icon

Je práca s cestovnými príkazmi náročná?

4. nov 2023

Ahojte,pracuje s tým niekto? Je to ťažke? Dá sa to naučiť ak som tesne po škole VS a to bude moje prvé zamestnanie Čiže s tým nemám skúsenosti

Strana
z2
isis234
4. nov 2023

@martaina to poznám... u nás mi priniesol na podpísanie cesťák po týždni ten istý!!! Hospodárka si nevšimla, že mu ho už vyplácala... ??? Ale kontrola by mne urobila zápis a dala pokutu

autor
4. nov 2023

@martaina a účtujete to myslím tým 512 513

martaina
4. nov 2023

Neuctujem, u nas sa zadava zdroj penazi - toto robim ja. Uctuje uctovnicka

autor
4. nov 2023

@martaina aha jasne

martaina
4. nov 2023

@isis234 toto jej v SAPe nehrozi. V tom je to dobre. Aj keby sa niekomu krizili cesty, vyhodi chybu

autor
4. nov 2023

@martaina aj anglický jazyk sa využíva?

martaina
4. nov 2023

SAP mam v slovencine. Anglictinu vyuzivam, len na doklady, lebo cestuju po celom svete.

autor
4. nov 2023

@martaina ako napr z ubytka a ešte?

martaina
4. nov 2023

Asi tak.

martaina
4. nov 2023

Listky MHD v danych krajinach, u nas aj vstupne do muzeii, galerii...

isis234
4. nov 2023

@martaina tak to je super. Je tam spätná kontrola

autor
4. nov 2023

@martaina vyráta si aj napr náhradu za pohonné hmoty? A základnú náhradu pri ceste autom?

autor
7. nov 2023

@lericenkam vypacita sap aj ak sa išlo autom ,myslím základnú náhradu a náhradu za pohonné hmoty? Či to sa manuálne? Robíte s tým?

lericenkam
7. nov 2023

Treba rozoznávať auto služobné a súkromné, pri služobnom sa počíta stravné, podľa hodín strávených na služobke a dokladajú sa bločky o kúpe PHM, ale pri použití súkromného auta sa počíta náhrada, je to tlačivo, kde treba vyplniť priemernú spotrebu PHM na 100 km, vyčítate to z veľkého technického preukazu, ktorého kópia sa prikladá k cesťáku, potom suma za 1 liter pohonnej hmoty - z bločku, amortizácia auta je daná zo zákona , to je už v tom tlačive uvedené a ešte sa uvádza koľko km prešlo toto auto. Keď má program tieto údaje, vypočíta náhradu za použitie súkr. auta. Program potrebuje vstupné údaje, ostatné vypočíta.

autor
7. nov 2023

@lericenkam ahaaa takže kvázi sa tam len všetko musí správne nahodiť a všetko sa vypočíta samo.

lericenkam
7. nov 2023

presne tak

autor
7. nov 2023

@lericenkam vy s tým pracujete?.čiže tam sa neúčtuje ,len vyučtuje?

lericenkam
7. nov 2023

kontrolujem vyúčtovanie cesťákov, aby boli kompletné a správne, kolegyňa ich zaúčtuje

autor
7. nov 2023

@lericenkam čiže sa to dá naučiť keď som to nikdy nerobila? Zákon mám prestudovany

lericenkam
8. nov 2023

určite áno 🙂

autor
8. nov 2023

@lericenkam ok ďakujem

autor
11. nov 2023

A čo by ste mi odporučili sa naučiť pred nástupom? Čo sa zíde?

asdfka
11. nov 2023

Prosim ta kolko mas rokov? Lebo tieto otazky mi pridu akokeby si bola z osobitnej a nechapala. Nic v zlom. CP su tak primitivna vec, ze to by pochopil aj blb. A ty urcite prejdes nejakym skolenim.

autor
11. nov 2023

@asdfka a ty s tým robíš ,že to vieš?

autor
11. nov 2023

@asdfka mám 24

lericenkam
11. nov 2023

pamätať si to, čo som písala 7.11. a potom napr, že pri odchode lietadlom sa zahraničné stravné začína počítať nie od prechodu hranice napr. s Rakúskom, keď je odlet z Viedne, ale hodinou , kedy lietadlo odlieta a tak aj cestou späť, čiže kedy má prílet na letisko , alebo že pri prepočte peňazí na EURá sa používa kurz 1. v danom mesiaci, teda teraz 1.11.2023, kurz sa zisťuje na stránke Národnej banky Slovenska a účtuje sa 512 ubytovanie, 513 občerstvenie a neboj, naučíš sa to , nie je to ťažké

autor
11. nov 2023

@lericenkam ďakujem ešte raz

Strana
z2