Je možné získať prácu bez praxe?
Čoskoro budem meniť prácu a chcela by som pracovať v úplne inej oblasti ako doteraz. Myslíte, že je šanca, že by ma niekde zobrali aj keď nemám prax v tom obore? V inzerátoch všade píšu, že potrebná prax 2-3 roky. Kľudne začnem aj za menší plat, chcela by som nazbierať skúsenosti a naučiť sa veľa nového 🙂
Zavisi, ci mas na to predpoklady, alebo je to nieco, kde nevies doterajsie skusenosti ale ze vobec uplatnit... treba sa popytat, niekde to bez praxe nejde... aku konkretne pracu chces vyskusat?
chcela by som skúsiť robiť personalitsku alebo kľudne aj administratívu.. čokoľvek len nie to čo robím teraz 🙂
čo sa týka mojho vzdelania, mám vyštudované 2 cudzie jazyky AJ NJ, a viem že učitelku robiť nechcem 🙂
Co poznam personalistky, tak maju ekonomicke vzdelanie, ale to je mozno nahoda. Neviem co tam okrem tej praxe vyzaduju.
Autorka, ozvi sa mi do spravy, o niecom by som vedela ;)
Hladaj firmy, kdr by si sa mohla uplatnit v komunikacii so zahranicnymi partnermi v jazykoch ako tlmocnicka.
tak prijat niekoho s praxou je jednoduchsie ako niekoho vychovavat ale je to len preferencia zamestnavatela.... mozu ta zamestnat aj bez praxe (zalezi od odboru) no aj tak odporucam si najst si co najviac informacii o tom odbore a nacitat si co sa da, pripadne nejaky nech nevyzeras ako uplny mimon
Mna zobrali bez praxe robiť mzdovú účtovníčku, zaucala som sa úplne od začiatku všetko ..potom som odisla do zahraničia a keď som sa vratila, tak kvôli jazyku ma zobrali do korporatu-oddelenie kvality.Potom opäť bez 0 praxe v doprave, som začala robiť v dopravnej spoločnosti ako špeditér a teraz má z pozicie špeditéra presúvajú na fakturácie..cize záleží od okolnosti a firmy.

Skús a uvidíš, nemáš čo stratiť 🙂