Je vhodné pýtať sa na deti na pracovnom pohovore?
Ahojte.
Myslela som, že tieto otázky, sú už dávno neprofesionálne a už sa nedávajú. Včera, som sa presvedčila, že sú stále personalisti, čo majú odvahu takúto otázku položiť. Máte deti? Je toto vhodné sa opýtať na pohovore?
Ako na to reagujete? Reagovali ste už na ňu alebo ako by ste reagovali?
Ako vlastne na túto otázku správne reagovať, keďže položiť by Vám ju nemali. Alebo je ok, že sa to personalista, alebo možný budúci nadriadený opýta? Hmmmm?
Ja som chlap a tiez sa ma to opytali...a co? Hned som povedal,ze mam aj manzelku a sme nanich dvaja... Co mam plakat,ze budem znecyhodneny? Na mojej pozicii je dolezitejsie to ake su skusenosti a vystupovanie a nie ci raz za cas sa musis o niekoho postarat...vsetko je len kvoli spekulantom co kazia vsetko normalnym ludom;)
Ja som chlap a tiez sa ma to opytali...a co? Hned som povedal,ze mam aj manzelku a sme nanich dvaja... Co mam plakat,ze budem znecyhodneny? Na mojej pozicii je dolezitejsie to ake su skusenosti a vystupovanie a nie ci raz za cas sa musis o niekoho postarat...vsetko je len kvoli spekulantom co kazia vsetko normalnym ludom;)
@solvina88 ... musím s Vami súhlasiť, lebo ked niekto využíva to, že má dieťa, ako dôvod na častu neprítomnosť v práci, vďaka takým skúsenostiam to zamestnávateľa odradí od toho,aby zamestnal niekoho s dieťaťom
Inak, ja som raz prisla na druhé kolo, keď mali zrovna predtym tymove ranajky a pytali sa ma, či mam rada Nutellu. Tak to ma viac šoklo, ako ta otazka ohladom deti. To som fakt nevedela, čo je "spravna" odpoveď.
@stanka_k ale to nie je odčerka vieš o tom?ked už tak je to OČRka…
@stanka_k ale to nie je odčerka vieš o tom?ked už tak je to OČRka…
@anickaaa6aaa hlboko sa ospravedlňujem a ďakujem za tvoje upozornenie. Pôjdem si prečítať príručku pravopisu
Ja som postupovala tak, že som si vyžiadala nadriadeného a nahlásila správanie personalistu.
@anickaaa6aaa hlboko sa ospravedlňujem a ďakujem za tvoje upozornenie. Pôjdem si prečítať príručku pravopisu
@stanka_k tak keď píšeš blbosti.. sa neurážaj
V zahraničí sa ma na to nikto nikdy nepýtal. Na Slovensku je, ako vidím, viac vecí ako z minulého storočia.
Ja chapem, ze tato otazka nie je "legalna", ked vsak tu na MK vidim, ako kedajako zeny cez deti vytoto so systemom, vobec sa zamestnavatelom necudujem, ze ich tento udaj zaujima.
@stanka_k tak keď píšeš blbosti.. sa neurážaj
@anickaaa6aaa poďakovala som za upozornenie. Netreba si domýšľať
V zahraničí sa ma na to nikto nikdy nepýtal. Na Slovensku je, ako vidím, viac vecí ako z minulého storočia.
@alica110 v zahraničí sa na to nikto nepýtal, lebo tam taka "vymozenost" ako OCRka nie je. Taktiež matky nie sú 3 roky doma ako u nás a predsa to nejako dajú. Len na SK majú matky kopec výhovoriek, tak nech sa potom necuduju.
@alica110 v zahraničí sa na to nikto nepýtal, lebo tam taka "vymozenost" ako OCRka nie je. Taktiež matky nie sú 3 roky doma ako u nás a predsa to nejako dajú. Len na SK majú matky kopec výhovoriek, tak nech sa potom necuduju.
@anonym_7194c8 V zahraničí takisto lepšie fungujú čiastočne úväzky, tak nemajú dôvod byť doma 3 roky. Keď hovoríš A, tak povedz aj B 😎
Čo sa hanbíš za svoju odpoveď, keď musíš komentovať anonymne?
@mirola u mňa nevideli žiadnu dieru. Mám tam vysokú školu a počas ďalšej MD a RD mi pracovná zmluva platila celý čas. Až deň ukončenia PP mám v životopise. Nerobím v IT, žeby som po pár rokoch bola ako práve vylezená z jaskyne. 🙈 Ale možno u niekoho to tak žiaľ výjde, že tam má dieru 😕 . Ale to sa potom asi nemusia pýtať na deti.
@anonym_b37d6c ani ja tam dieru nemám. Chodila som počas MD predcvicovat jógu, porobila zopar kurzov a diera byt nemusela..
@melanta zaujíma ma to, lebo síce nemám ešte vyjadrenie z daného pohovoru, ale už len pre túto otázku, tam zrejme nenastúpim, keby ma aj vezmú. Čaká ma ďalší pohovor zajtra a ozaj netuším ako na to slušne odpovedať, ak mi to znovu niekto položí. 😁
@anonym_autor ja by som reagovala protiotazkou, ze preco sa ma skusena personalistka/personalista pyta na vec, ktora na pohovore nema miesto
Inak, ja som raz prisla na druhé kolo, keď mali zrovna predtym tymove ranajky a pytali sa ma, či mam rada Nutellu. Tak to ma viac šoklo, ako ta otazka ohladom deti. To som fakt nevedela, čo je "spravna" odpoveď.
@elzena2 také otázky občas dávaju len aby vedeli, ako uchdzac reaguje na otázky trochu mimo. Sú na to nejake psychologické postupy. Ale nemyslím, že odpoved na otázku nechutí mi Nutella a ta sa podáva u nich na ranajky, by bola dovodom ku neprijatiu. Ja na pohovoroch očakavam vsetko. Už boli otázky, ako sa cíti prepisovacka vložena do mixéru za plnej rychlosti.

@anonym_autor V case mojho posledneho prac.pohovoru pred 12r.sa ma pýtali na rodinné pomery a pravdivo som odpovedala, že manžel je v zahraničí a mám 9r.syna.Napriek tomu som postupila do užšieho výberu a nakoniec ma prijali.Musim podotknúť,ze sa mi občas stalo,ze mi volali zo školy,ze syn je chorý a zamestnávateľ ma uvoľnil,aby som sa o neho postarala, dokonca s poznámkou:Aj my máme deti a keď ochorejú, musíme sa o ne postarať.Bolo to dobré počuť, lebo v minulosti som zažila i takú šéfku, ktorá mi povedala, keď som miesto OCR poprosila kolegyňu o zaskok na 1 zmenu a ona mi ochotne pomohla,tak šéfka mi povedala 23.v mesiaci,ze do konca mesiaca mám vrátiť službu kolegyni, lebo ona kvôli mne nebude prepisovať rozpis služieb.Inokedy mi povedala,ze si mám vybrať... práca,al.rodina a ze som neschopná, lebo ona pri detoch robila VS.Bola to pravda,ale bolo aj verejným tajomstvom,ze aj pri odrastenych deťoch a vlastnej domácnosti jej viedla domácnosť a starala o deti ako zdravé,tak i choré mamka Čiže varenie, nákupy, údržba bytu, odvoz a dovoz zo školy a na krúžky bola práca starych rodičov.Odbocila som od témy,ale to všetko preto, lebo bez ohľadu na okolnosti, človeka keď chcú, tak ho zamestnajú a v mojom prípade možno otvorenosť bola tým spôsobom, ktorý zamestnávateľa presvedčil