Je práca manažéra verejného obstarávania náročná?
Dobry deň. Mam moznost ist pracovat na poziciu Manazer verejneho obstaravania. Je to v statnej sprave. Aspon tak to nazvala pani s ktorou som volala. Nikdy som nic take nerobila. Pracovala som ako fakturantka a administrativny pracovnik,v SAPe. Tu sa robi v programe CES co je vlastne SAP. Povedala mi ze naplnou prace je kontrola vsetkych tych dokumentov,ci su v sulade s legislativou. Plat tam je 1400 plus odmeny,cize do 1800 eur. Mam to skusit? Neviem o tom vela,aj ked mam vystudovanu verejnu spravu. No cudujem sa ze by ma vzali bez skusenosti. Ci tam nechce robit nikto alebo co. Bojim sa ci to nie je velmi zodpovedna pozicia ked je tam taky vysoky plat. Nechcem sa tam pchat ak nato nemam. Dakujem za postrehy a skusenosti
Bez urazky ale to sa nauci aj opica. Ak vies precitat zakon tak sa to naucis. Navyse uvo ma milion metodiky a usmerneni co ti pomoze.
No jasne, neváhaj! Ktovie, kedy opäť dostaneš takuto príležitosť. Uvidíš, budeš sama sebe ďakovať o pár mesiacov 😊
Pracovat vo VO je praca snou. Ak ta to chyti mozes sa tak posunut a zarabat take peniaze ze ti influenceri budu zavidiet
Nie je to vysoký plat, to je už úplne bežný priemerný plat. Kľudne choď do toho. Nie je to nič náročné 🙃.
No to ti dopredu nikto nepovie kolko agendy dostanes. Navyse je to vec ktoru vies robit aj z domu.
@really8 no to ťažko. Zbožňujem takéto kecy. Je to práca náročná.
@zdenka11081983 tak som to robila 5 rokov tak asi viem co to obnasa ty kecy. Ale asi budes intelektualne niekde inde ked to tak beries
@really8 Na základe toho co som napísala si usúdila, že som intelektuálne niekde inde? 🙂 Tak asi som ako píšeš ta opica.. ak si obstaravala len niekde pre školy, obce...ok beriem. Ale zas ty možno taka inteligentná, si dala aj eurofondove zákazky ľavou zadnou, že? Škoda reči s takými ako ty...
@zdenka11081983 asi nerobila nadlimitne sútaže (napr. stavebné práce) za X miliónov eur.
@zdenka11081983 ano robila som eurofondove zakazky pre zupu. Taka najmensia za 100 milionov eur autobusovu dopravu. Alebo teda z fondov cestu za 12 mega. A nemala som ani verejnu spravu vystudovanu ale technicku skolu. Nedala som to lavou zadnou ale vsetko som sa naucila. Ja som chcela a bavilo ma to. Aj teraz na materskej pomaham a robim kontrolu ponuk aj dotovanych zakaziek. Takze ti to nevyslo
@andreakotesova zlaticko prave stavebne zakazky boli gro. A ak by si sa tomu rozumela aspon trosku vedela by si ze je jedno ci je zakazka za 10 mega alebo 100 mega.
@really8 len je rozdiel napr. aké podmienky účasti si tam zadáš a ci ich vôbec zadáš v zmysle zákona. Takže nie sú stavebné práce ako stavebné práce...
@andreakotesova neviem no. V zivote som nemala zistenie ziadne. Ani zrusenu zakazke ani korekciu. Ci od uradu alebo poskytovala. Mas este nieco?
@really8 nie. Radšej už nekomentujem, moja 😉
@really8 ok tak skláňam sa pred tebou, si hviezda. Ešte trošku skromnosti a budeš aj fajn baba.
@zdenka11081983 v tomto skromna byt nemienim. Viem co som dosiahla a som na seba pysna. Mna ta praca brutalne bavila.
nie je to vobec jednoducha praca ak si to nerobila
uz samotne VO ak ide o eurofondy je narocne najma ak neovladas zakon o VO a nemas skusenosti s pripravou podkladov
plus praca v CES je na maslu
Podla mna ak nemas skusenosti, je to dost tazka praca. Jednoduche zakazky v pohode, ale ine su tazke. Ja som pravnik, okrajovo sa obtierajuco okolo VO. Momentalne ma lanaria prejst na VO uplne a ja dost vaham ci sa mi chce vsetko sa ucit.
pracujem pre podobnu agenturu, nie priamo na oddeleni VO, ale spolucpracujeme s nimi denne. Vsetko sa da naucit 🙂 nestresovat a makat. Dolezite je citat zakony, s porozumenim a niekedy aj medzi riadkami. Chod, vyskusaj a uvidis. Ale plat sa mi napr na to, ze je to PPA zda nizky...
A ako sa tá pani k tebe dostala? Posielala si CV? Ak áno, tak nerozumiem otázke, či to máš skúsiť, ak si o tú prácu prejavila zaujem..alebo len o tebe vie, že hľadáš prácu? Ja osobne by som určite išla, neváhala by som. Ponuka znie fajn, aj plat. Počas skúšobnej doby by ste zistili, či to bolo dobré rozhodnutie, dovtedy nemáš čo stratiť.
@really8 nepochopila si, nevadí. Za mňa to nie je práca, ktorú sa naučí každá opica..

Ja by som to bez váhania skúsila. Získaš nové vedomosti, prax, ak sa Ti páči plat, tak o bod viac. Určite choď do toho, začiatky sú všade ťažké. Držím palce.