icon

Je plat 2600 EUR v čistom primeraný?

11. apr 2025

Ahojte, 15 rokov skusenosti, 70% uvazok, 2600 v cistom a mne to pride malo.

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
autor
12. apr 2025

@orisker ahoj. Moj sef vravieval, ze nie mudrym ale sikovnym patri svet. Nieco na tom bude.

autor
12. apr 2025

@rayla nie nemame. Mame tepelne cerpadlo. Sused ma tiez bazen a olepenu celu strechu tymi panelmi a moc mu to neubralo na mesacnej fakture. Dom mame velky a to je tiez narocne na energie. I ked energie su u nas co sa tyka “mesacnych vydavkov” zanedbatelne.

balerina2025
12. apr 2025

este raz, co si tu chcela pocut. vlastne sa vysmievat?

''ahoj. Moj sef vravieval, ze nie mudrym ale sikovnym patri svet. Nieco na tom bude.''

fairyy
12. apr 2025

uprimne autorka neviem ci existuje diskusne forum pre ludi co maju peniaze aby sa postazovali, ze ich stoji vela sukromna skola pre deti, vyhrievanir bazena a virivky a tak podobne... ak ti to pride malo co zarabas tak si pytaj viac... ak ti nedaju zmen zamestnavatela za takeho co ti da viac...ak sa nedari asi si dosiahla strop... a ak vam neostava dost financii tak ste to presvihli s vasim zivotnym standardom, pretoze z dlhodobeho hladiska na nho nemate, uz len podla toho , ze budes musiet navzdy pytat vyssiu a vyssiu mzdu az do dochodku a nepracovat ci prist o pracu neprichadza do uvahy....cize je to na tebe autorka... ziskaj lepsie plateny job...alebo uberte z niecoho

ema234
12. apr 2025

Si sa dosiel alebo dosla pochvalit? Ja zijem z polovice.

ema234
12. apr 2025

@priscilla07 vyzera to tak, chcela by vediet kde tak krasne platia

siska53
12. apr 2025

Kde a na akej pozicii robis? Kludne ta vystriedam a ty si najdi lepsie platenu, ak toto ti je malo.

fairyy
12. apr 2025

@siska53 SAP IT pisala to neskor v komentaroch ...na zaciatku nespomenula

siska53
12. apr 2025

@fairyy nenam cas citat celu diskusiu.

autor
12. apr 2025

@fairyy ja nevravim ze nevyzijem a ze si neviem financovat svoj zivotny standard, ja chcem viac ako ten standard, co mam.

fairyy
12. apr 2025

tak to budes musiet najst inu poziciu a napln prace, kde si na to zarobis...drzim palce

nika_23
12. apr 2025

Málo je zarobiť 900€ v čistom v školstve s VŠ....sa spamätaj 🤦 na plný úväzok.

momo00
12. apr 2025

Autorka si smiešna. Väčšina obyvateľstva nemá ani 900€ v čistom. A ty sa sťažuješ pri nadpriemerným plate a ešte sa budeš chváliť aké máš vysoké nároky? Si dobre povrchná. Ak sa ti nepáči v práci začni podnikať a zarábaj sama na seba. Ja by som pri tvojom úväzku a takom plate bola radšej na MK ticho. Vystatuješ sa tu? Nechápem tvoje zmýšľanie. Len tu poburuješ ľudí. Pri tvojom zárobku by ste mali vyžiť z tvojho platu a mužovi lepšiu výplatu celú ušetriť. Iba raz do týždňa ideš do práce a ostatné dni robíš z domu. Náklady v tomto smere takmer nulové. Zamysli sa nad sebou.

tilly
12. apr 2025

Čo sa týka elektriky, pri tejto sume mesačne sa ti oplatí dat si fotovoltiku. My máme rok a pol a náklady na elektriku tretinove. Tiež máme vyhrievaný bazén a pod veci, čo veľa žerú.
Ja by som bola spokojná hlavne s tým 70% uvazkom pri malých deťoch. Keby si bola sama, tak tých 2600 je málo, ale keď tvoj muž zarobí lepšie, ako ty, tak aj s nákladným životným štýlom to stačí. 50-60 tisíc ročne je pre rodinu slušný príjem aj pri častom cestovaní a užívaní si.

zuju2
12. apr 2025

Ja mam 20 ročnú prax,VS a všetky možné príplatky. Mam 100% úväzok a plat v čistom 1300 eur. Ja by som to hneď brala.

autor
12. apr 2025

@tilly my mame rocny prijem vyssi ako 60tisic euro ale my cestujeme fakt extremne vela. A cim viac vidime svet, tym chceme byt viac mimo ako doma pri pocitaci. A dakujem za nazor.

autor
12. apr 2025

@nika_23 ja som Ti profesiu nehladala…

tilly
12. apr 2025

Ja chápem, my sme tiež stále na cestách, je to taká malá závislosť, ktorá žerie viac peňazí, ako drogy
Aj teraz ideme domov zo Španielska, syn sa vracia z NY, druhý cestuje zajtra. Budúci týždeň sú prázdniny, potom dva predĺžené víkendy, hriech sedieť doma. A nechcem sa toho vzdať aj napriek tomu, že všetko ide hore. Život je krátky, ak je možnosť, treba robiť, čo máme radi. Ty máš výhodu, že tých viac ako 60 tisíc máš viacmenej istých, my robíme na seba, žiadna istota, každý rok iný príjem, iný rozpočet.

tiika
12. apr 2025

@autorka Skúsim sa opýtať ešte raz. Čo ma spoločne to, že ta to nebaví v práci s tým, že sa ti tvoj plat zdá byt maly a neprimeraný? Nechápem tu súvislosť.

martin96321
12. apr 2025

To Ti verim. Prijem cez 5000 mesacne.....To aby cloveka drblo z toho..........Skus sa opytat na socialke,ci vam nepatri nejaky prispevok v nudzi😎

galov
12. apr 2025

Skús tak ako ja 40 rokov a čistých 800€,myslím že mám až veľa,tak pridám tebe z mojho

mm1975
12. apr 2025

Skúste ísť pracovať do pekárne za 900 € potom sa môžte opýtať

aurora33
12. apr 2025

Bud treba zvýšiť príjem, alebo znížiť výdavky. Nič iné nie je. Mozno ešte vyhrať Jackpot.

alchemilkazltozelena
12. apr 2025

Trošku skromnosti by ti nezaškodilo, pamätaj, kto vysoko lieta, nízko pada...

nelka93
12. apr 2025

@katarinaba astrofyzik na Slovensku zarába ďaleko menej ako 2600. Ani v hrubom toľko nemaju

nelka93
12. apr 2025

Autorka nič v zlom možno si sikovna, ale to je tak všetko. To ako sa tu vyvysujes nad ostatnými svedčí len o tvojej inteligencii. Keď ti je malo, tak zmeň prácu a chod robiť niečo ine

sisaka
12. apr 2025

1. buď ďalšia fake téma na rozprúdenie diskusie a vášní
alebo 2. niekto sa potrebuje vystatovať a nemá pred kým, tak prišiel sem. Inak si neviem predstaviť, prečo by vzdelaná osoba s primeraným IQ a EQ potrebovala prísť toto riešiť na MK.

rayla
12. apr 2025

Tak my máme fotovoltiku a za elektrinu neplatíme skoro nič.. ale my ju mame aj na dome.. tepelné čerpadlo nemá nič s elektrikou, to vyuzivas na kúrenie a ohrev teplej vody, zjavne však nie tej bazenovej..čiže zase..moja rada.. investuj do šetrenia kde sa dá.. nie je všetko len o plate..

pieksamaki
12. apr 2025

Hej..chápem ta....inak som kedysi ako mladá chcela robiť v sape.....ked som videla ten program....ale potom ma to závialo inde