Je možné obnoviť pracovnú zmluvu po výpovedi v Dantem?
Dobrý deň, dostala som výpoveď v dantem a chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s tým že by sa dala zmluva obnoviť. Nedodala som načas ospravedlnenky takže dôvod na výpoveď nebol tak vážny.
bola si este v skusobnej dobe?
@mamina7070 čo s tým má skúšobná doba? Pri neospravedlnenej absencii ju môžu vyhodiť kedykoľvek úplne zákonne.
@neviemanipomoc neospravedlnená absencia je záväzné porušenie pracovnej disciplíny, takže nie že nebol vážny dôvod. Prečo by prijímali opäť niekoho takého?
@melanta len som sa pytala toto je forum a na otazku nepotrebujem tvoje povolenie
@neviemanipomoc pokial by zamestnávateľ chcel a ty by si s tým tiež súhlasila, je možné urobit dohodou “späťvzatie” výpovede. Čiže teoreticky, áno, da sa to. Oni by mali záujem s tebou ďalej spolupracovať?
Mne sa ten dovod vypovede zda dost vazny ;)

Čo znamená nedala načas?Ak bola uzávierka a ty si nedodala potvrdenia brali to ako absencie a to je vážny dôvod na výpoveď. Určite ich od teba pýtali. Ak sa firma rozhodne rozviazať PP tak je to viac menej konečná. Môžeš skúsiť argumentovať, ale načo sa ideš vyhovoriť?