Je to v poriadku?
Mam kolegyňu. Každý deň vola z prace synovi ako sa ma. Co nove. Každý víkend sú spolu. Kedze syn je ženatý a má dcerky. Minule kolegyňa bola PN a nevedela dokedy bude pn. Jej syn doniesol PN k nám do prace a vravím mu ze mamka ma nedoplatok za obedy ci vyplatí 40 eur lebo eur doplatky za obedy musíme odovzdať teraz sefke. . S tým ze vravím ze sak vy sa s mamkou vyrovnate keďže ste spolu často. A on ze ok. Došla kolegyňa po PN do prace a mrzuta prečo som pýtala za obedy od jej syna. Ze sa to nerobí. Ta nechápem. Zle som tak urobila?
ja by som jej zavolala mohla ti ona poslat na ucet a ty dat za nu cash tak by som to robila ja a nepytala od rodiny
@mamina7070 dlhá cesta takto. Ona mne poslat. Ja do bankomatu po jej eur a potom nazad eur vziať do prace.
Toto je ozaj nevhodne a drze
Tak ti mohla poslat a ty by si vytiahla.
@ivik4 ok. Ďakujem za nazor
Dosť trapas .určite by som peniaze nepýtala od jej syna
@kristinapetronela ďakujem za názor. Tak hriech. Idem v piatok na spoveď tak sa vyspovedam. Snáď mi bude odpustené. Ďakujem za všetky názory. Cením si to. Vďaka všetkym.
@elizabet173 každá skúsenosť je skúsenosť. Sme ľudia a podla toho sa správame aj robíme chyby. Učíme sa z chýb. A zaver je taky ze človek ak musí niečo poriesit tak poriesi v rámci svojich možností.
Nabudúce zavolaj kolegyni, že taká a taká situácia je a nech si to rieši so šéfkou sama, prečo nezaplatila včas... Mrzí ma to, určite si to myslela dobre, ale keď sa ona na to odula, že si jej chcela ušetriť cestu, tak do budúcna rieš priamo s ňou a nech sa teda prebehne 🤷.
.Je PN, v provom rade si mala upovedomiť ju s tým, že treba obedy zaplatiť, že ci by nemohla peniaze poslať po niekom, lebo ju súry termín.. alebo povedať tvojej nadriadenej nech jej to oznámi sama.. urcite nie je vhodné pýtať si od clenov rodiny peniaze.. no ale musim aj tak podotknúť, ze je to od kolegyne nezodpovedné, lebo určite sa za obedy platí každý mesiac, takze vie o termíne..
Za druhe,
@mikadooo veru myslela som to dobre.
@dadka128 co už stalo sa.. Skúsenosť na nezaplatenie
hej hod to za hlavu v prvom rade je to problem tej kolegyne ona mala dat a mala poslat napisat atd nabuduce budes vediet napises jej sms nezareaguje das vediet sefke a ona doriesi
chcela si len pomoct ale proste nevies co bolo za tym ci nemala ona peklonza to ze musel syn dat za nu
@mamina7070 ďakujem tvoje slová potešili. Áno hádžem to za hlavu. Ak má človek dobrý úmysel. A ten som mala.. Tak potom to nie je zla vec.
Nechápem prečo ta tym poverila? Prečo nemohla poslať sefke peniaze na účet a ta nech si ich vyberie. Celé divne. A už keď si to dostala za úlohu, tak si mala co najskôr zavolať kolegyni, pozisťovať dohodnúť sa a nie takto
Z tvojej strany maximálne netaktné.
@1gramofon joj prečo? Lebo zamestnanec má rôzne úlohy. Prečo predavačky okrem predavania musia aj zmyvat predajňu?lebo prečo to nerobí upratovačka? Atď.
@mamamasama ďakujem za názor. Tak som hriešnica. Zla. Netaktna. Neslušna. Ďakujem za názory. Všetky. Len občas mám pocit že ľudia sú tak prisni a nelolajni a chyba ta ľudskosť. Keď tu napíše nejaká babenka ze sa vyspala s priateľom naj kamošky tak sa nájdu aj ľudia čo napíšu nevadí stalo sa. Chémia ci láska zvíťazila. A nenapisu to bolo od teba maximálne Netaktna neslušné.. Hm? Tak sa zamýšľam celkovo. Keď človek povie môžete prosím ďakujem je človek drzý a netaktna? Keď použije tie zázračné slovíčka môžete prosím ďakujem?
nesúhlasís s tým co sme ti napísali a ideš si stále svoje.
S neverou je to asi tak, že je to dosť zle aj bez komentárov na MK, ale vždy sa nájde niekto kto ich zdrbe tak sa netvarme, že nie. Niekto si povie svoje a niekto ma súcit, alebo co to je. Plus realita ich často vytrestá, ale to je jedno
Hej, bolo to od teba blbe si pytat od neho €. Uz ked si bola taka aktivna,mala si to zaplatit za nu a ona by ti dodatocne dala €
@veronikaszabova ta nabudúce tak dám. Ok?
Pre mna za mna, rob si ako chces. Nechapem, naco si sem pisala, ked si taka utocna na kazdu, ktora napise, ze si to prepiskla.
@veronikaszabova neviem prečo som sem napísala. Človek občas robí veci a nevie prečo.a za všetky názory som poďakovala. Útočný človek píše vety typu to co si dovoľujes. To ako si to myslela? A to nie je môj prípad.
Čo ma prosím a ďakujem s tým že je niečo netaktne? Áno, nemala si to pýtať od syna. Vieš ako sa u nás hovorí? Inciativny blbec je horší ako triedny nepriateľ. Keď si vedela vypýtať od neho mohla si jej aj zavolať a povedať, počuj Jožka máš tu syna, môže preplatiť tie obedy lebo šéfka súrne chce peniaze. A bolo by. Aj vlk sýty aj ovca celá aj všetci spokojní.
Nestalo sa, nevadí, urobíš tak nabudúce, ale neurazaj sa a nerob teraz so seba neviem čo len preto že ľudia s tebou nesúhlasia.
@janagem súhlasím nabudúce. Ale jozke som nemohla volať lebo bolo rušný deň a nedalo.sa.firemne fony zvonili a ďalší klienti čakali. A neurazam sa. Co si? Pohoda
@elizabet173 ďakujem. Ok.

Celé nešťasné.. v prvom rade už fakt, že zamestnanec je PN a šefka chce vyzbierať peniaze hneď… šak on ani nemá čo chodiť do prace niečo uhrádzať aj keby cez vychádzku. Šefka by sa tiež mala spamätať.
Ja by som zaplatila za kolegyňu, šak by mi to poslala na účet, alebo vrátila po PN.