Kde berú ľudia peniaze na cestovanie z bežného platu?
Zaujima ma, kde beru ludia, ktori maju uplne obycajnu pracu, ziadna vysoko ohodnotena, peniaze na cestovanie? Bola v Mexiku, Honolulu, potom na Ibize a teraz je v Grecku. Ako si to moze dovolit z platu obycajneho pracovnika?
Prosim bez urazok, ze zavidim, ja by som tiez chcela castejsie, ale peniaze nedovolia. A je mi blbe sa jej na to spytat.
Netreba sa z nikým porovnávať, každý má iné príjmy a aj výdavky a aj si vie inak veci zariadiť. Takí ľudia, ktorí niečo vidia u iných a už si povedia, že aj oni by chceli tak cestovať, musia najprv získať prehľad o cestovaní, veď ty by si možno aj do Talianska išla len s cestovkou, čo je nepomerne drahšie.
teba mať za kamarátku musí byť hotové požehnanie. A aj keď sa v úvodnom príspevku tváriš chrumkavo, závisť z teba až tak strieka
@danica2711 Nie je to moja kamaratka, to za prve. A za druhe, aka zavist? Mna zaujima odkial beru ludia penazi na viacero dovoleniek v roku, rada si necham poradit. Si velmi neprijemna osoba, ale to je tvoja vec.
Mňa by zaujímalo (bez vyrývania, fakt čisto ma to len zaujíma) tie, čo chodíte na 3-4 dovolenky ročne, aj ďalej do exotiky, ako to riešite v práci s dovolenkou? Lebo mne príde tých 20 dní na rok strašne málo, keď s tým treba pokryť aj Vianoce, aj nečakané nejaké okolnosti. 😅
Netreba sa z nikým porovnávať, každý má iné príjmy a aj výdavky a aj si vie inak veci zariadiť. Takí ľudia, ktorí niečo vidia u iných a už si povedia, že aj oni by chceli tak cestovať, musia najprv získať prehľad o cestovaní, veď ty by si možno aj do Talianska išla len s cestovkou, čo je nepomerne drahšie.
@petronelag Porovnavam len to, akym sposobom si mozu dovolit tolko cestovat. Ja nezavidim, teda ano, ale v dobrom, ze aj ja by som tak chcela, len neviem kde je pes zakopany a snazim sa na to prist 🙂
Mňa by zaujímalo (bez vyrývania, fakt čisto ma to len zaujíma) tie, čo chodíte na 3-4 dovolenky ročne, aj ďalej do exotiky, ako to riešite v práci s dovolenkou? Lebo mne príde tých 20 dní na rok strašne málo, keď s tým treba pokryť aj Vianoce, aj nečakané nejaké okolnosti. 😅
@nacomeno2 po 33ke mas 25 dni dovolenky a mnohi zamestnavatelia maju nad ramec zakona dalsie dni
@nacomeno2 No a este toto, kde beru tolko volna. Mozno si nadpracuju, to neviem.
@nacomeno2 presne - nie že peniaze problém, ale dovolenka 😂 teda mne z toho vyplýva, že majú prácu kde je viac dovolenky (napr. štátna správa), alebo sú zsčo alebo bez práce, alebo na materskej ...
@petronelag Porovnavam len to, akym sposobom si mozu dovolit tolko cestovat. Ja nezavidim, teda ano, ale v dobrom, ze aj ja by som tak chcela, len neviem kde je pes zakopany a snazim sa na to prist 🙂
@autorka Zvys prijem / kvalifikaciu... zase necestuje kazdy s nejakym nizkym platom... ani u tvojej znamej nevieme, aky ma plat (respektive prijmy / vydaje)... takze ani ona nie je berna minca...
Veď zisti si nie to odkiaľ na to má ale koľko ju stála daná dovolenka.
A možno zistíš, že tvoja jedna dovolenka v roku s cestovkou v AI rezorte stojí toľko, čo jej 3 dovolenky bez cestovky a bez AI.
@nacomeno2 ono zas, na 10dnovu dovolenku ti staci 6 pracovnych dni, ak su tam sviatky, tak aj menej. Takze v podstate by sa to aj dalo.
@autorka Zvys prijem / kvalifikaciu... zase necestuje kazdy s nejakym nizkym platom... ani u tvojej znamej nevieme, aky ma plat (respektive prijmy / vydaje)... takze ani ona nie je berna minca...
@zic Ja som pisala, ze ani ona nema kvalifikaciu. Pracuje ako predavacka, v butiku, na trhu predavala a taketo prace. Casnicka, chyzna.
Áno. To vidím aj ja okolo seba. Ľudia bez vysokých škôl a vzdelaní. Pomaly s ucnovkami. Mladých 25 ročných na autách za 150 tisíc. Plus mezonet byt. Idem do obchodu za deň vidím 20 luxusných drahých aút ako v Monaku. Kszdy mesiac dovolenky exotiky. A ešte msju aj dve deti poniektorí. Ja chudobu na Slovensku nevidím. My si nežijeme zle. Ale čo vidím okolo seba sú levely. A nie sú to doktori ani nejak ľudia s titulmi. Tiež sa zamýšľame aká prišla doba že sa ľudia majú tak dobre.
Áno. To vidím aj ja okolo seba. Ľudia bez vysokých škôl a vzdelaní. Pomaly s ucnovkami. Mladých 25 ročných na autách za 150 tisíc. Plus mezonet byt. Idem do obchodu za deň vidím 20 luxusných drahých aút ako v Monaku. Kszdy mesiac dovolenky exotiky. A ešte msju aj dve deti poniektorí. Ja chudobu na Slovensku nevidím. My si nežijeme zle. Ale čo vidím okolo seba sú levely. A nie sú to doktori ani nejak ľudia s titulmi. Tiež sa zamýšľame aká prišla doba že sa ľudia majú tak dobre.
@darinkal Mozu podnikat.
tak možno je na onlyfans 😂
Myslis že keď podnikas tak mas hneď milión na úcte. Muž podnikal. Ale veru mezonet a auto za palku nemáme.
Ale opat... predpokladam, ze v Taliansku je vyssi plat aj za nekvalifikovane prace. Neviem, ci to nejak rozporuje moje vypocty (respektive daj udaje, ze zaraba menej ako priemer...)... Minimalka je rozna v Taliansku... ale asi ked tam robi, tak asi jej to vynesie vaic ako tu na SK, inac by to nerobila...
Ako casnicka si duplovane moze prist na velmi slusne peniaze...
Ale opat... predpokladam, ze v Taliansku je vyssi plat aj za nekvalifikovane prace. Neviem, ci to nejak rozporuje moje vypocty (respektive daj udaje, ze zaraba menej ako priemer...)... Minimalka je rozna v Taliansku... ale asi ked tam robi, tak asi jej to vynesie vaic ako tu na SK, inac by to nerobila...
Ako casnicka si duplovane moze prist na velmi slusne peniaze...
@zic Nie su tam ovela vyssie mzdy. Ako predavacka okolo 1200 euro.
@nacomeno2 po 33ke mas 25 dni dovolenky a mnohi zamestnavatelia maju nad ramec zakona dalsie dni
@zic no to viem, ale do 33 ešte ďaleko a práve tieto low budget dovolenky sa rozmohli práve medzi ľuďmi do 30 rokov 😅 preto ma to len zaujíma, ja mám 25, manžel 28 , peniaze na cestovanie by aj boli ale to voľno nejak nikde 😅
@nacomeno2 ja napríklad robím z domu s flexibilným pracovným časom a je strašne veľa takých ľudí, ktorí to majú rovnako. Takže sa to dá, keď som robila normálne, tak mi 25 dní bolo málo, nebudem klamat, využila som možnosť letnej OČR na dieťa, čo mi urobilo vlastne +14 dní navyše. Tak som si vykryla letné aj zimné aj jarné prázdniny, kedy sme šli niekam 🙂
To je velmi subjektivne hodnotenie co je super praca a super plat. A ocividne sa na to pozeras zle - ona si z toho vie vycarovat dovolenky, ktore ty nie. Alebo proste nie ste az take kamosky, ani vase mamy, aby si vedela celu pravdu.
Fakt najlepsie urobis, ked svoju energiu venujes niecomu uzitocnejsiemu.
Ja robím “ len “ čašníčku v Rakúsku a všetky peniaze vrážam do seba a do cestovania.
A práve preto nechcem deti, lebo mať deti je luxus, ktorý si nemôžem dovoliť;)…
@zic no to viem, ale do 33 ešte ďaleko a práve tieto low budget dovolenky sa rozmohli práve medzi ľuďmi do 30 rokov 😅 preto ma to len zaujíma, ja mám 25, manžel 28 , peniaze na cestovanie by aj boli ale to voľno nejak nikde 😅
@nacomeno2 ja som vzdy robil u zamestnavatela, ktory ponukal navyse dovolenku... aj "zamladi"
@nacomeno2 ja napríklad robím z domu s flexibilným pracovným časom a je strašne veľa takých ľudí, ktorí to majú rovnako. Takže sa to dá, keď som robila normálne, tak mi 25 dní bolo málo, nebudem klamat, využila som možnosť letnej OČR na dieťa, čo mi urobilo vlastne +14 dní navyše. Tak som si vykryla letné aj zimné aj jarné prázdniny, kedy sme šli niekam 🙂
@denkabemommy áno, toto je samozrejme jedno z riešení, skôr ma zaujímajú klasicky pracujúci bezdetní ľudia 😅
A nemohla by si ju poprosit, ci by ta nevzala niekedy na jednu z ich dovoleniek? Ze by si chcela vyskusat cestovanie na vlastnu päst a bojis sa to skusit sama. Tak by si zistila za kolko sa to da a ako😉
Mozno robi 2 prace... tazko povedat... ale asi jej zadarmo nikto dovolenky neda ...
@denkabemommy áno, toto je samozrejme jedno z riešení, skôr ma zaujímajú klasicky pracujúci bezdetní ľudia 😅
@nacomeno2 tak štátna správa má viac dovolenky, aj školstvo, a ostatní často idú na jednu dlhú dovolenku a ďalšie také kratšie napr 4 dni z toho 2 víkend, niektorí ťahajú nadčasy a potom to míňajú ako náhradné voľno. Možností je viac, v podstate ten čo to "potrebuje" si cestu nájde ako si nájsť voľno na výlet 🙂. Ťažko hodnotiť, keď väčšinou vidíme len pekné fotky z dovolenky nie celý background
Autorka, prestan rozmyslat nad tym, ako to robia ini, a zacni rozmyslat, ako to vies urobit ty. Zacni tym, ze vyjdes zo svojho komfortu z cestoviek, ktore cloveka osklbu o trikrat viac penazi, nez keby isiel po vlastnej osi. Nemusis ist hadam rovno na Zanzibar. Chod do Talianska, Francuzska, na to fakt cestovku nepotrebujes, letenky si kupis zvlast, ubytko cez Booking a ides. Ked zistis, ako dobre to funguje, zrazu zistis, ze sa da takto cestovat uplne bez problemov takmer vsade.
Ja robím “ len “ čašníčku v Rakúsku a všetky peniaze vrážam do seba a do cestovania.
A práve preto nechcem deti, lebo mať deti je luxus, ktorý si nemôžem dovoliť;)…
@nikoletta1712 ano, deti su luxus. Totizto neexistuju peniaze, za ktore by si kupila pozornost, lasku a to, ze nikdy nie si sama 😉

Neviem, na nete pisu, ze priemerka v Taliansku je okolo 30k rocne v hrubom a asi 24k v cistom... 24/12 = 2000 eur...
Ak ma najomne okolo 600 eur, prestravuje sa za 600, mesacne jej ostane 800 eur na cestovanie...