Je normálne používať prezývku na pohovore?
Robila som pohovor k nám do firmy a prišla jedná mladá baba, už v životopise mala meno Klaudia........ - ová a v zatvorke (Lenka). Počas rozhovoru som sa dozvedela, že oficiálne sa volá Klaudia, na všetkých papieroch sa udáva Klaudia ale ako "prezývku" používa iné meno - Lenka. Vždy sa spýtam uchádzača či nových kolegov ako ich mám volať ale prekvapila ma. Nebol to môj prvý pohovor, no toto som ešte nevidela. Stretli ste sa s tým? Je to v dnešnej dobe bežné? 😄
@masinka Veď je to len inojazyčná verzia. Aj odbojová skupina Flora (vojnová Slovenská republika) bola pomenovaná po Kvetoslave Viestovej, švagrinej gen. Rudolfa Viesta.
@h2 No, ja mám skrátenú verziu môjho mena na všetkých vysvedčeniach prvého stupňa ZDŠ. Až potom som zistila, podľa výpisu z knihy narodení, že ja mám tú dlhšiu (hoci sú to, aj boli, dve samostatné mená) a začala som si ju presadzovať. Ale minule som dostala do rúk môj zdravotný záznam a tam bolo krátke meno nielen na začiatku, pri narodení, ale ktorási zo sestier ho zapísala aj po desaťročiach, s priezviskom za vydata! Kocúrkovo.
Byvaleho ujo bol oficialne Jozef, vsetci ho volali Lubos 🤷♀️
Ja som Alexandra, Saša… nasi ma od detstva volali Jaja, teraz v dospelosti uz malo, ale otec ma ma aj tak ulozenu v mobile🤣
@aniele Môj muž má zase na všetkých vysvedčeniach zo ZŠ chybu v priezvisku. Má v ňom "sch", ktoré sa číta, ako "š" a tak to tam má aj všade napísané, hoci na to viackrát upozorňoval. Lenže vždy až vtedy, keď už bolo vysvedčko napísané, tak už to nechali tak. A o pol roka, zase "š". 🤦🏻♀️
@h2 Záleží ako to zapísali na matrike. Ja poznám bratov, jeden má v priezvisku mäkčeň, druhý nie. Tak to proste zapísali... Matrika je zázračná inštitúcia. Ja som narodený v decembri 84, ale rodný list mám vystavený na matrike v januári 84. Ale mám aj väčší bizár... Bol som kedysi vo volebnej komisii a prišiel voliť starší pán ktorému nesedelo vôbec rodné číslo v zozname obyvateľov s rodným číslom v OP. Po niekoľkých dlhých telefonátoch som sa dopátral k tomu, že pán celý život používal zle rodné číslo a nikto nikdy si to nevšimol. Na polícii mal vedené úplne iné ako na okresnom úrade v registri obyvateľov.
@cacianka áno 🤭
@waitiekatie 🙊🤫 ambulancia na 1.p., Nou, vonia mydlom a ako čisté oprate prádlo . Ahoj kolegyňa, skoro...
@cacianka tak tak. Moja Papulka ❤ Ja uz vlastne kolegyna technicky nie som.. aj som zabudla, ze uz nie som zamestnanec NOU 😀 takze som byvala kolegyna 🙈
@waitiekatie zabudla 🤣.
Drž sa 👍
@cacianka tak ešte len 3 mesiace som off, doteraz som bola na materskej 😅🤭🤣🤣
Na VS som mala spoluziacku, ktora sa volala Eva, ale vsetci sme ju museli volat Carmen 🙂. Aj sme si za tych 5 rokov na to zvykli...
@veronicka1901 normálne som pozrela, či nie si zo Žiliny a si :D :D :D :D
@janinque ano, som 🙂, ale studovala som v CR 🙂

@yosi u nas (na vychode) sa Štefan vola Pišta alebo Piťo. Nevznikol aj Tvoj Peto z Piťa?