icon

Je šéfovo správanie profesionálne?

elem23
21. mar 2025

Ahojte, hľadám skôr len taký pohľad....
Môj šéf v robote hovorí mne pozitívne ohlasy, chvály, že som šikovná.... Následne predo mnou hovorí o mojej kolegyni,že ju musí kontrolovať lebo je pojašená. Potom prišla situácia a počula som, ako o mne hovorí pred najvyšším šefom,že na zastupovanie bude schopnejšia druhá kolegyňa na ktorú predo mnou nehovorí pekne. Je toto profesionálne správanie? Asi to vypustiť z hlavy a ísť ďalej, viem.... Len chcem vedieť, či sa stretávate s podobnými situáciámi a dokážete zachovať rozvážny a chladnú hlavu. Ďakujem

denkabemommy
21. mar 2025

@elem23 ber to tak, že aspoň vieš, že je to falošný had a dáš si 2x taký pozor, čo pred ním povieš/urobíš 🙂 nič iné spraviť nemôžeš

lindous
21. mar 2025

Na aké zastupovanie? Zastupovanie šéfa? Neviem aká je vaša náplň práce, aká je náplň práce toho koho má zastupovať, ale to že tebe ide lepšie to čo robíte, neznamená, že ona nemá iné kvality, ktoré ju zas robia vhodnejšiu inam...neviem oblasť, takže vymyslím si príklad, ty môžeš byť síce super v spracovaní dát, kde ona nie je až tak pozorná, ale za to môže byť vhodnejšia na nejakú komunikáciu s klientami čo robí šéf napr...

elem23
autor
21. mar 2025

@denkabemommy presne toto tak som si ako prvé povedala,že treba si dať na neho pozor..... Ja som sa veľmi nepríjemné cítila keď o nej predo mnou hovoril že je pojašená.... Prišlo mi to nefér.

elem23
autor
21. mar 2025

@lindous na zastupovanie kým bude na dovolenke.Veď jasné je to chápem ako myslíte. Bolo to ale také paradoxné,lebo ten náš najvyšší šéf chcel aby som to ja robila... Najviac mi príde divné tento,že prečo ten náš šéf takto na nás hovorí,či nás chce rozostvat alebo neviem.... Ale ja som chvála Bohu nereagovala na ten komentár z jeho strany na kolegyňu....

aandrea9
21. mar 2025

@elem23 samozrejme. Faloš je všade. Bohužiaľ. Len ma trocha prekvapilo, že to dokáže aj chlap.

lindous
21. mar 2025

@elem23 Možno vyhodnotil, že radšej nech to čo robíte, robí v jeho neprítomnosti niekto koho nemusí kontrolovať a že pri jeho zastupovaní narobí menej škody😅 kto vie... každopádne, áno, je neprofesionálne takto komentovať kolegyňu pred tebou poza jej chrbát, ale zase podľa mňa nepovedal o nej ani nič také hrozné, že je pojašená mi príde len ako také konštatovanie, ale nie vyslovene urážka či ohováranie... vieš ako tieto veci komunikuje s ňou?? či jej dá negatívny feedback aj do očí alebo pred ňou ju iba vychvaľuje??

elem23
autor
21. mar 2025

@lindous pred ňou ju tiež obhadzuje superlatívmi

dancingqueen321
22. mar 2025

@elem23 ja som uz zazila kdeco.. ci je to profesionalne.. a ked nie, tak co? Das vypoved? :D proste su tam take podmienky no… a taky sef ako opisujes :D tam su len dve moznosti-drzat usta a krok a tolerovat to dalej, alebo si hladat na tajnasa job a dufat, ze inde toto nebude (co ale dopredu nikdy nevies a moze to byt v novej praci este horsie) :D