icon

Je možné obnoviť pracovnú zmluvu po výpovedi v Dantem?

neviemanipomoc
7. mar 2025

Dobrý deň, dostala som výpoveď v dantem a chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s tým že by sa dala zmluva obnoviť. Nedodala som načas ospravedlnenky takže dôvod na výpoveď nebol tak vážny.

ovaaa
7. mar 2025

Čo znamená nedala načas?Ak bola uzávierka a ty si nedodala potvrdenia brali to ako absencie a to je vážny dôvod na výpoveď. Určite ich od teba pýtali. Ak sa firma rozhodne rozviazať PP tak je to viac menej konečná. Môžeš skúsiť argumentovať, ale načo sa ideš vyhovoriť?

mamina7070
7. mar 2025

bola si este v skusobnej dobe?

melanta
7. mar 2025

@mamina7070 čo s tým má skúšobná doba? Pri neospravedlnenej absencii ju môžu vyhodiť kedykoľvek úplne zákonne.

@neviemanipomoc neospravedlnená absencia je záväzné porušenie pracovnej disciplíny, takže nie že nebol vážny dôvod. Prečo by prijímali opäť niekoho takého?

mamina7070
7. mar 2025

@melanta len som sa pytala toto je forum a na otazku nepotrebujem tvoje povolenie

tiika
7. mar 2025

@neviemanipomoc pokial by zamestnávateľ chcel a ty by si s tým tiež súhlasila, je možné urobit dohodou “späťvzatie” výpovede. Čiže teoreticky, áno, da sa to. Oni by mali záujem s tebou ďalej spolupracovať?

vanilkovazmrzka
16. mar 2025

Mne sa ten dovod vypovede zda dost vazny ;)