icon

Je plat 1600 eur v čistom dobrý?

6. feb 2025

Je podľa vás 1600 euro plat v cistom dobrý ?

Strana
z3
maranco
6. feb 2025

Skús pozrieť podľa https://www.platy.sk/

viestta
6. feb 2025

Podla toho kde a za co

nikha2809
6. feb 2025

Bože, toto je taka otázka zas, a co mi vieme ci si sama alebo máš 4 deti a 900€ hypotéku?

janai1
6. feb 2025

za upratovačku? nadštandardný
za riaditeľ nadnárodnej firmy? katastrofa
pre osobu starajúcu sa o 9 detí? no, veľmi ťažko

larinka552
6. feb 2025

Nie je to zly plat, ale moze byt este lepsi 😃

ivanakal
6. feb 2025

Podla mna je to pekny plat. 🙂

modraslamka
6. feb 2025

muz ma tak, no vydavky mame 900e +, ja na rodicaku, tak celkom sa da...

mandzula
6. feb 2025

Ta, co by tu za 5k ani nevstala z postele, ti napise, ze nie, ta, co zarobi 800, ti povie, ze je kralovsky. Tak si vyber.

cacianka
6. feb 2025

@mandzula presne, tie čo sa tu mancujú, že koľko majú investičných bytov, dovolenky minimálne za 1 500e na osobu, plus aspoň 2 luxusné lyžovačky za sezónu, značkové topánky, handry a kabelky len od vychytených značiek, MHD a panelák je pre socky,
tie inak spievajú ako bežné ženy s platom hlboko pod 1 000e

lucka_ke
6. feb 2025

ja by som bola spokojná

balerina2025
6. feb 2025

urcite je. z toho si mozes krasne setrit. pokial mas moznost.

rozculena
6. feb 2025

pre mňa nadštandartný

lanlan
6. feb 2025

Keď sa na to pozriem všeobecne, nehľadiac na priemerný plat a koľko majú ostatní, ďalej vzhľadom k cenám tovaru a služieb, k tomu si potrebuješ zabezpečiť vlastné bývanie, uživiť dieťa, platiť poistky, veci okolo auta, dopriať si aspoň 1x ročne dovolenku, občas ísť na obed vonku a dopriať si nové oblečenie, neobmedzovať sa s potravinami, dopriať si masáž alebo iný releax a tiež niečo ušporiť... Proste žiť a nie prežívať. Tak je to strašne málo a človek potrebuje aspoň dvojnásobok. A skôr než sa do mňa obujete, to hovorím aj odhliadnuc od toho koľko mám ja - nehovorím či mám viac alebo menej.

Ale na SK pomery to je stále nadpriemer a inak to tu ani nebude. Máme tu jeden z najmenších rozptylov v platoch vo svete, každý zarába +- rovnako, a potom keď si niekto dovolí niečo naviac, ostatní hneď závidia.

balerina2025
6. feb 2025

@rozculena myslim ze pre mnohych

autor
6. feb 2025

Mňa fakt to len zaujíma , lebo každý prezentuje na internete ze je všetko krásne , Fico vsetko zdražuje ale nikomu to očividne nevadí. Príde mi jak keby každý zarábal okolo 3000 euro v čistom

crazy_cat_lady
6. feb 2025

naco je dobra takato otazka? ak robis upratovacku, je to mrte vela. ak robis manazera v nadnarodnej spolocnosti, je to bieda. k comu je toto porovnavanie dobre?

lucia13022023
6. feb 2025

Presne ako sa píše vyššie. Závisí za co, kde a aké máš výdavky. Moja teta ma 200e hypo, je sama, čiže pre ňu by bol super. Pre nás, 900€ povinné platby, dve autá, traja, koníčky, štýl života, atď, by to nestačilo.

lenka188
6. feb 2025

To je tak strasne vseobecna otazka... a aj keby si to mala za upratovanie, co by bol nadstandardny plat, ale byvala si sama v Bratislave mala 2 deti a platila 900e hypoteku, tak zijes z ruky do huby a si rada ak vyjdes tak, ze nie si v minuse...
Neviem, mne je to s nasimi vydavkami malo. Niekto ma nizsie vydavky a je mu to akurat a niekto ma este nizsie vydavky a je to pre neho kralovsky plat a usetri z neho.

zuzubb007
6. feb 2025

Keby mám taký plat skáčem radosťou, bežne zarábajú ľudia polovicu tohto platu

tetapetra
6. feb 2025

Akože v hrubom?

janai1
6. feb 2025

@tetapetra no skus hádať
"Je podľa vás 1600 euro plat v cistom dobrý ? "

luccija
6. feb 2025

Asi rozumieš, že sú tu všetky sociálne vrstvy, tak niekto má toľko len hypo a niekto aj ušetrí a niekto takú sumu na páske ešte nevidel.Ci je dobrý vieš ty či ušetris, vyzijes atď...otázky ako od malého decka

lilope
6. feb 2025

Tak si pozri štatistiku priemerného platu v kraji, v ktorom bývaš a porovnaj si na akom percentile si. Existujú aj štatistiky priemerného platu na konkrétnej pozícii, ktorú zastávaš. Vzhľadom na celé Slovensko je to nadštandardný príjem, keďže oproti priemernej mzde je to cca +700€.

katkaseiner
6. feb 2025

Ono naozaj zavisi od toho aku pracu vykonavas, kolko mas deti, a ake mas vydavky. Lebo ak mas 900€ hypo, tak ti ledva ostane...ale ak si uz hypo splatila alebo nikdy nemala a peniaze minas sama, tak je to celkom fajn. Zial v tejto dobe keď dam 500€ na ucty, 700€ na stravu, plus detom kruzky, tankovanie, odlozit trochu do rezervy, tak ti uz nic neostane ale keď tolko prinesie aj manzel tak uz sa cloveku lahsie hospodari

tetapetra
6. feb 2025

@janai1 🤣 prečítala som názov témy, a keďže veta pod názvom bola krátka, ignorovala som ju, nakoľko som predpokladala,že bude znieť rovnako. Ups, moja chyba 😀

alickapusinka
6. feb 2025

Ak si sa chcela pochvaliť tak fajn.Nie nie je to dobrý plát zarabať by si mala aspoň 5 krát toľko.

carrot_apple
6. feb 2025

ja som účtovníčka, pekný plat, bola by som spokojná, mám 3 deti, žiadnu hypo ani dlhy, mám vlastné bývanie=ruka hore

ikonica
6. feb 2025

Stacilo by mi...

martinka13
6. feb 2025

Ako pre koho....

jaga18
6. feb 2025

Ja po 18tich rokoch v štátnom sektore zďaleka toľko nemám, za mňa je to dobrý plat. Za niekoho v súkromnom sektore to môže byt žalostne málo.... neexistuje žiadne vseobecne meritko, podľa ktorého sa určuje, či je to dobrý, alebo zlý plat....

Strana
z3