅 to určite by som nikdy neurobila
@lenkastavacova tak jasne, každy podľa seba. Za mňa 13 a 9 r. to už musia byť zodpovedne deti. Celá Afrika má na to odvahu a dokonca to aj bez problémov funguje 😉
@bluka2 tak ja by som sa neodvážila.🤣
@lenkastavacova treba starsie deti viest, aby vedeli postrazit mladsie. my nechavame deti bezne doma na hodinku-dve, ideme sa prejst alebo do obchodu. mame 7 a 10 rocne a uz par rokov takto fungujeme. tiez nam nema kto strazit. a obcas treba vybehnut nez deti, porozpravat sa len tak medzi 4 ocami. inak v 13 som bezne chodila strazit celu triedu prvakov, ked si ich ucitelka potrebovala odbehnut.
@pragmaticka co je zle na tom,ze si rodicia 4 deti chcu spravit chvilku pre seba? 1,5 rocne dieta moze na par hodin ostat s opatrovatelkou. Ved do jasliciek chodia deti v tomto veku. Zase neprehanaj.navyse o vztah sa treba starat a byt aj partnermi,nielen rodicmi.
@kp7333 och ..tak ja tým ze som snimi stále bola iba ja sama v podstate si toto naozaj neviem predstaviť. Ako hovorím, áno na chvíľku ze vybehnem na dvor alebo tak ,ale z domu by som neodišla
@marca12 však práve, človek ktorý také problémy nemá nepochopí. Ja nemôžem zavolať rodičom, aby mi postrazili deti na hodinku, aby som si napr išla k lekárovi lebo ich už nemám. Ja som bola s maličkým v BA v nemocnici 6 týždňov a manželovi nemal kto pomôcť. Bol na 3 deti úplne ale úplne sám. Tak neviem ci je natom niečo nenormálne, že si hľadám nikoho ,kto by nám v takýchto situáciách trošku pomohol .
nehovoriac o situácii, ktorá nastala asi pred mesiacom keď sme obaja s mužom ochoreli tak ,že ani jeden nevládal vstat .deti museli ostať doma ,nešli ani do školy pretože ich bohužiaľ nemal kto odniesť. Nehovoriac o starostlivosti ze tým deťom treba aj uvariť atď..
@lenkastavacova Nenechaj sa odradit a verim,ze najdes spolahlivu osobu. Nie je ziadna hanba poziadat pomoc. Je to priamo vitane.
@marca12 ďakujem pekne 🫠
@lenkastavacova moja chodí sama do školy od 6 rokov. Už končím ten spam, ale aj toto môžem odporúčať (off Topic). 😃 Určite niekoho nájdeš 🤞
@lenkastavacova ahoj, ja mám veľmi dobrú skúsenosť s Anitou, pošlem ti do správy kontakt a cenník. Moja malá mala 1r8m keď som ju k nej dala prvý krát a zbožňovala ju. Býva Pod Šalgovíkom, ja som jej ju nosila domov.
@bluka2 ja som dosť bojko v takýchto veciach a v tomto tiež keďže my máme školu vzdialenú 5km tak to by som ju nepustila 🤣
@paulakolla super, budem vďačná 😉 ďakujem
@lenkastavacova uplne Ti rozumiem. ja mam tiez 4 deti a som na ne sama. bez muza a aj bez rodiny. obcas je to riadny hardcore, ked je niekto chory a ostatnych treba porozvazat napr.
ked som s nimi ostala sama, tak boli vo veku: 9, 7, 4 a cerstve 2 roky mala najmensia.
a tiez mi dlho trvalo niekoho najst.
ale bola som vytrvala, pytala som sa na fb, po znamych, po susedoch, vzdy som bola najprv s cudzou "tetou" kym sa otukali, a az potom som odchadzala.
a postupne som si nasla takto 3 osoby, co mi vedia deti postrazit.
ti vacsi su uz teraz samostatni, takze defacto mi treba strazit iba mensich. o to je to lahsie.
drzim palce, aby si nasla, je to obrovska pomoc.
ja aj ked som mala covid a bola som s detmi v karantene 14 dni, tak mi isla pestunka nakupit. hlavne si s nou Ty urob dobry vztah, chovaj sa korektne a uvidis, aka je to aj do buducna neocenitelna pomoc.
odporucam inak strazenie pravidelnejsie, nech sa urobi vztah medzi nou a detmi. lebo raz za mesiac ci dva je to malo.
@soldi tak sú to ťažké situácie, ľudia ktorý také starosti nemajú tak nepochopia iba súdia...tiež mame dosť často problém aj stým ze najmenší chlapček ma zdr.problemy .na operácie chodíme do BA čo je od nás asi 450 km aj na kontroly. A riešenie? Všetky deti musíme brať ,cestujeme celý deň od rána do večera zo 4 deťmi, lebo nám nemá kto pomôcť..a potom mi tu neaka pani nemenovana dokáže napísať niečo také, čo ja akosi nedokážem pochopiť a stále do mam v hlave... snáď sa ale niečo podarí, ďakujem za správu. Držím aj vám palce aby ste to zvládali hlavne v zdraví 😉

A to 13 a 9 ročne nemôžu postrážiť to 1,5 ročne?