icon

Je správne zapísať menej odpracovaných hodín?

4. máj 2025

Prosím radu.
Som zamestnaná v kuchyni ako pomocná sila to znamená že obsluhujem umývačku a zmývam taniere a veľa príborov.
Som platená od hodiny. Pri odchode si so šefkou hodiny píšeme kto koľko odrobil. Prišla som na 7:30 a malá som byť do 18:30 ako mi povedala šéfka, tak ja o 18:30 keď už som sa chystala preč, mi ešte šéfka povedala, že niektorí ešte jedia a mám počkať do trištvrte,aby som ešte umyla taniere. Takže reálne,keď som to dokončila bolo 18:50 a pri písaní hodín mi zapísala odpracovaných 11h.
Boli by ste s tým ok?

autor
4. máj 2025

Ešte doplním, že keď som odchádzala,tak tam bola ešte jedna pomocníčka. Asi do 20;00 a ja som odišla tak ako mi povedala šéfka

lenkasarka
4. máj 2025

Nebola by som s tým ok.

zuzubb007
4. máj 2025

Nech rátam ako rátam, však ti napísala ešte navyše čas, presne je to 11 hodín 20 minút, a máš nárok na dve polhodinové prestávky takže kľudne ti mohla napísať 10 hodin

autor
4. máj 2025
@zuzubb007

Nech rátam ako rátam, však ti napísala ešte navyše čas, presne je to 11 hodín 20 minút, a máš nárok na dve polhodinové prestávky takže kľudne ti mohla napísať 10 hodin

@zuzubb007 mala som len jednu prestávku na obed

zuzubb007
4. máj 2025

Tak ti to napísala ešte skvele, čo si chcela koľko hodín mat?
Prestávka sa neráta do pracovného času, čiže sa mna ti uznala dobre

autor
4. máj 2025
@zuzubb007

Tak ti to napísala ešte skvele, čo si chcela koľko hodín mat?
Prestávka sa neráta do pracovného času, čiže sa mna ti uznala dobre

@zuzubb007 ďakujem

gov
Odpoveď bola odstránená
zuzubb007
4. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov nevieme rátať?

oriesocek
4. máj 2025

Odchod ti mala zapísať tak ako si odchádzala. Prestávky sú iná vec a odchod sa píše reálne aký je. My máme kartu na odchod, takže mi pípne reálne kedy odchádzam…. Nie, že ti tu píšu, že ešte dobre ti napísala… ak robíš 12 hod za dohodnutých podmienok a vrátane prestávky na obed, tak každé predĺženie času na pokyn nadriadeného je proste nadčas…

nelca84
4. máj 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 ma narok na jednu polhohodinovu prestavku
@autorka prestavka sa nepocita do odpracovaneho casu, takze o hodiny ta neukratila, este ta pustila o 10 min. skor

tiika
4. máj 2025

Do dochádzky sa ma zapisovať príchod a odchod. Vtedy, ak by tam napísala niečo iné ako 18:50 by to v poriadku nebolo. Ale čistý odpracovaný čas máš 10:50 plus 00:30 prestavka, takze v tom prípade je to dobre, tak ako píšu ostatní. (Jedine, že by ste zapisovali len dĺžku zmeny a následne odrátali prestávku. Ak si si nie istá, je úplne v poriadku sa opýtať a prip. i namietať. Ide o tvoj čas, peniaze, potrebuješ tomu rozumieť.)

kiki68
4. máj 2025
@nelca84

@zuzubb007 ma narok na jednu polhohodinovu prestavku
@autorka prestavka sa nepocita do odpracovaneho casu, takze o hodiny ta neukratila, este ta pustila o 10 min. skor

@nelca84 to za predpokladu, ze naozaj mala prestavku. Vtedy by to bolo korektne

nelca84
4. máj 2025
@kiki68

@nelca84 to za predpokladu, ze naozaj mala prestavku. Vtedy by to bolo korektne

@kiki68 ved to napisala, ze mala prestavku na obed. Nehovoriac o tom, ze prestávka je daná zákonom.

kiki68
4. máj 2025
@nelca84

@kiki68 ved to napisala, ze mala prestavku na obed. Nehovoriac o tom, ze prestávka je daná zákonom.

@nelca84 tak zakon je jedna vec a uz som videla, ze tu v AT nemali problem dovolit si vziat tu prestavku zamestnancovi. Ale ked ju mala, tak to ma vsetko v poriadku tie hodiny.

ukgirls
4. máj 2025

zalezi ci su to ciste hodiny uz po odcitani prestavky alebo ti z toho prestavku ztrhne-ak vam ju strhavaju ...