icon

Je vaša výplatná páska správna?

26. mar 2024

Dobry deň,
Mam prvu pracu a vraj tam zvykli klamať zamestnancov, chcem sa opytat ci je tato vyplatna pska v poriadku, ja sa do toho nevyznam vobec a nemam v okoli nikoho kto by sa rozumel

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
26. mar 2024

vyzera to v poriadku

buberova
26. mar 2024

Sedí ti počet odpracovaných hodín s tým, koľko si reálne odrobila?

mamamasama
26. mar 2024

Smutno mi je

lucik194
26. mar 2024

prosim Ta, to za takyto plat si hladaj nieco ine ..... ale skontroluj si odpracovane hodiny

16zolik16
26. mar 2024

Keď som bol na PN som mal viac ako ty výplatu čo je veľmi smutne že takéto výplaty alebo to nazvem záloha je v dnešnej dobe

tim23
26. mar 2024

Vám sa povie hľadaj si niečo iné. Ja som z chudobného okresu a u nás sú výplaty bežne takéto. Človek je rád že má prácu aj keď za smiešne peniaze. Ale toto je v niektorých okresoch reálna mzda a nieje možnosť nájsť si niečo iné lebo nič iné nieje.

kakakina
26. mar 2024

@mamamasama
@lucik194
@16zolik16 no ono to je na východe bežný plat ženy 😢

martul
26. mar 2024

@lucik194
@16zolik16 a ktovie čo robí, aká pracovná pozícia. Nie každý je riaditeľ korporatu s VŠ.

lucik194
26. mar 2024

jasna ja chapem aka je situacia ☹️ lenze preco vzdy len zeny maju tak malo zarabat....... 🤮

tim23
26. mar 2024

@lucik194 žiaľ, u nás zarábajú takto málo aj muži

16zolik16
26. mar 2024

@martul pracoval som ako veduci v obchode takže ja som mal plat celkom ok a predavačka mala cez 800€ v čistom

candii
26. mar 2024

@16zolik16 aj to je malo v dnešnej dobe

k1k1na
26. mar 2024

ako z toho dokazes vyžiť? no mas moj obdiv

autor
26. mar 2024

@k1k1na no nedokažem, nežijem sama, žijem s rodinou ešte, mam 20

zic
26. mar 2024

Tak potom preco nehladas pracu inde, kde je lepsie platena? Ak nemas zavazky, tak utekaj...

ss1908
26. mar 2024

v akom okrese si ? ja som v tvojom veku, tiez prva praca ale za tvoje hodiny mam vyse 2x viac

buberova
26. mar 2024

@martul čosi na koníku ľudia zarábajú iba 2000+, a každému kto má menej povedia že sa má vzdelávať a urobiť si kurzy...

dadaa1234
27. mar 2024

@lucik194
@16zolik16
@k1k1na
@zic
@ss1908 mňa by zaujímalo aká mzda vás tak pobúrila. Foto už je vymazané.

mamina7070
27. mar 2024

nieco nad 600 tusim to bolo

ale nechapem preco ta tu deptali si mlada kocka zacinas zijes s rodicmi casom sa mozes vypracovat a zarabat viac

dadaa1234
27. mar 2024

Takže minimálka. Ľudia spamätajte sa, koľko je 20 ročných čo len ruku nastrčia, že ,,mama daj!,,
A potom z nich vyrastú takíto povrchní ľudia. Tisíce ľudí na Slovensku robí za minimalku, nie 20 ročných, ale veľa krát aj obaja rodičia. Je to pre rodinu málo, ale niekedy sa inak nedá, radšej budeš mať minimálku ako nič. Fakt mám pocit, že tu na koňovi sú len panie, ktoré majú rodinný príjem >4k.

autor
27. mar 2024

@zic je to komplikovane nechvem to tu rozoberať. Som rada že vobec nejaku pracu mam a budem dufat v zvyšenie ktore slubuju… ak nie tak budem musiet odist po čase

autor
27. mar 2024

@dadaa1234 bohužial ja sa pozeram po okolitych pracach no nejaké 1000cky v čistom nevidím… a to ani niesom z východu… väčšinou vidím tak 800-900hrubom platy … slovensko, čo si budeme… a s novou vládou… mladý odídu preč

lucik194
27. mar 2024

super, hlavne sa nenechaj odbit len minimalkou, naozaj je to malo,

20r clovek si ma uzivat zivot, cestovat, nieco zazit, nie len prezivat
a to na SK je malokedy mimo vacsich miest mozne

nisia
27. mar 2024

Tu si daj do tabulky hrubu mzdu. A tu si vies vyratat tak:
Hruba mzda = pocet hodin x hodinova mzda (ak nerobis na smeny)
Ak robis na smeny priratas pocet hodin za sobotu x 50 % z hodinovej mzdy, a pocet hodin za nedelu x 100 % hodinovej mzdy, a za sviatky tiez hodiny x 100 % hodinova mzda, za nocnu pocet hodin x 40 % hodinovej mzdy.

A potom tvoju cistu vyratas tak ze z tejto hrubej celkovej mzdy odratas odvody (to uz mas v tabulke) a potom zo zostatku odpocitas 19 % dan.

Zamestnavatel ta moze oklamat na hodinovej dochadzke tak to si doma zapisuj ci si bola sviatku, vikendy a nocne a pocet dni tam ti moze este skresat stravne jednotky (listky, alebo hotovost ako mate.

https://www.ako-uctovat.sk/vypocet-cistej-mzdy-...

autor
27. mar 2024

@lucik194 uzivat zivot sa podla mna da len s peniazmi, na cestovanie a celkovo zabavu a podobne ich clovek potrebuje a vacsina 20 rocnych este studuje a peniaze niesu proste takze ked niekto povie 20te roky su najlepsie tak to nieje az taka sväta pravda

estellas
27. mar 2024

@dadaa1234 👏🏻👏🏻👏🏻 Presne veľmi výstižný komentár.
Keď tu napíše niekto v jej veku že nechodí do práce tak ho tu všetci kritizujú že je lenivý nech ide robiť aj za minimálnu mzdu. Všetci píšu že by išli robiť aj za minimálku. Keď niekto napíše že má minimálnu mzdu hneď sa do neho pustia že má mať vyššiu mzdu. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

estellas
Autor odpoveď zmazal
estellas
Autor odpoveď zmazal
dadaa1234
27. mar 2024

Nič si z toho nerob, ani z týchto komentárov. Na môj dušu toto sú ženy, čo nemajú páru o bežnom slovenskom plate. Samé možno žiadny nemajú, muž nosí 3-4 tisíc, tak si myslia, že to je bežné. Totižto gro slovákov stále zarába do1000 eur. A to sú živitelia rodiny. Nie začínajúca mladá baba. O tom, že muži zarábajú viac sa ani nemusíme baviť, takže realitu majú skreslenú ešte viac. Keby sa mnohé z nich uchádzali o zamestnanie, otvorilo by im to oči 🙂 česť výnimkám, sú aj nadpriemerne zarábajúce ženy, no to je skôr výnimka. No tu mi to príde, že každá jedna 😁

Strana
z2