icon

Je vhodné sa poďakovať za mimoriadne odmeny?

12. dec 2025

Mam zmluvu na dobu urcitu, o chvilku konci, cerpam dovolenku. Zmluvu mi nepredlzili, nakolko vsade sa setri. Vcera mi poslali vyplatnu pasku aj mzdu. Kedze sa setri a aj som tam pracovala iba pol roka, ziadne odmeny som neocakavala. Som milo prekvapena, ze som dostala mimoriadne odmeny, vo vyske takmer polovice hrubej mzdy. Rozmyslam, ci sa pomylili? Alebo ci je vhodne podakovat sa veducej? Veduca bola sklamana, ze mi nemohla predlzit zmluvu, tak mozno aspon takto to poriesila...to si len domyslam..Ci podakovat sa jej bude neprofesionalne a trapne? Co by ste urobili vy?

sasa1310
12. dec 2025

poďakovanie nie je nikdy trápne.

beata_k
12. dec 2025

@anonym_autor Co je neprofesionalne na podakovani? Samozrejme, ze podakovala. Je to slusnost.

really8
12. dec 2025

@anonym_autor podakovala by som sa jej aj bez odmien.

autor
12. dec 2025
@really8

@anonym_autor podakovala by som sa jej aj bez odmien.

@really8 ja som sa uz podakovala, priniesla "rozluckove", nerozisli sme sa v zlom, do poslednej chvile som sa snazila pracovat, co najlepsie, pomoct kolegyniam..

autor
12. dec 2025

Teda ja presne neviem komu vdacim za tie odmeny, myslim si, ze to navrhuje veduca oddelenia...

autor
12. dec 2025

Nebude to ritolezecke? Nechcem, aby to tak posobilo....ja som vdacna zato, ze mi dali prilezitost..aj ked to nevyslo na stalo..

anonym_3e5695
12. dec 2025

Poďakuj. My sme nedostali ani cent navyše. A to tam robím už 7 rokov, odovzdávam si veci načas, čakala som aspoň pár euro. Už druhý rok po sebe ani cent.

anonym_ef2657
12. dec 2025

Záleží ... či máš ešte plánovaný deň ktorý v tej firme odpracuješ, aká veľká je tá firma, akú majú firemnú politiku, či máš na nadriadenú kontakt, alebo sa chceš poďakovať osobne ....
Podľa toho čo píšeš, vyzerá to tak, že tvoj pracovný pomer prakticky skončil. Ja nepredpokladám, že tvoja nadriadená počíta s tým, že jej budeš ešte dodatočne ďakovať za peniaze. Ja by som to teda nepredpokladala. Pravdepodobne si si svoju prácu robila dobre a za to tá odmena.
Poďakovať sa za všetko, určite áno, ale samostatne za peniaze podľa mňa nie je potrebné.

autor
12. dec 2025
@anonym_ef2657

Záleží ... či máš ešte plánovaný deň ktorý v tej firme odpracuješ, aká veľká je tá firma, akú majú firemnú politiku, či máš na nadriadenú kontakt, alebo sa chceš poďakovať osobne ....
Podľa toho čo píšeš, vyzerá to tak, že tvoj pracovný pomer prakticky skončil. Ja nepredpokladám, že tvoja nadriadená počíta s tým, že jej budeš ešte dodatočne ďakovať za peniaze. Ja by som to teda nepredpokladala. Pravdepodobne si si svoju prácu robila dobre a za to tá odmena.
Poďakovať sa za všetko, určite áno, ale samostatne za peniaze podľa mňa nie je potrebné.

@anonym_ef2657 ja som prakticky skoncila, pred tym ako som bola posledny den, som priniesla zakusky, a osobne som sa bola podakovat riaditelovi, riaditelke a veducej, s kazdou kolegynou som sa rozlucila..
Na oddeleni nas bolo 15. Sak to ci to nebude cudne prist sa podakovat za tu mimoriadnu odmenu..i ked teda velmi prekvapila a potesila..

anonym_ef2657
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_ef2657 ja som prakticky skoncila, pred tym ako som bola posledny den, som priniesla zakusky, a osobne som sa bola podakovat riaditelovi, riaditelke a veducej, s kazdou kolegynou som sa rozlucila..
Na oddeleni nas bolo 15. Sak to ci to nebude cudne prist sa podakovat za tu mimoriadnu odmenu..i ked teda velmi prekvapila a potesila..

@anonym_autor
Ja si osobne myslím, že si sa už poďakovala.

Ak by som mala číslo na nadriadenú, alebo riaditeľa, riaditeľku, akurát by som napísala správu a popriala pekne sviatky a ešte raz poďakovala za všetko. Ako nadriadenú by ma prekvapilo aj to.

autor
12. dec 2025
@anonym_ef2657

@anonym_autor
Ja si osobne myslím, že si sa už poďakovala.

Ak by som mala číslo na nadriadenú, alebo riaditeľa, riaditeľku, akurát by som napísala správu a popriala pekne sviatky a ešte raz poďakovala za všetko. Ako nadriadenú by ma prekvapilo aj to.

@anonym_ef2657 praveze nemam cislo, iba oficialny email..
Dohodla som sa s najblizsou kolegynkou,ze sa za nou este zastavim...tak by som mohla zapriat pekne sviatky aj veducej a medzirecou sa este raz podakovat..

anonym_ef2657
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_ef2657 praveze nemam cislo, iba oficialny email..
Dohodla som sa s najblizsou kolegynkou,ze sa za nou este zastavim...tak by som mohla zapriat pekne sviatky aj veducej a medzirecou sa este raz podakovat..

@anonym_autor
To je výborný nápad, určite by bolo milé sa ešte raz poďakovať za všetko. A takto to ani neznie nútene, alebo štýlom, že ide iba o tie peniaze.