icon

Je tu účtovníčka alebo ekonómka na radu?

nikolet29
10. feb 2025
katica06
10. feb 2025

Však napíš otázku!

nikolet29
autor
10. feb 2025

@katica06 momentálne som nezamestnaná od 31.1.
Rok 2024 mám celý odpracovaný. Ako mám teraz podať daňové priznanie či ročne zúčtovanie?

nyusika
10. feb 2025

urcite nie, co by tu robila ?

lilianka28
10. feb 2025

@nikolet29 Ak stihneš podať žiadosť o RZ bývalému zamestnávateľovi, tak to máš bez starosti, a nemusíš riešiť DP.

elenka74
10. feb 2025

@nikolet29 Do 17. 2. požiadaj zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovanie dane. Ak nie, sama si podáš daňové priznanie typ A.

nikolet29
autor
10. feb 2025

@elenka74 a aký je prosim postup ak si sama chcem podať to daňové priznanie typu A ?

katarinaba
10. feb 2025

Do 17.2.2025 mas moznost poziadat zamestnavatela o rocne zuctovanie. Nevadi, ze PP uz skoncil. Zavolaj si tam a opytaj sa, ci ti ziadost daju, alebo ju najdes na nete. Vypises, pridas prilohy (ak si mala aj ineho zamestnavatela, tak potvrdenia). Odosles doporucene, alebo priamo podpises u zamestnavatela.
Ak nestihnes, nechces a bol to tvoj jediny prijem v roku 2024, tak si vypracujes danove priznanie typ A, najdes tu: https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s...
vyplnis, vytlacis, doporucene zasles na danovy urad. K DP prilozis kopiu potvrdenia o prijme od zamestnavatela.

katarinaba
10. feb 2025

@nikolet29 potrebujes potvrdenie a z neho dosadis udaje do formulara, ktory najdes na vyssie uvedenej adrese.

nikolet29
autor
10. feb 2025

@katarinaba môžem požiadať aj nejakú účtovnícku o vyplnenie? Lebo neviem či to zvládnem sama vyplniť

katarinaba
10. feb 2025

@nikolet29 mozes poprosit kohokolvek. Uctovnicke za to zaplatis. Pripadne sa skus informovat na danovom urade, mam dojem, ze zvykli pomahat ludom s vyplnenim - ale to je fakt len dojem, neviem to isto.
Ale Acko das, pokial nic navyse neziadas, nemas, tak v podstate len prepises udaje z potvrdenia. Veliciny ti doplni automaticky, vysledky samo vypocita. Ak nieco bude zle, ci chybat, upozorni to.
Ak by si aj napriek tomu nevedela, nikoho nenasla, napis mi sukromnu spravu.