Je plat 1600 eur v čistom dobrý?
Je podľa vás 1600 euro plat v cistom dobrý ?
Ak si bez záväzkov a bývaš u rodičov v detskej tak je to úplne super príjem 😊
Ked odratam naftu do prace, tak tolko zarobim za 2 mesiace🤣 takze asi tak...ale pre niekoho je to nizky plat, to je jasne, pre niekoho je to sen
Mňa by taký plat v čistom veľmi potešil na výplatnej páske. Pracujem v štátnej správe. 😉
Nie je to tak...
@janai1 🤷
Čo je toto za diskusiu???
Veľa to nie je..
@123_monika skus použiť slová, lebo fakt neviem čo mi chceš povedať tým emoji
Podľa mňa to nie je zlý plat, záleží koľko mesačne míňaš. Ja by som vyžila krásne🙂
Moc vseobecne sa pytas, lebo to zalezi od profesie, pracovneho casu, ci vikendy, ci sviatky. Ale ak berieme stredoškolské vzdelanie, praca na smeny, tak je to plat urcite dobry. Ak berieme asistentku riaditela s VS a dvoma svetovými jazykmi, tiez Dobry. Ak berieme vyssi managmet v nadnárodnej firme, tak dost podpriemerný. Ucitelka asi nie si, taky plat maju iba vo sne. A takto by sa dalo porovnávať donekonečna. Ak berieme iba sumu, tak je to vyborny prijem do domacnosti jedneho clena.
Podľa ma super, ja zarobím v lete max cca 1200€ cez zimu cca 500€ 🫣🫣 záleží, ako vieš hospodáriť. Niekto vyžije dobre aj z 800€ mesačne, niekto sa sťažuje aj z 2000€ 🤷🏼♀️🤷🏼♀️ to záleží od viacerých faktorov, ako tu už je viac krát spomenuté.
Ja pracujem ako asistentka učiteľa a plat v čistom mam 840e. A to v BA okrajova cast mesta. A to robím rovnakú prácu ako učitelia, dozor, veľa suplujem, opravujem písomky a okrem toho pomáham žiakom so špeciálnymi potrebami, aj s takými co majú napr Aspergera apod. Nie je to ľahká práca ale robím to pre tie deti . Ledva využijem, takmer všetko musí platiť manžel. O nejakej PN alebo OCR môžem snívať, to si skratka nemôžem dovoliť. A potom sem niekto napíše ci je 1600 e dosť. Buďte radi ze vôbec mate aspoň 1000. ..
Na dnesnu dobu vyborny.
Mať taký plat tak som Happy 😁
No ak je to v čistom, tak dobrý. Ja by som bola spokojná.
Autorka, áno je to pekný plat, aj na Bratislavu. Jasné že ľudia zarábajú aj viac, ale opakujem 1600e v čistom je veľmi pekný plat aj na Bratislavu a bežné takýto plat nemajú ani VS vzdelani ľudia v Ba a to ich poznám fakt veľa.
Samozrejme poznám aj takých čo zarábajú 3000e.
Pýtal som sa , lebo všetko išlo hore ale všetci mi príde že sú s tým okej. Všetci spokojný , vysmiatý , nevadí že platia 3x vyššie ceny ako pred rokom. Tak preto sa pýtam či zarábam ja len malo , kedže mna to všetko neskutočné vytáča.
Ja neplatim 3x vyssie ceny.
A ked sa ti javi ze vsetci su vysmiati ...ber do uvahy ze vela ludi ma aj ine prijmy ako daky 1 oficialny na papieri z TPP.
Vela ludi toci dalsie peniaze - prenajima, rozne prijmy nacierno (kadernicky, rozni servisaci, majstri...)atd
@123_monika sorry,asi to bol omyl,ani ja neviem ☺️
@romino Vela ludi možno tak 2 z 10 , a platiš aj ty vyššie ceny. Iba že by si nič nekupoval už predtým
Za mňa fajn, ale neviem aké máš výdavky
Ty platis 3x take ceny ako pred rokom ?
@lucia13022023 cize dvaja dospely a jedno dieta, 3200€ by vam na mesiac nestacilo? Uf.
@maxik24 predstav si, že nie. Každý žijeme iným štandardom.
@lucia13022023 urcite ano. No tu, aby mi s malickym batoliatkom nestacilo mesacne na zivot 2300€ po odratani vasich 900€ fixnych nakladov. Mame 2 deti, doprajeme si, mame vsetko co potrebujeme, aj nam na konci mesiaca zostane. Ale prijem nad 3200 nemame, neviem si predstavit mat taky zivotny styl, aby mi cez 2000€ mesacne na minanie bolo malo. Tym nenapadam tvoj zivotny styl, pisem svoj pohlad. Celkom by ma zaujimali tie vydaje. Basnicka otazka samozrejme iba 🙏

Taky normálny. Pokiaľ nemáš 4 deti a 1000eur hypotéku tak sa z toho dá vyzit