Je preplatenie dovolenky 42 eur správne?
Ahojte. Chcela by som sa spýtať. Som zamestnaná na TPP od 1.12 2023. Vo februári som odrobila len 113hodin. Robim v resštike a nejako nevyšli smeny. Vedúci mi dali teda 6 dní dovolenky. Ale zaplatili mi len 42€. Za tých 6 dní. Neviem aký mám priemer , keďže som pásku ešte nevidela. Je to podľa vás ok? Že by mi tu dovolenku nejako dali do chýbajúcich hodín a nemuseli mi ju preplatiť? Ďakujem
ako to,že si nevidela pásku? Platí za teba vôbec odvody? To je čo,že nevyšli smeny a dal ti dovolenku?
Máš vôbec zmluvu?
tak toto vyzera skor na dohodu a ostatne prachy na ruku aby nemusel zamestnavatel platit velke odvody 😒
@mirka11333 keď si nevidela pásku, ako vieš, koľko dni (resp.hodin) a peňazí máš za dovolenku?
Aký máš úväzok a dohodnutú mesačnú (hodinovú) mzdu?
Plati, že deň dovolenky by mal byt preplatený približne v rovnakej výške ako priem.prac.deň.
To, že nevychádzajú hodiny nie je tvoja chyba, zľ ti ma zadeliť prácu tak, aby si pracovný fond naplnila, aj v nejakom časovom horizonte napr.3 mesiace. Dovolenka je na zotavenie, nie vykryvanie neodprac.hodín. Je to prekážka na strane zamestnávateľa a tebe ma zaplatiť náhradu mzdy, resp. umožniť odpracovať chýbajúce hodiny další mesiac.
Tieto reštauračné služby 🤦♀️...úplne bežná prax sú 1/8 pracovné úväzky, zamestnanci su vyplácaní na ruku, úplne sa opomínajú tým pádom prispevky na stravu, keď si chorá od sociálky dostaneš almužnu, hypo/úver nemožná misia, potom baba otehotnie a zistí, že materská nebude žiadne terno, tak davaj fiktívne pracovné pomery na doplatenie odvodov...ojeby na každom fronte. Autorka prvá vec, pásku máš mať k dispozícii spolu so mzdou, t.j. hneď. Minimálna mzda je 4,31eur/h, t.j. aj minimálna priemerka, ktorou sa ti má počítať dovolenka...tak si to prerátaj na hodiny podľa zmluvy, mínus odvody. Ak pracuješ s kasou, tak máš byť v 2. stupni náročnosti práce a tam je už minimalka vyššia...poviem ti, že 90% slovenských zamestnávateľov v oblasti pohostinstva je na inšpektorát práce, takže keď budeš mať pásku v rukách kľudne ju pošli IP, je vysoko pravdepodobné, že je to vyslovene zle.
@tinqua presne.

Bez toho aby si videla pasku, to tazko zhodnotit