Je právne správne podpísať výpoveď počas PN?
Je to fér od agentúry
Dobrý večer , píšem Vám ohľadne toho že v piatok som bola u ortopéda kvôli bolestiam kolena ( vyzerá to na poškodený vnútorný meniskus) v sobotu som šla do práce s tým , že som oznámila teamlídrovi , že možno nezvládnem celú smenu ,a v pondelok pôjdem pre PN k svojmu lekárovi , ale v pondelok lekár neordinoval , tak som písala teamlídrovi že idem v utorok s tým že to bude na PNku , v utorok cca.o10 mi volali z agentúry , že musia somnou ukončit pracovný pomer , náhlil ma nech tam prídem zajtra podpísat výpoveď, s tým že od dneska od 11:50 mám PNku. Je to právne , správny postup ??
Pnku mám elektronickú bola mi vystavená doobeda , ale podľa všetkého v zdravotnej mám aj zamestnávateľa a aj sociálnu , mám tam len od čiže ani jedno nieje ukončené . Uvidím čo bude vo výpovedi a podľa toho sa zariadim , ono počítam s tým že mi už nepredľžia zmlúvu ale chápala by som ak by to bolo po PNke , že ukončia pracovný pomer ale takto že v 1 deň mám výpoveď a aj začiatok PN ,nejako sa mi to tam bije spolu . Tak som netušila čí je PN pred tou výpoveďou a počas PN vlastne nemôžu somnou ukončiť pracovný pomer až po uplynutí zmlúvy. Nuž uvidím ale ďakujem za rady.
Ak ste mali v pondelok pracovať a nepracovali ste, zároveň ste ešte nemali PN ani priepustku od lekára, môže ísť o neospravedlnenú absenciu, čo môže mať značný vplyv na dôvod aj dátum skončenia. Ale to sa ťažko posudzuje bez toho aby sme mohli nahliadnuť do zmluvy a do dokumentov, ktoré vám poslali poštou.
@synne nie v pondelok som mala voľno , čiže ten deň som oznámila že v utorok , keď som mala mať rannú , že si pôjdem pre PN v sobotu som mu to vysvetlovala aké mám ťažkosti a ak by som aj chcela , tú prácu nezvládnem tým že je fyzicky náročná. Dôvod mi neuviedol ale asi to bolo kvôli zdravotnému stavu a je nadbytok zamestnancov , čo aj chápem ohľadne firmy ale agentúra nemôže obchádzať zákonník ako sa jej chce .
Ahojte , novinky nuž dnes telefonát z agentúry že treba vrátit tú kartičku a veci , a že má cestu okolo tak sa môže zastaviť a porád tu výpoved možem podpísať, s tým som neskôr nesúhlasila že to budem vlastne riešiť až po PNke , čo mi už bolo do plaču a kartičku môžem poslaŕ do firmy po sestre alebo až po PNke . Tetaz mám na starosti zdravie čo si stále riešim a nejakú dočasnú prácu , výpoveď až po PN budem riešiť, no veru už nebol taký milý , že to somnou bude riešiť personálne teda.
Ahojte , novinky nuž dnes telefonát z agentúry že treba vrátit tú kartičku a veci , a že má cestu okolo tak sa môže zastaviť a porád tu výpoved možem podpísať, s tým som neskôr nesúhlasila že to budem vlastne riešiť až po PNke , čo mi už bolo do plaču a kartičku môžem poslaŕ do firmy po sestre alebo až po PNke . Tetaz mám na starosti zdravie čo si stále riešim a nejakú dočasnú prácu , výpoveď až po PN budem riešiť, no veru už nebol taký milý , že to somnou bude riešiť personálne teda.
@michaela199756 dobre si spravila. Ak si nie si istá, radšej nič nepodpisuj, nie hneď, povedz, že potrebuješ čas si to poriadne pozrieť/porozmýšlať. Ak začne hocikto na teba tlačiť, vieš, že za tým niečo bude. Ak ti dávajú výpoveď, bude platit i bez tvojho podpisu (s tým, že si to odmietla prevziať). Takze nevyhnutne ho nepotrebujú. Kartičku a ostatne vrátiť môžeš. Tým sa však tvoj pracovný pomer nekončí.
@michaela199756 dobre si spravila. Ak si nie si istá, radšej nič nepodpisuj, nie hneď, povedz, že potrebuješ čas si to poriadne pozrieť/porozmýšlať. Ak začne hocikto na teba tlačiť, vieš, že za tým niečo bude. Ak ti dávajú výpoveď, bude platit i bez tvojho podpisu (s tým, že si to odmietla prevziať). Takze nevyhnutne ho nepotrebujú. Kartičku a ostatne vrátiť môžeš. Tým sa však tvoj pracovný pomer nekončí.
@tiika lenže tým že som na PN ani výpoveď , by nebola platná nakoľko stále na výpovedy figuruje ten dátum nástupu na PN a zatiaľ mi nič neprišlo , viem že som nič nespravila aby som dostala okamžitú výpoveď, vždy som zamestnávateľa upozornila vopred že neprídem , a hovoril že aj s dochádzkou nemajú problém somnou , len sa mi nepáčilo to že výpoved už je hotová a koniec ale ak mám niekde , niečo podpísať na dohodu , tak to má byť naozaj dohoda a pre mňa to veru nieje vôbec prijateľné, že niekto bude ku mne milý len ak sa správam podľa toho ako si on povie.
@anonym_479323 inak výpoveď ak je nedorucena JE NEPLATNA. Takže ak budeš ťahať PN 30 dní, 30 dní ti nemôžu dať výpoveď. Bože, veď sme právny štát.To ako, človek má úraz na pol roka je v prdeli a zamestnávateľ ho po týždni vyhodí??? Sme v Afrike???
@anonym_479323 ahoj , ak mi dnes volalo personálne ,že k tomu 11.11.mi ukončili pracovný pomer a odhlásili ma zo sociálky a mám pocit že na mňa tlačia po psychickej stránke , nemusím im zdvíhať počas PN telefón , lebo už by som to najradšej aj podpísala len nech mám pokoj.
@michaela199756 Dobrý deň vyhľadajte si pracujúca chudoba tam všetko perfektne vysvetľuje co mame robiť pekný den
prečo vlastne nechceš podpísať dohodu? čo ti pomôže ak budeš zamestnaná ešte povedzme mesiac navyše?
@tiika lenže tým že som na PN ani výpoveď , by nebola platná nakoľko stále na výpovedy figuruje ten dátum nástupu na PN a zatiaľ mi nič neprišlo , viem že som nič nespravila aby som dostala okamžitú výpoveď, vždy som zamestnávateľa upozornila vopred že neprídem , a hovoril že aj s dochádzkou nemajú problém somnou , len sa mi nepáčilo to že výpoved už je hotová a koniec ale ak mám niekde , niečo podpísať na dohodu , tak to má byť naozaj dohoda a pre mňa to veru nieje vôbec prijateľné, že niekto bude ku mne milý len ak sa správam podľa toho ako si on povie.
@michaela199756 áno, pokial si PN, tak výpoveď platiť nebude, preto ani nepotrebujú tvoj podpis.. ak by si PN nebola, bude platna, či ju preberies/či nie, tiež nepotrebujú tvoj podpis.
Chcú, aby si podpísala dohodu o ukončení, ktorá môže byt uzavretá aj počas tvojej PN. Ak si ju nepodpísala, oni ta napriek tomu odhlásili zo SP (radšej si prever), trvaj na pokračovaní prac.pomeru (pisomne).
https://www.pracovnepravo.sk/sk/pracovne-situac...
@michaela199756 áno, pokial si PN, tak výpoveď platiť nebude, preto ani nepotrebujú tvoj podpis.. ak by si PN nebola, bude platna, či ju preberies/či nie, tiež nepotrebujú tvoj podpis.
Chcú, aby si podpísala dohodu o ukončení, ktorá môže byt uzavretá aj počas tvojej PN. Ak si ju nepodpísala, oni ta napriek tomu odhlásili zo SP (radšej si prever), trvaj na pokračovaní prac.pomeru (pisomne).
https://www.pracovnepravo.sk/sk/pracovne-situac...
@tiika písala som do agentúry , že výpoveď , všetko budem riešiť až po PN . Počas PN nemám ani vychádzky , nakoľko mám kľudový režim s tým kolenom .Potom po PN podpíšem ukončenie a ak to má byť dohoda , tak sa majú dohodnúť obe strany nie len jedna . Tak uvidím teraz už nebudem riešiť nič , ak odhlásili som na PN , je to jejich starost , ja mám aj detičky nebudem sa s tým stresovať stále.
prečo vlastne nechceš podpísať dohodu? čo ti pomôže ak budeš zamestnaná ešte povedzme mesiac navyše?
@zuzanka.zuzu ide o princíp , zásadne nikto by asi nebol nadšený keď v pondelok oznámi zdravotné ťažkosti , v utorok má ráno o 10 výpoveď ( aj to len cez mobil) , 12 mi nabehne PN. Ak by prišla pisomne neriešim , ale nie takto ( mala som ku nim , ako k ľudom blízko) . Mám podpísať , dohodu a nebudem mať prvé dni platené a od sociálnej potom netuším aký bude výpočet. A prečo by som mala podpísať , dohodu s ktorou nesúhlasím v ten deň som nemohla byť v agentúre , keď som bola už PN.
@zuzanka.zuzu ide o princíp , zásadne nikto by asi nebol nadšený keď v pondelok oznámi zdravotné ťažkosti , v utorok má ráno o 10 výpoveď ( aj to len cez mobil) , 12 mi nabehne PN. Ak by prišla pisomne neriešim , ale nie takto ( mala som ku nim , ako k ľudom blízko) . Mám podpísať , dohodu a nebudem mať prvé dni platené a od sociálnej potom netuším aký bude výpočet. A prečo by som mala podpísať , dohodu s ktorou nesúhlasím v ten deň som nemohla byť v agentúre , keď som bola už PN.
@michaela199756 so spätným dátumom nič nepodpisuj, bude to len na tvoju škodu
@michaela199756 uz nic neries odovzdaj karticky a pod 8.12. 2025 ti skonci pracovny pomer tak ci tak (bez ohladu na PN ci tvoj podpis)

Nie nič nepodpisuj.
Zmluva ti končí 8.12 dovtedy buď kľudne PN a popri tom hľadaj novú prácu a PN kľudne potiahni čo najdlhšie sa bude dať.
Keď sa takto zachovali,zmluvu ti už určite nepredĺžia.