icon

Je podľa vás takýto plat dobrý v dnešnej dobe?

14. mar 2023

Nastúpila som po RD do novej práce na jednu smenu aby som stíhala škôlku. Je podľa vás takýto plat dobrý v dnešnej dobe keď všetko ceny idú hore? Alebo radšej mať menší plat ale vyhovujúcu pracovnu dobu?

zmrzlinka2021
14. mar 2023

@autorka a ake mas tam moznosti karierneho rastu, vzdelvania? Mozes v tej praci aj rast, alebo ta caka tam len stagnacia?

autor
14. mar 2023

@zmrzlinka2021 Není tam žiadna možnosť na kariérny rast

sasa1310
14. mar 2023

nová práca po materskej. Plat dobrý. Treba si uvedomiť, že nejako sa vždy začína a ty si tam úplne nová

maminkadeticiek
14. mar 2023

Strasne malicko.To kolko zarabas v cistom?600?Strasne malicko.

marca12
14. mar 2023

V tom pripade je to fajn plat. Nic neprecestujes,stihas byt s detmi. Ked deti vyrastu a budu samostatnejsie,mozes si najst nieco ine. Teraz je situacia takato a vsetko je o prioritach. Ak zarobis nad 1000€ aj s tringeltami,tak to je uz super plat.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
14. mar 2023

@jabadabadu Neviem koho myslíš, nezvyknem sem písať.

aandrea9
14. mar 2023

Si doma, mas pracu, nič neprecestuješ, zamestnali ta aj keď máš deti (myslim.riziko očr a podobne), škôlku stíhaš bez vyplazeneho jazyka... treba vidieť aj druhu stranu mince nie iba peniaze aj keď sú dôležité. Ak si ty spokojná tak je ten plat OK.

zmrzlinka2021
14. mar 2023

@autorka
A preco sa pytas na plat teda? Planujes ist niekam inam? Mas nejake ponuky?

zmrzlinka2021
14. mar 2023

@aandrea9 Na druhej strane, peniaze su dolezite - musis predsa uzivit aj rodinu. Musis platit energie, hypoteku, stravu...

aandrea9
14. mar 2023

@zmrzlinka2021 veď píšem, že sú dôležité 🤷‍♀️ keby bola zakladateľka témy na úrade práce, tak má este menej peňazí ako teraz zo zamestnania 🤷‍♀️

martinkatinka
14. mar 2023

Tak a mas vzdelanie na odbornejsiu pracu s lepsim platom?

0silvia0
14. mar 2023

Mama hovori, ze je to malo? Tak nech ti pomoze najst nieco lepsie platene. Asi sa vyzna a zaraba ovela viac ako ty🤷‍♀️

anetka34
14. mar 2023

Pozrela si si práve teraz správy? Žena v administratíve zarobí 600€ v čistom. Žiaľ realita.
Ak nič neprecastuješ a stíhaš škôlku a rodinu, je to super. Ja som tiež brala ako prioritu toto. Keby som cestovala možno 100 km, ráno odchádzala o 4 a prichádzala o 18 h zarobila by som možno 1200€, ale čo by so mňa tie deti mali keby som sa chodila domov akurát vyspať? Tak neviem. Zarobiť super, nič neprecestovať a byť doma o 15:15 to je asi iba sen, neviem či je to reálne. Ale tak môžeš sa obzerať po inej práci, záleží na Tebe aké máš priority.

drahomirrra
14. mar 2023

Ja si myslim, ze dobre. Vyzeras spokojna, mas cas na deticky, rodinu, neprejes, neprecestujes, pohonne hmoty su echt drahe.
Zeny, nie vsetci ludia bazia po kariernych rastoch, a neviem com. Su aj taki, co si pokojne odrobia zmenu, nechcu nic riesit, zavriet za sebou dvere v praci a nechat pracu za tymi dverami. A je ich coraz viac.

zorkahorka
14. mar 2023

Ak ste v domacnosti dvaja a manzel donesie viac... a ak vam to staci a cosi aj usetrite, tak to mas fajn. Priorita bola pre teba pracovna doba, nie plat, ci nie?

vilma7
14. mar 2023

@maminkadeticiek veď tých 1000 má v čistom.

anetka34
14. mar 2023

@drahomirrra Pekne si to napísala. Inak ja neviem prečo sa v každej diskusii o hocijakej práci rieši kariérny rast. To ako všetky sú tu manažérky? Začínala s tým, že niekde zakladala listy a potom robí top manažérku? Nerozumiem tomu.
Veď keď má tringelty tak asi nerobí niekde kde je kariérny rast. A neviem teda, kto bude robiť v obchode, v reštaurácii, vo výrobe, keď všetci chcú byť top manažéri. Alebo výrazy v iných diskusiách, že to spraví aj cvičená opica. Vážme si konečne prácu ako takú. Lebo to už bežný človek v administratíve, učiteľ, predavač, aby sa cítil ako nejaký podradný človek v očiach tých s tým kariérnym rastom.

emjee
14. mar 2023

Mozem si tipnut? Si postarka

emjee
14. mar 2023

@anetka34 karierny rast nie je len o tom stat sa manazerom. Karierny rast znamena nerobit 40 rokov cvicenu opicu - teda musiet aj porozmyslat co a ako robim, obcas ist na skolenie alebo sluzobku, zlepsovat sa v tom co robim a adekvatne dostat potom aj zvyseny plat. Teda postupit do vyssieho levelu (a vobec to nemusi znamenat dosiahnut manazersky post). Lebo teda neviem si predstavit, ze skoncis v 19 strednu skolu, zamestnas sa a tym to pre teba az do dochodku zhasne.

anetka34
14. mar 2023

@emjee Ja som sa celý život učila. VŠ ekonomicka, chodila som na kurzy. Každá nová práca bola nové učenie. No žiaľ mi to neprinieslo žiadne úžasné platové uspokojenie. Bola som šikovná, chcela som ukázať, že dokážem zvládnuť aj inú pozíciu, keď odišiel vedúci oddelenia a ja som ho zastupovala 3 mesiace a popritom si robila svoju prácu. Robila som to rada, až do bodu, keď sa prijal nový človek, ktorý zarobil o 300-400€ viac ako ja, ktorá som ťahala aj dve práce, aj ma šéf pochválil, ale ako žene mi nebol ochotný zaplatiť viac. Preto ja som toto svoje snaženie nikdy ako kariérny rast nezaznamenala. Po kríze som dokonca musela odísť a začínať v novej firme, znova od nuly 20 ročná prax, ale nástupný plat 800€ bt, opäť kopec nového učenia nových povinností, zodpovednosť. Tak neviem kedy uvidím plody môjho celoživotného učenia. A zase ten výraz cvičená opica niekde v obchode, či kde? No veľmi neslušné voči ľuďom. Ja keď som aj zastupovala vedúceho oddelenia každého jedného robotníka som slušne pozdravila rovnako ako majiteľa firmy.

emjee
14. mar 2023

@anetka34 no ale ved presne o tom to je, chcela si sa posunut, rast (financne aj sa naucit nove veci) a nebolo ti to umoznene, tak si isla inam.
Cvicena opica - netreba sa hned urazat - je ten, kto absolutne nema zaujem sa nic nove naucit, chce robit x rokov vsetko tak, ako sa to naucil v skole resp. v prvy pracovny den. Takychto prac je a bude coraz menej, pretoze to uz davno vie robit stroj / umela inteligencia.

maminkadeticiek
15. mar 2023

@vilma7 Akych 1000 eur???Ona zaraba v cistom 650 eur.

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
15. mar 2023

@emjee To, ze si to ty nevies predstsvit neznamena, ze nerxistuju ludia, ktorym to vyhovuje, ano, skoncit SS/VS a robit to iste, monotonne, svoje az do dochodku. Ja nevidim problem. A AI nenahradi vsetko, aspon nie hned.

vikusjk
15. mar 2023

Ak ti mam hovori, ze je to malo, ale ty si spokojna, v klude jej tak aj odpovedz. Ide o tvoje priority, ak je priorita skolka, aby si ju stihala a zaroven t ivyhovuje, ze nikam necestujes, obedujes doma, t.j. nemusis platit niekde za menucka, alebo si krabickovat obed do prace a plat ti aj s tringeltmi a rodinnymi pridavkami staci, tak mas vybavene.
Ak by mala reci aj tak, tak by som jej povedala, ze neskor, az deti podrastu a pojdu do skoly, budu viac samostatnejsie atd, tak si najdes inu pracu.
Ved tebe moze byt suma fuk, kto si co mysli, hlavne je, aby si bola spokojna ty 😉

77katarina
15. mar 2023

@anetka34 Pekne napísané 👍 Nepíšete to náhodou o mne .... Lebo je to ako cez kopirák.

kvetinka75
15. mar 2023

tak na lokalitu fajn. Hlavne ak potrebuješ takúto prac. dobu. Málokde by ti vyšli vústrety. Čo sa týka NR, sledujem dlhšiu dobu platy a nástupné platy poklesli oproti minulému roku. Nástupné platy núkajú okolo 800-900, niekde ,,až,, 1000eur. Bieda.

tiezjedna
15. mar 2023

@maminkadeticiek za február mala v čistom 1070 €. Nie je treba hnípať sa v tom, z čoho sa tá čiastka skladá.

apolka77
15. mar 2023

@tiezjedna ale treba...veď si len predstáv že tento mesiac by mal jej syn už 18 rokov hneď príde o 140 eur daňový bonus ,,resp.dieta ukončí štúdium už nemá prídavky ..takže s týmito peniazmi takmer cca ( závisí koľko detí má a vek) jej môže klesnúť príjem aj o viac ako 200-300 eur...takže treba sa reálne pozrieť na čistý príjem od zamestnávateľa a nerátat do toho iné sociálne benefity ktoré môže stratiť .