icon

Je normálne hľadať ideálne pracovné miesto?

1. feb 2024

Zaujíma ma váš názor, je podľa vás poriadku ak človek pochodí pár firiem, pozícii? Ak berieme do úvahy, že je to mladý človek, ktorý sa po škole hľadá. Hľadá akým smerom, aká práca ho baví a nemá žiadne záväzky (deti, hypo atď).
Ide o to, že som 3 roky po škole a teraz hľadám tretie zamestnanie. V prvom som pracovala 2 roky ale odišla som kvôli tomu aký bol kolektív, šikana, zhadzovanie. V poslednej práci som bola rok a páčilo sa mi tam ale zarábala som veľmi málo bez možnosti rastu a teraz mi to síce stačilo ale mám partnera s ktorým sa neskôr chceme posunúť, vlastné bývanie, rodina. Nikto mi to nevyčíta ale ako čítam a počúvam ludi, ktorí majú 30 rokov praxe v odbore tak uvažujem, že ja kedy a či vôbec nájdem niekedy miesto kde ostanem.

natalia2007
1. feb 2024

A po akej skole si 3 roky?

autor
1. feb 2024

Gymnázium. Ide o to, že áno mala by som ísť na VŠ ale nemám tušenia čo ma baví - preto som išla na gympel, lebo som nechcela študovať napríklad na OA ak by som sa len trápila. Tiež nechcem vyštudovať a trápiť sa na VŠ len aby som mala titul. Najprv by som si chcela vyskúšať čo to, nájsť ako taký smer a keď treba tak sa do vzdelávať

natalia2007
1. feb 2024

Ano, rozumiem len 3 roky sa hladat po skole nemat ani tusenia o smere...Nie je nic co by ta naozaj trosku bavilo? Ze mozno si mala iba smolu na zamestnavatela? Co ta bavi? Mas nejaky konicek? Talent? Este ma napadlo sem skus pozriet https://kariernyporadca.com/

autor
1. feb 2024

Mám pocit, že i mňa skôr trápi to, že sa neviem nájsť než to, že chcem zmeniť prácu..
Ďakujem pozriem 😊

mikadooo
1. feb 2024

Mne to príde v poriadku, si mladá, tam je bežné, že ľudia prvé roky hľadajú. Tá druhá práca ťa bavila, tak hľadaj niečo podobné ako bola tá druhá práca 🤷.

autor
1. feb 2024

Tak mám veľmi dobré komunikačné schopnosti ale zároveň nie som úplný extrovert, teda neznášam verejne vystupovať, mať prejav atď. Som veľmi empatická a skôr sa riadim emóciami ako rozumom. Veľmi rada pomáham druhým, no tiež ma prítomnosť ľudí vie dosť vyčerpať. Ťažko sa viem nájsť práve kvôli tomu, že som plná protikladov. Je toto vôbec v poriadku?

domi235
1. feb 2024

Ahoj, akurat citam tvoj prispevok, a tiez mam ten isty problem ze sa hladam, som po skole, pracujem ale nenaplna ma to, mam priatela, nemam deti, ani hypo.

citala som jeden tu prispevok ze oslovit kouca
https://www.petralaktisova.sk/ jedna holka mi odporucila tuto mala s nou 3 sedenia pozri stranku a cennik ale nevyhovuje mi ze ma hodiny len doobedu ked som v praci a potom dala druhy link je to taky kurz ktory sa nevedia najst v praci, kurz trva 15 tyzdnov a je iba raz v roku spusteny teraz je na nho akcia ale tiez mi zasa pride 15 tyzdnov dlho. https://www.spokojnavpraci.sk/

Myslim si ze nie si sama kto sa hlada, a tak mi napadlo ked chces napis mi DM, mozme byt v kontakte a mozno najdeme nejake riesenie ako sa pohnut zo zacarovaneho kruhu a vyriesit to. 🙂

tiika
2. feb 2024

Práve včera som našla jeden test. Je zaujímavý, výstižný, myslím, že by ti mohol pomôcť sa trosku viac zorientovať
https://www.16personalities.com/sk/bezplatny-te...

tiika
2. feb 2024

Áno, je to úplne v poriadku. Každý sme jedinečný, originál. Cim lepšie sa budeš poznať, tým skôr budeš vedieť akým smerom sa ubrať 😉👍

simona20201309
2. feb 2024

Urcite je to v poriadku. Ja som prvý rok po skole vystriedala 4 zamestnania😆
Po roku som si našla piate a tam som bola 15r.
Pre mňa je priorita, aby ma práca naplnala a aby som sa v kolektíve cítila ako s kamaratkami. Takže hľadaj a skúšaj. Pokiaľ nestriedas prácu preto, že ťa odtiaľ vyhodia, je to v poriadku. A 3r po skole? Bud úplne v kľude.

petronelaproki
2. feb 2024

bola som na 1 školení, kde sme sa aj touto témou zaoberali, dnes sa nenazerá na takéto zmeny práce ako fluktuáciu... trh práce je viac otvorený a personalisti sa skôr snažia ľudí pritiahnuť od konkurencie, ale to nie je úplne tvoj prípad... veď keď budeš písať motivačný list tak môžeš úprimnejšie napísať prečo sú v tvojom CV zmeny zamestnania. Ale ty si mladá je úplne v poriadku, že hľadáš svoje miestečko kde budeš spokojná. Toto zažívajú často aj mamičky po materskej, ty máš zatiaľ výhodu, že nemáš záväzky 🙂

hugger
2. feb 2024

Je v poriadku vystriedať zopár zamestnaní aby si si uvedomila čo hľadáš. Je však dôležité aby si o každom jednom z nich bola pre seba aj pre budúce pracovne pohovory povedať
* čo ta na tej práci lákalo
* čo sa ti páčilo a čo nie
* čo si sa v tej práci naučila
* aby prínos si mala pre zamestnávateľa
* prečo si odišla

stanulienkat
2. feb 2024

V tvojom veku je to hľadanie v poriadku. V poriadku to nebude, keď sa budeš hľadať desať a viac rokov. Niekto sa hľadá celý život.😁

lalu_sk111
2. feb 2024

su ludia, ktori sa hladaju a menia profesio aj po 30 alebo po 40. Je to sucast zivota a netreba sa tym trapit. Je dolezite sa o seba vediet postarat