Je normálne, keď sa nadriadená pýta na vydaj?
Tento rok mám 28, som single žena a momentálne mi to tak vyhovuje, minulý rok som mala 2 vzťahy, ktoré nevyšli a chcem mať pokoj.
Pracujem v cirkevnej inštitúcii, moji kolegovia a kolegyne sú starší a zväčša ženatí, vydaté.
Keď sa ma aj z kolegov niekto spýta alebo vratnicka, poviem, že momentálne nemám nikoho a oni vkuse takí “že veď si nájdeš”. Jednoducho vkuse otravujú a tvária sa, akoby sa dobrý chlap dal kúpiť v obchode, len ja som lenivá dvihnúť riť a ísť do toho obchodu. Alebo ma chcú dotlačiť do neperspektívneho vzťahu? Škrie ich, že nemám starosti s deťmi a môžem si ísť kam chcem a kedy chcem? Škrie ich, že ma nikto nebuzeruje a nemusim sa nikomu prispôsobovať? Škrie ich, že mám viac času na seba?
Keď sa ťa spýta, kedy sa budeš vydávať, ty sa jej spýtaj ako dlho je vydatá ona. Bez ohľadu na to, aké číslo ona povie, ty jej súcitne odpovedz: "Vidieť to 😞 "
treba to zbytocne hrotit? chapem si citliva na svoje sukromie, necitis potrebu ho s nikym zdielat to ale neznamena, ze mas na otazky tohto typu reagovat ako tu v niektorych prispevkoch radia, tak to skratka ignoruj, povazuj za otravny folklor alebo skratka slusne povedz, ze nerada hovoris o svojom sukromi
Chcete mi zaplatiť svadbu? Ked to bude aktualne, ozvem sa. 😝
No co, panbozkari. Ano, urcite ich skrie, ze zijes sama, podaromnici, len sa tak poflakujes, nemas ucel v zivote (lebo sa nemnozis), radsej by si mala deti rodit. No ale samozrejme najprv svadba. Tiez mam v okoli, inak su to dobri ludia, len pomyleni a zaslepeni. Nechapu, ze clovek moze mat aj ine zaujmy alebo ine ocakavania od zivota, ako len rodina rodina rodina.
Tak mas dve moznosti, mozes dokola papagajovat odpoved, ze nemas, nevies a atd. Alebo sa mozes ohradit, ze su ti take otazky neprijemne a debatu viest inym smerom: co ste mali na veceru? Kam sa chystate cez vikend?
Mna sa kolegyňa pýtala kedy budeme mat druhé,že už mám pomaly 30 atď ,tak som jej povedala " keď ma chlap oplodní" odvtedy sa neopýtala nič 🤣
Zial v bananistane plnom tupcov je to dosť standardna otazka kor chcú vediet kedy vypadnes na materskú, nakolko na tvoje miesto čaká zástup piatich synovcov ekonomky a neteri od iteckarovho otca kona brata.
Ja si vždy spomeniem pri takychto reciach na to, ze malokto je tak posadnuty sexom ako veriaci.
Akoby nic ine neexistovalo v zivote, len hladat chlapa a rozmnozovat sa. Obcas ked stretnem znamych co su velmi veriaci a ona kazdy druhy rok s tehotenskym bruskom, tak mam normalne chut tiez mat "mudre reci" typu: ale vam ten sex chuti, fiha Jozo, ty si ale kanec, alebo ked povedia ze su pozehnani, tak si pomyslim ze nuz ale evidentne ste sa aj vy pricinili.
Odpovedz, že v sobotu. Veľmi jednoduché.
Ahoj, chápem, že to je nepríjemné, ale pravdepodobne preto, že to sama nemáš v sebe vysporiadané a je to pre Teba citlivé miesto/téma.... Od nich by som za tým nič viac nehľadala....tiež máme kolegyne, kt sa to pravidelne pýtajú slobodných na rôznych akciách, keď sa spolu stretnú a aj mužov ;)
Ak pracujes v cirkevnej institucii, mozno zistuju, ci nie si lesba alebo nedajboze nestriedas partnerov ako ponozky 😀

Ak nie ste kamosi, tak podla mna ide len o cisto zdvorilostnu otazku a odpoved im je viacmenej ukradnuta. Aj ked teda otazky ohladom partnerov, vydaja, deti su dost nezdvorile, ale niektori (najma starsia generacia) ich povazuju za zdvorilostne a pytaju sa, aby rec nestala.
Od urciteho veku sa treba voci takymto otazkam obrnit. To je stale dokola. Frajera mas? Kedy bude svadba? Kedy bude dieta? Kojis? Kedy bude druhe? Tretie? Stale ti isti ludia.