icon

Kariérne možnosti pre zdravotné sestry mimo zdravotníctva

5. nov 2024

Ahojte, mam vyštudovanu VŠ ošetrovateľstvo, 5 rokov praxe. Momentálne som na materskej a ako tak uvažujem, nemam chuť sa vrátiť v takej situácii naspäť do zdravotníctva. Prácu milujem, ale to co som zažívala ako bezdetna, nočné, sviatky, brutal nadčasy, covid bol len klinček do rakvy... Áno, teraz sa tu nájdu múdrci ktorí budi tvrdiť, ze každá práca je ťažká, fajn, to neberiem. Len a chcem opýtať, ci sa tu nájde kolegyňa, ktora odišla zo zdravotníctva a kde sa uplatnila alebo teda akú prácu si našla. Ja by som šla robiť aj predavačku, čistá hlava, iba manuálna práca, sviatky doma, žiadne nočné. Ozaj mi to vŕta v hlave. Mozno sa to ešte zmeni, ale na viac ako 50% som si istá, ze toto co som zažívala pred tehotenstvom, uz zažívať určite nechcem.

luccija
5. nov 2024

Neviem odkiaľ si, ale často vidím ponuky na recepciu na očné kliniky, zubné skús ist tym smerom

autor
5. nov 2024

@luccija to je tiež dobrý nápad, len ci také teplé miesta nie sú obsadené skôr ako sa vôbec vypíše ponúka 🙂

janinah
5. nov 2024

Existujú denne smeny bez nočných a víkendov napr.na Amb.Skoda zahodiť roky štúdia.Poznam dve také sestry.jedna cvičí psov a druhá robí v mužovej firme dievča pre všetko.

autor
5. nov 2024

@janinah aj nad tým som uvažovala, len to je tiež také po rodine, po známosti a kde sa dá ľahko dostať je buď kopec roboty za doktora alebo doktor ktorý si tu sestru vôbec neváži 🙂. Ale ak by sa naskytla dobra príležitosť tak by som určite neváhala.

colsami
5. nov 2024

Sestra na ambulancii so zabehnutym systemom a objednavkovym rezimom moze byt fajn volba.
S tym co povedala janinah tolko nepochybuj, vobec to nie je take po rodine a znamosti ako stale pises. Ak si dobra a schopna, za taku sestru da normalny doktor vela. A nie, nevezme miesto Teba radsej neschopnu svagrinu ci susedu, len preto, aby dal miesto niekomu znamemu.

Sesternica co bola vrchna sestra na oddeleni, pred rokom odisla a zacala pracovat v rodinnej firme. Ale to je ina situacia kedze muz uz mal rozbehnute podnikanie a ona isla robit administrativu. Ale nevedela o tom nic. Naucila sa 🙂

Drzim palce. Ano je to narocna a nedocenena praca.

janinah
5. nov 2024

Manžel zamestnáva sestru na amb.bez protekcie a rodinkárstva.je šikovná.vazi si ju.plat má veľmi slušný už asi 3 x zvýšený.Moze ísť na dovolenku kedy chce.Ocr tiež nie je problém.ale ona to nezneuziva.Vzdy sa dohodnú.
Ak nebudeš hľadať tak miesto nenájdeš.s tvojim prístupom nie.

sumalee
5. nov 2024

Ja síce nie som zdravotná sestra ale robím v zdravotníctve, som doma s 1,5 ročným syncekom a už teraz sa bojím co bude o rok, lebo mam také isté myslienky ako ty...už by som to nezvládla fyzicky ani psychicky..ale co budem robiť neviem, snáď len nejaku predavačku..

autor
5. nov 2024

@janinah kluud 😀 na co.mi uz teraz hľadať keď si plánujem zostať na RD do troch rokoch maleho, možno sa pritrafí aj druhé. Len sa informujem, ja žiaľ nemám.dobre skúsenosti co sa tyka ambulancii, preto mam taky skeptický postoj. Toť vsjo.

autor
5. nov 2024

@sumalee to človeku dôjde až keď je z toho kolotoča vonku, ze sa zamysli a ozaj sa mu otvoria oči. Vydržala.som.len preto, ze som vedela, ze sa chystám na materskú a plánovali sme dieťa. Inak by som.asi odišla.uz skôr.

cvikla969
5. nov 2024

Ja som odišla robiť administratívu. Už som ďalej nechcela dávať prednosť starostlivosti o cudzích ľudí na úkor vlastných detí. Brala som zle nočné,sviatky, nadčas bez limitu a aj všetko to ostatné o čom určite vieš sama dosť. Keď boli v horúčkach a ja na nočnej ... Nehovorím že sa raz nevrátim, no teraz je to takto.

oslo1
6. nov 2024

Ja som v UK, neviem, Ake mate moznosti na Slovensku.
Z nemocnice som odisla robot ako district, po novom community, nurse.
Robim od 8-4, jeden zo 4 vikendov, ale nakolko mam problem s child care, tak si mozem aj vikend presunut, zobrat dovolenku.
V robots je pre mna salam parky, mam cez 20 rokov odmakanych v nemocnici, hlavne neuroscience.

Na tvojom mieste zvaz, ak sa da a mate, district nursing, ambulance, administrative. Ale kludne aj ak sa da na odbeeoch krvi, EKG, EEG, patologia. Sukromna starostlivost doma, popripade opatrovanie deti doma, ci uz pocas dna, alebo par hodinu po skolke, skole.

janka95
27. jan 2025

Ahoj. Ja som.na tom rovnako. Tiež zvažujem odchod zo Slovenska alebo odchod zo zdravotníctva.
Od 11.1 som mala 2 dni voľna. Inak len po nočnej. Každý deň 13 hodin deň ,noc. Prvy týždeň vo februári malo byť voľno konečne. Tak som.si konečne plánovala predĺžený víkend s rodinou. Miesto toho dnes sms kolegyňa ostáva pn a žiadne voľno ďalší mesiac.
Chlap nasraty, dieťa uplakane že zas nikde nejdeme. A peniaze navyše žiadne.
Keď som robila predavačku mala som možno o 200 eur menej ale naozaj čistú hlavu a čas na rodinu.
Daj mi vedieť časom ako si pochodila držím palce . Ja uz takto žiť nevládzem. 🙂