Je práca asistenta v škole ťažká?
Je praca asistenta v škole ťažká?
Ak to človek chce robiť poriadne, tak áno - je to náročné. A nájsť dobrého asistenta je ťažké.
presne ako pise zuzanockamt - to je pravda. Poznam pracu asistentov...Su taki kt. naozaj s laskou vykonavaju svoju pracu , danu pracu robit chcu a vykonavaju ju max zodpovedne a je to narocne. Avsak zial / najdu sa aj taki co si to presedia,cakaju kym odzvoni a ide sa domov...... ti by danu pracu robit nemali,nech sa na mna nikto nehneva. Mali by skusit nieco ine.
Tak poviem ti z vlastnej skúsenosti. Je to podľa toho, akého žiaka vyfasujes. Prešli mi rukami autisti, aspergeri, dmo - čka, nevidiaci. S každým žiakom je to iné. Napríklad asperger na úrovni geniality, ale nevie sa absolútne chovať. Dmo dievčatko, šikovné, ale stále ju musíš držať za ruku, aby nespadla. Slepý chlapec, síce šikovný ale veľmi lenivý a drzý. S každým novým žiakom je to iné a je to pre teba výzva. A veľmi záleží od rodičov dieťaťa. Väčšinou sú neuveriteľne vďační a laskavi, ale žiaľ mala som tú česť aj s asi najneprijemnejsou osobou vo vesmíre, ktorá vyslovene robila zle. No a samozrejme záleží aj od kolegov pedagógov, ako ťa prijmu. Ja túto prácu robím uz roky a poviem ti, že začiatky boli ťažké pre obe strany. Vtedy ešte neboli zvyknutí na asistentov v triedach. Postupne si zvykli a už si to nevedia predstaviť bez nich. Takže tak, nedá sa to zovšeobecniť. Ale vieš čo, je to krásna práca a mňa veľmi napĺňa, nemenila by som. Určite nezbohatnes, ale rozhodne sa nebudeš nudiť. A ďalšia vec. Ty nemusíš vedieť všetky predmety. Bola by si najmudrejsia osoba v celej škole. Ty si žiaka len navedies, aby to učivo pochopil, pripravis mu zrozumiteľné podklady, budeš udržiavať jeho pozornosť. No a samozrejme budeš veľa komunikovať s rodičmi a učiteľmi. Niekedy budeš medzi mlynskými kameňmi, ale to sú normálne situácie, ktoré život prináša. Kľudne sa pytaj.
som asistent, praca je tazka pretoze pracujes s "problemovymi" detmi s tazkymi dg. ako autizmus, mentalne postihnutie, a pod. lahke dg. ako poruchy ucenia nerátam. a hlavne musis mat velky davku trpezlivosti casti opakujes jednu cec 5x kym to dieta nespraví, nepochopi...

Mzno tazka nie ale zodpovedna, pretoze asistent ma za ulohu dovysvetlit to co ziak nepochopil z ucitelvho vykladu a s kazdym ziakom musi pracovat individualne podla jeho danosti a obmedzeni.