icon

Je práca manažéra verejného obstarávania náročná?

7. mar 2025

Dobry deň. Mam moznost ist pracovat na poziciu Manazer verejneho obstaravania. Je to v statnej sprave. Aspon tak to nazvala pani s ktorou som volala. Nikdy som nic take nerobila. Pracovala som ako fakturantka a administrativny pracovnik,v SAPe. Tu sa robi v programe CES co je vlastne SAP. Povedala mi ze naplnou prace je kontrola vsetkych tych dokumentov,ci su v sulade s legislativou. Plat tam je 1400 plus odmeny,cize do 1800 eur. Mam to skusit? Neviem o tom vela,aj ked mam vystudovanu verejnu spravu. No cudujem sa ze by ma vzali bez skusenosti. Ci tam nechce robit nikto alebo co. Bojim sa ci to nie je velmi zodpovedna pozicia ked je tam taky vysoky plat. Nechcem sa tam pchat ak nato nemam. Dakujem za postrehy a skusenosti

mamina7070
7. mar 2025

@really8 i si kompletne zastresovala proces pripravovala podklady vratane sutaznych podkladov, kontroly zmluvy priloh OPZ KP polozkoveho rozpoctu, stanovenie CPV kodov, zadavanie do EVO alebo DNS, pripravivala si kompletne spisy, riesila prehlasenia, komunikaciu s UVO, spracovanie namietky, priprava odpovedi, vyhodnocovanie PHZ atd atd
samozrejme pre nadlimity pre dielo, sluzby alebo DNS a milion veci a este ak ide o eurofondove veci kde su extremne kontroly.

a chces my povedat ze toto zvladne citujem ta opica 😂

ninka79
7. mar 2025

Tak budeš mať čo robiť aby si ako manazerka VO zvládla túto poziciu bez skúseností. VO nie je vôbec jednoduché, obzvlášť ak sa jedná o eurofondove zákazky , su to ostro sledované vlaky pokiaľ ide o eurofondy. Zaujímavé že mám prax vo VO cez štyri roky aj v eurofondových zakazkach a mam problém si nájsť vo VO prácu ale to som na východe🙂 Ako manažérka budeš musieť rozhodovať akým postupom budeš obstarávať čiže je dobré si poriadne naštudovať zákon a limity ale určite to chce prax ja sama by som si na taky flek netrúfala pretože robit VO to je ako keby si bola jednou nohou v base transparentnosť a nediskriminácia v súťaži je na prvom mieste.

nika23t
7. mar 2025

Autorka, nezlakni sa komentárov, ktoré dostávas. Každá jedna z nás najskôr musela začať od nuly. Každá jedna malá prvý deň v práci, aj prvy mesiac, aj nie vždy všetko vyšlo, aj prišiel deň blbec, kedy nevyšlo nič. Tak to chodí. Keď som šla po RD do práce, cítila som sa strašne. Ale to zvládneš.

ninka79
7. mar 2025

@nika23t každý sa naučí kto chce držím sa toho aj ja ....len reálne píšem ze VO nie je jednoduché a už vôbec nie na mng pozicii pokiaľ o tom nema ani šajnu. Krásny deň 🙂

really8
7. mar 2025

@mamina7070 rozpocty som nerobila. A precitaj si co je jej naplnou. Autorka to tiez nebude robit

@ninka79 Prosim ta napis mi tu mena vsetkych ludi ktorych zavreli za VO. Boze nestresujte ju. Autorka ma robit kontrolu. Nie proces. V tom je veeeelky rozdiel.

andreakotesova
7. mar 2025

@really8 Janušek 😅

really8
7. mar 2025

@andreakotesova 😂 ok bod pre teba. Ale to bol minister. Ziadny referent manazer kontrolor atd. A to tu mame obrovske kauzy kazdu chvilu.

janka54321
7. mar 2025

Nikdy v živote. Ja priamo spolupracujem s vedením VO u nás v práci, ja len zadávam podklady a veru nie nie nie

mamina7070
7. mar 2025

@really8 ma robit kontrolu podla legislativy ktoru v zivote nevidela

ty nechystas rozpocet ale vzor polozkoveho rozpoctu pre urcenie phz ktory vychadza z predmetu zakazky

nevadi odkladam si tvoje komentare ak vtipny podpich pre stretnutie s BBSK ze u nich robia VO na sluzby autobusovej dopravy pre kraj cvicene opice

mamina7070
7. mar 2025

a ano aj komunikacia s kontrolnymi organmi od UVO, NKU cez audity Uradu vlady, UHP az po NAKA k tomu patri

janka54321
7. mar 2025

A sa divím, že niekto na pozíciu manažér VO chce prijať človeka bez skusenosti

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
7. mar 2025

ja viem, že CES je SAP, ja pracujem s CES a mala som skusenosti so SAP. Ale ty vies vsetko najlepšie.
tak sa drz. Ja sa len smejem, že len kontrolu 🙂 a sulad s legislativou bez akejkolvek praxe a znalosti .... ale v PPA je to jedno tam je to aj tak toxicke cele.

lienka.7
7. mar 2025

@autorka mi chceš povedať, že bez jedinej skúsenosti ta len tak oslovili, ze pod to k nám vyskúšať?
Mas na to príslušné školenia a kurzy? Poznáš zákon o VO aspoň? Lebo to nie je, že ty sa to teraz budeš učiť. Ty už to máš vedieť a rozhodovať. Ono za to sú aj celkom pekne pokuty, keď niečo... ale ok, keď si trufas, prečo nie. Keď huliak môže byť ministrom, ty môžeš byť manažérom VO🤷‍♀️

ninka79
7. mar 2025

Bez znalosti procesu ťažko niečo kontrolovať. Mne to zmysel dáva neviem ako tebe autorka?

mamina7070
7. mar 2025

@ninka79 samozrejme ze musí skvele ovladat procesy ak ma kontrolovať ako inak skontroluje či su dodržané podmienky pre stanovený postup obstrávania ? ako skontroluje korektnosť OPZ, zmluvu, sutazne podklady, technickú a odbornú spôsobilosť
ako určí či ide o primerané podmienky na uchádzača a milion veci okolo ...
stanovenie lehoty ....

a len doplnim to ze si robila v sukromnej sfere v SAP neznamena ze vies riesit zadavanie poziadaviek na VO do systemu alebo riesit ZFK co su primarne veci co VO riesi v CES.

tyssa
7. mar 2025

Robím vo aj pre eú projekty (cca 10 rokov, súbežne riešim projektové žiadosti obsah aj rozpočty- 23 rokov), bola som na stranách verejného obstarávateľa, predkladateľa ponúk a aj kontroly ( v oboch pozíciách), a súhlasím, že čím dlhšie sa v tom pohybujem, tým mám väčší rešpekt,.. ale pravidelne sa stretávam s ľuďmi, ktorí tiež robia vo procesne a dajú otázku, pri ktorej sa zamýšľam, že aj tá cvičena opica má viac rozumu. Autorka ak ťa to záujme, všetci sme zacinali, treba sa fakt veľa učiť.. a hlavne nepodpisoval niečo s čím nie si stotoznena

ninka79
7. mar 2025

@mamina7070 pravdaze súhlasím . To nie je že ..." Ja budem iba kontrolovat" 🙂) Ale to také píšu čo okolo VO v živote neprešli

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
luccija
7. mar 2025

Naučíš sa, ale ľahké to nie je.

autor
Autor odpoveď zmazal
ninka79
7. mar 2025

Mám obavy či ta nevzali presne preto že o VO nevies nič . To im možno vyhovuje , odporúčam tiež nepodpisuj niečo s čím ty nie si ok a hlavne nie pod tlakom.

autor
Autor odpoveď zmazal