icon

Je práca pomocného pracovníka v zdravotníctve zvládnuteľná?

25. aug 2025

Ahoj, pracujete niekto na tejto pozicii - pomocny pracovnik v zdravotnictve, v nemocnici na oddeleni? Co vseko musite robit? Hladam si takuto pracu, lebo o tyzden nastupujem do skoly na odbor prakticka sestra a na tuto poziciu nevyzaduju vzdelanie v odbore sanitar. Strednu skolu mam OA, cize vobec nesuvisi so zdravotnictvom. Je tato praca zvladnutelna popri externnom studiu?

mimaapeto
25. aug 2025

obávam sa že skôr to bude o vození pacientov na vyšetrenia a možno aj o upratovaní a prebaľovaní... keďže nemáš vzdelanie v zdravotníctve neviem čo iné by ti mohli dať robiť...

panonia
25. aug 2025

@anonym_autor U nas sanitarka chodi s pradlom, pre jedlo do kuchyne, nosí odbery, rozdava stravu, umýva postele, stoliky...časy kedy sanitarky prebalovali a starali sa o pacienta sú dávno preč...Maximalne môže ist s lahkym pacientom na sedačke na vyšetrenie ...U nas mame ošetrovatelov ti sa narobia viac, dvíhaju ťažkych pacientov a polohuju, prebaluju so sestrou.Ak hladaš pracu v BA tak pridi k nam😀....mame len dve na celu kliniku takze na JIS ani neviem čo je sanitarka.

autor
25. aug 2025
@panonia

@anonym_autor U nas sanitarka chodi s pradlom, pre jedlo do kuchyne, nosí odbery, rozdava stravu, umýva postele, stoliky...časy kedy sanitarky prebalovali a starali sa o pacienta sú dávno preč...Maximalne môže ist s lahkym pacientom na sedačke na vyšetrenie ...U nas mame ošetrovatelov ti sa narobia viac, dvíhaju ťažkych pacientov a polohuju, prebaluju so sestrou.Ak hladaš pracu v BA tak pridi k nam😀....mame len dve na celu kliniku takze na JIS ani neviem čo je sanitarka.

@panonia Ano, hladam v BA. Kde robis? Len ja to hladam popri skole a to neviem, ci sa bude akceptovat.

panonia
25. aug 2025
@anonym_autor

@panonia Ano, hladam v BA. Kde robis? Len ja to hladam popri skole a to neviem, ci sa bude akceptovat.

@anonym_autor napis mi spravu