icon

Je práca účtovníčky náročná? Skúsenosti a rady

9. feb 2025

Ahojte žienky. Chcem sa opýtať.... Tie, čo robíte samostatne účtovníčky, je to ťažká práca? Nie je počas miesaca veľa termínov na dodvzdanie x povinných veci smerom k inštitúciám + starosti vyše hlavy? Mám možnosť ísť do stredne veľkej firmy robiť ekonomku/účtovníkcku. S tým, že asi rok by som bola zaucana. Nejaké skúsenosti a znalosti mám ...ale nie také, aby som robila celý záber (mzdy nie, na to je iná). Čo myslíte? Dá sa to zvládnuť? Teraz je tam pani na dôchodku, ale možno je mega šikovná, že to zvláda. Ja rátam s tým, že sa najbližší rok budem vzdelávať .... Dakujem

anos18
9. feb 2025

Ahoj, všetko sa dá naučiť, ale je to práca náročná, ale pekná, ak ťa to baví. Výhodou je,že ťa bude mať kto zaučiť

13uzivatelka11
9. feb 2025

Ľahká práca to určite nie je, ale ak sa na to cítiš určite to vyskúšaj, môže ti to dat dosť veľa hlavne do budúcna 🙂

yanabella
9. feb 2025

Zvladnut sa sa vsetko, je to ale praca narocna na psychiku, tak ak si mentalne silna tak fajn.

marca12
9. feb 2025

Pokial by si robila pre jednu firmu,to sa da naucit a zvladat. Ja obdivujem uctovnicky,ktore robia uctovnictvo xy firmam. Mam kamosku uctovnicku a ona neustale sleduje alebo jej chodia do mailu zmeny v zakonoch. Casto sa stazuje,ze sa neustale nieco meni. Nesmies na nic zabudnut. Kazda chyba stoji peniaze. Je to velmi zodpovedna praca a aj narocna. Napriektomu isla by som do toho na tvojom mieste. Vzdy mas moznost odist,ak ti to nepojde alebo z akychkolvek dovodov nebude vyhovovat.

autor
9. feb 2025

@marca12 áno, aj ja obdivujem tie, čo sú také multifunkčné, kde každá firma má iné zameranie, iné obchodné vztahy a počas mesiaca prepínať medzi x firmami....a tam je to uplne rozmanité. V jednej firme by sa to malo dať. Áno, súhlasím, že je to zodpovedná práca. Vnútorne cítim, že ma to láka ...ale mám rešpekt.

janettdamian
9. feb 2025

"Nie je počas miesaca veľa termínov na dodvzdanie x povinných veci smerom k inštitúciám + starosti vyše hlavy? " Áno je toho veľa, ale ak budeš robiť iba účto v jednej firme, tak sa to dá v pohode zvládnúť. Záleží od toho čo už vieš, ako sa zaučíš, a či budeš potom samostatne zvládať účtovať. Ja robím komplet obidva typy účto, mzdy pre XY firiem. Zatiaľ som sa nezbláznila...

autor
9. feb 2025

@janettdamian waw, šikovná si 👍👍. Ja verím tomu, že to časom zvládnem, že si spravím systém a že to pôjde. Robím vo veľkej firme a iba časť účtovníctva. Toto by bolo menšie, ale zase komplexnejšie. A to ma láka.

lenicka298
9. feb 2025

Tak jedna firma sa dá zvládnuť lahucko. Máš určité termíny, ktoré musíš ustriehnut, ale bude to "stále rovnake" v tom, že sa nemení zameranie firmy. A ešte keď ta budu zaucat, není o čom. Išla by som do toho.
Ved prinajhoršom skončiť sa dá vždy. Ja robím účtovníctvo a mzdy už len externe XY firmám, a zvládam to v pohodičke. Len napríklad viem, že dovolenka od 20-25teho v mesiaci nehrozí, že keď chcem niekde ísť na pár dní, musím to viacerým oznámiť, časté telefonáty, maily, ale to preto, že ich je viacej, a každá firma ma iné zameranie. Milujem tu prácu. Napĺňa ma to, a nemenila by som 🤗