icon

Je normálne používať prezývku na pohovore?

24. apr 2024

Robila som pohovor k nám do firmy a prišla jedná mladá baba, už v životopise mala meno Klaudia........ - ová a v zatvorke (Lenka). Počas rozhovoru som sa dozvedela, že oficiálne sa volá Klaudia, na všetkých papieroch sa udáva Klaudia ale ako "prezývku" používa iné meno - Lenka. Vždy sa spýtam uchádzača či nových kolegov ako ich mám volať ale prekvapila ma. Nebol to môj prvý pohovor, no toto som ešte nevidela. Stretli ste sa s tým? Je to v dnešnej dobe bežné? 😄

Strana
z3
lopka1313
25. apr 2024

@yosi u nas (na vychode) sa Štefan vola Pišta alebo Piťo. Nevznikol aj Tvoj Peto z Piťa?

aniele
25. apr 2024

@masinka Veď je to len inojazyčná verzia. Aj odbojová skupina Flora (vojnová Slovenská republika) bola pomenovaná po Kvetoslave Viestovej, švagrinej gen. Rudolfa Viesta.

@h2 No, ja mám skrátenú verziu môjho mena na všetkých vysvedčeniach prvého stupňa ZDŠ. Až potom som zistila, podľa výpisu z knihy narodení, že ja mám tú dlhšiu (hoci sú to, aj boli, dve samostatné mená) a začala som si ju presadzovať. Ale minule som dostala do rúk môj zdravotný záznam a tam bolo krátke meno nielen na začiatku, pri narodení, ale ktorási zo sestier ho zapísala aj po desaťročiach, s priezviskom za vydata! Kocúrkovo.

anonymous87
25. apr 2024

Byvaleho ujo bol oficialne Jozef, vsetci ho volali Lubos 🤷‍♀️
Ja som Alexandra, Saša… nasi ma od detstva volali Jaja, teraz v dospelosti uz malo, ale otec ma ma aj tak ulozenu v mobile🤣

h2
25. apr 2024

@aniele Môj muž má zase na všetkých vysvedčeniach zo ZŠ chybu v priezvisku. Má v ňom "sch", ktoré sa číta, ako "š" a tak to tam má aj všade napísané, hoci na to viackrát upozorňoval. Lenže vždy až vtedy, keď už bolo vysvedčko napísané, tak už to nechali tak. A o pol roka, zase "š". 🤦🏻‍♀️

yosi
25. apr 2024

@h2 Záleží ako to zapísali na matrike. Ja poznám bratov, jeden má v priezvisku mäkčeň, druhý nie. Tak to proste zapísali... Matrika je zázračná inštitúcia. Ja som narodený v decembri 84, ale rodný list mám vystavený na matrike v januári 84. Ale mám aj väčší bizár... Bol som kedysi vo volebnej komisii a prišiel voliť starší pán ktorému nesedelo vôbec rodné číslo v zozname obyvateľov s rodným číslom v OP. Po niekoľkých dlhých telefonátoch som sa dopátral k tomu, že pán celý život používal zle rodné číslo a nikto nikdy si to nevšimol. Na polícii mal vedené úplne iné ako na okresnom úrade v registri obyvateľov.

h2
25. apr 2024

@yosi Na matrike, v rodnom liste, v OP, všade má správne. Len tie vysvedčenia zle, podľa vzoru "píš, ako počuješ".
V januári 1984? Nie náhodou 1985?

yosi
25. apr 2024

@h2 Zrejme tá pani čo vystavovala rodný list zo zvyku napísala do rodného listu rok 1984, aj keď už bol január 85

waitiekatie
26. apr 2024

@cacianka áno 🤭

masinka
26. apr 2024

@yosi matrika je fakt zazracna institucia, mojmu manzelovi s kazdym dalsim dietatom ubrali jeden titul 😀 v RL pri najstarsej dcere je Mgr PhD, pri strednej Mgr a pri najmladsej uplne bez 😂 proste oteckovska demencia 😂

yosi
26. apr 2024

@masinka Ešte jedno a bude musieť vrátiť aj maturitné vysvedčenie

cacianka
26. apr 2024

@waitiekatie 🙊🤫 ambulancia na 1.p., Nou, vonia mydlom a ako čisté oprate prádlo . Ahoj kolegyňa, skoro...

waitiekatie
26. apr 2024

@cacianka tak tak. Moja Papulka ❤ Ja uz vlastne kolegyna technicky nie som.. aj som zabudla, ze uz nie som zamestnanec NOU 😀 takze som byvala kolegyna 🙈

cacianka
27. apr 2024

@waitiekatie zabudla 🤣.
Drž sa 👍

waitiekatie
27. apr 2024

@cacianka tak ešte len 3 mesiace som off, doteraz som bola na materskej 😅🤭🤣🤣

veronicka1901
11. sep 2024

Na VS som mala spoluziacku, ktora sa volala Eva, ale vsetci sme ju museli volat Carmen 🙂. Aj sme si za tych 5 rokov na to zvykli...

janinque
11. sep 2024

@veronicka1901 normálne som pozrela, či nie si zo Žiliny a si :D :D :D :D

veronicka1901
11. sep 2024

@janinque ano, som 🙂, ale studovala som v CR 🙂

Strana
z3