icon

Je nepredĺženie zmluvy v banke bežné?

7. feb 2025

Ahojte, pracujem, teda pracovala som v banke na pobočke. Po roku mi nepredĺžili zmluvu. Je to bežná praktika bánk a preto stále hľadajú nových ľudí? Som nahnevaná pretože som nič zle nerobila, za ten rok som mala aj pekne plány aj mimoriadne súťaže som niekedy vyhrala takže nechápem. Tak ma pritom bavila táto práca 🙁 vďaka za postreh ak sa to niekorej stalo.

3009
8. feb 2025

Tak choď do inej banky veď stále hľadajú.

gab1sol
8. feb 2025

Nebude to asi úplne relevantná vzorka, ale ešte som sa nestretla s nikým, komu v banke nepredĺžili zmluvu, ak bolo všetko v poriadku. Určite tam je nejaký dôvod, prečo sa tak rozhodli, skús sa opýtať nadriadeného, ak to je ešte možné. To, že hľadajú stále nových, je skôr z dôvodu, že pracovníci sami ukončia pomer.

vikisisi
8. feb 2025

Ja som roky pracovala v banke a teda nestretla som sa, že by nepredĺžovali zmluvy, ak neplnili plány boli tak tlačený, že sami sa rozhodli odísť. Veď vyskúšaj inú banku. Máš základy v bankovníctve, tak by ťa mali bez problémov zobrať.

tulipanik12
8. feb 2025

@gab1sol no, pokiaľ ja viem, tak napr. v Prima banke je to bežná prax, že ľudí točia po roku.

petronelag
8. feb 2025

Tak sa prihlásiť do inej banky a keď budú vidieť, že máte už aj prax, tak zoberú.

huxy
8. feb 2025

@tulipanik12 no pracovala som v prime. Ale je to skôr tak, že ľudia museli vydržať v banke ten rok, aby nemuseli platiť pokutu.
V tejto banke je neskutočná fluktuácia, lebo majú k zamestnancom katastrofalny prístup.

milanemila
8. feb 2025

Je to “bezna praktika” ak nie su spokojni so zamestnancom a nie len v bankach ale vsade. Zrejme nejaky dovod bol. Nemusi ist cisto o tvoj pracovny vykon, ale napriklad aj o to ako si zapadla do kolektivu, pripadne ak potrebuju znizit naklady, tak je jednoduchsie rozviazat pracovny pomer s niekym komu konci doba urcita ako so zamestnancom na dobu neurcitu.

gab1sol
8. feb 2025

@tulipanik12 tiež som bývalým zamestnancom PBS a ako píše @huxy , skôr bol problém, aby tam tí ľudia ten rok vydržali…

autor
8. feb 2025

@huxy

@gab1sol

Hm, no tak so mnou sa práve rozlúčila PBS baby. Ako ja som bola fakt spokojná, k základnému platu som si vedela pekne prilepšiť či už súťažami alebo však aj s plánmi. Mne nerobilo problém urobiť ten požadovaný objem, kvartálne som mala mať 600e / neviem, že koľko ste mali vtedy vy - no a ja som to dávala. Ani raz sa mi nestalo, že by som nesplnila. Takže výplaty pekné, klienti spokojní, chodili za mnou radi. Aj niekoľko desiatok hypoték som za ten rok urobila, proste fakt som dala banke zarobiť (a aj sebe). A ako v kolektíve som nebola obľúbená - teda skôr som nebola taká, že dám si s vami kávu a poohováram ostatných - lebo kolektív bol fakt strašný. RP a jedna bankárka ohovárali asi všetko a všetkých. Nemuseli ani mňa a ani druhú kolegyňu, ktorá si tiež myslí, že jej nepredĺžia zmluvu. Ale tak nie je to fér, nie je to proste dôvod na nepredĺženie si myslím. Ale tak uvidím, že čo bude ďalej, či vôbec mám chuť ešte pracovať v inej banke. Ak natrafím na zlú šéfku, tak to bude to isté. V našom meste sú ešte dve banky, momentálne tam nehľadajú.

gab1sol
9. feb 2025

Tak si si odpovedala sama - “v kolektíve som nebola obľúbená” a “RP a jedna bankárka ohovárali asi všetko a všetkých. Nemuseli ani mňa…”
Však keď sa predlžuje zmluva, pýtajú sa aj nadriadeného, či je s podriadeným spokojný… Evidentne dala RP také stanovisko, že zmluvu nepredĺžili.

vlastnynazor
9. feb 2025

Si si odpovedala sama (v kolektíve nie som oblubena). Je to smutné, že niekedy viac ako výkon, kvalitne odvedená práca, vedomosti zaváži ochota spolocne ohovarat niekoho iného, ale žiaľ sa to deje takto.
Máš skúseností z banky, robota ťa bavila, prihlas sa do inej banky, možno budeš prekvapená a ziskas týmto pendlovanim z firmy do firmy vyšší plat...

nelka93
10. feb 2025

Ja som tam robila 3 roky, výpoveď som dala sama. Zmluvu mi po roku dali na neurčito. Čiže nie bežná praktika to byt nemusi. Záleží od banky