icon

Kde ešte hľadať schopnú účtovníčku?

28. mar 2024

Pekný večer. Dievčatá, mne už dochádzajú nápady. Hľadáme do firmy hlavnú/samostatnú účtovníčku, plat podľa ponúkame slušný na našu oblasť, žiadna bláznivá pracovná doba, nevyžadujeme 30 rokov skúseností, normálna ponuka.. ledva-ledva sme našli jednu pani, so skúsenosťami a schopnosťami, ktoré si taká pozícia vyžaduje, nakoniec nenastúpila, dostala lepšiu ponuku.

Skúsili sme inzerát na profesii, worki, oslovila som niektorých, ktorí majú uverejnení životopis na profesií, pridala som ponuku na Linkedin, aj som skúsila tam dať do vyhľadávača ľudí, ktorí pracujú/pracovali ako účtovníci a osloviť ich. Uverejnila som ponuku práce v skupine nášho mesta, aj sa to snažím uverejniť v skupine účtovníkov, čakám na schválenie. Oslovila som aj známu, ktorá pracuje ako účtovníčka, či by ona alebo jej kolegyne nemali záujem.

Prosím poraďte mi, je ešte nejaký spôsob, kde nájsť schopného uchádzača? Ja viem, že samostatné účtovníčky sú nedostatkový tovar, ale mne už naozaj dochádzajú nápady kde hľadať.

Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z2
nivea777
28. mar 2024

Ja napríklad teraz hľadám prácu- mzdové. Všetci na fb sa sťažujú koľko práce majú,ako nestíhajú a keď dá človek dopyt,že chce pomôcť tak nikto nepusti zo svojho. Čo samozrejme chápem ale nech neplacu

autor
28. mar 2024

@micicka nemám pocit že nejak často odchádzajú. Mám kopec kolegov čo sú vo firme 10+ rokov.. terajšia účtovníčka odchádza do dôchodku a na tej pozícii robila roky rokúce..
A to som len ja moc snaživá asi, nemám pocit že by kolegovia boli nejak extra trhaní od svojej roboty alebo že by sami sa snažili aj inde zapájať. Takže nemyslím si že máme takú povesť... Ale je to veľmi dobrý pohľad nad ktorým som sa ani nezamyslela

taminka1986
28. mar 2024

No lepsie by bolo si uctovnika "naucit". Lenze na to castokrat nieje priestor. Ja mam vo firme aj juniorov, zacinaju na 1500 v hrubom s tym,ze ich kontrolujem par mesiacov,odovzdavaju komplet robotu atd. a vidim ako pokrocili. Seniori,ti uz maju cez 15rokov odrobenych a uz su 3000+. Ked chcem kvalitnu robotu tak ich musim zaplatit lebo mi zdrhnu😅 To ze nevyzadujete 30rocnu prax je mozno aj chyba. Ja ked vidim ponuky prace na profesii co vsetko maju ovladat potencialni uchadzaci a pozadovana prax je 2r.,tak mi je az do smiechu😅ak potrebujem zohnat ludi,dam na FB aj do skupin ako uctovnici atd.,zdielam na profile, nemala som doteraz vyrazny problem najst ludi,mozno v oblasti bude problem. Som zapadne Sovensko ale nie Blava.

tiika
28. mar 2024

Čo sa týka tých jazykových znalosti, sú ozaj potrebné na takej urovni, nestačilo by aspoň A2? Ak to ostatní odhadujú na odmenu za 2.000€, s požiadavkou na AJ by to malo byt ešte urcite viac. Taki kandidáti sú žiadanejší a môžu si i častejšie vyberať. Odhadujem, že zo samostatných účtovníkov - kandidátov s Aj, môže byt 1/3-1/4.
Ak ste už inzerovali, nasadili vysoké kritéria a potom zľavovali z požiadaviek, je možné že na začiatku procesu ste potenciálnych uchádzačov mohli i odradiť a viac na inzerat danej firmy už ani nepozreli.
Prip. môže byt inzerat napísaný tak, že viac odstrasi, hovorí, čo všetko vyžadujú, čo treba robiť, no malo motivuje tam naozaj pracovať. Opačný extrém je zase takmer žiadne požiadavky na vzdelanie, prax a potom sa CV iba prehrabávať.
Možno to nie je najpodstatnejšie no i blby účtovný program, s ktorym sa ťažko pracuje, môže niekoho odradiť.
Skús sa keď tak opýtať tvojich kamosiek uctovnicok, ktoré sice záujem o prácu nemajú, keby ti aspoň povedali svoj názor na prac.ponuku.

tiika
28. mar 2024

Môžeš mi poslat do SS link na ten inzerat?

oli18
28. mar 2024

Dajte uctovnictvo robit profi firme. Tam byvaju majitelmi funfovani uctovnici, prip.auditoti.

karolinakr
28. mar 2024

Hlavný účtovník 2000 brutto, čo je 1400eur, vôbec sa nečudujem, že sa nikto ku vam nehrnie..tolko dostavaju začiatočnící, či jak?

autor
29. mar 2024

@karolinakr ja chápem že sme na koníku, kde každý zarába 3000€+ 🙂

karolinakr
29. mar 2024

Ale to je hlavny učtovník, a este povedz, že robite učtovnictvo pre 200 zamestnancov a hlavny učtovnik nechce robit za tisícku a všetci sa čuduju, že nechňapol po tejto pozicii ako zlatej rybke

slavkadi
29. mar 2024

Autorka, oslovujú ľudí zamestnaných v iných firmách, ktorí možno nesledujú inzeráty, ale v kútiku duše túžia po zmene 😁

tiika
29. mar 2024

Na koniku určite každý tolko nezaraba aj keď by chcel 😁 Ak však hladas dôvod, mne tiež pride že tým hlavným sú peniaze. Tebe možno pride, že je to adekvátne avšak sama vidíš, že to firma nevie obsadiť.

karolinakr
29. mar 2024

vieš, ja som už videla, že hladali učtovničku za 450eur, to bolo asi par rokov dozadu, ani sekundu som sa nepristavila zrakom na tom inzerate, ja neviem, čo si mysleli..to už upratovačka viac zarobí

karolinakr
29. mar 2024

Dajme tomu, že pre kolko ludi to učtovnictvo bude robit daj počet zamestnancov, možno na tu cenu bude inak hladiet, pre 30 ludi alebo pre 100, si to možno niekto rozmyslí..napiš to do inzerátu priamo

lahela
29. mar 2024

Ja som nastúpila do firmy, kde tiež nevedeli nájsť účtovníčku, dovtedy som bola len pomocná, čiže nahadzovacka dokladov. Pôvodná účtovníčka ma dva týždne učila ako pracovať s programom a potom chodila každý týždeň na pár hodín kontrolovať, mzdy, sklad a DPH sme robili niekoľko mesiacov spolu, daňové priznanie prvé po jej odchode urobila ona, druhé mi prišla skontrolovať, hocikedy jej môžem zavolať. Skúste sa dohodnúť takto s pani, ku dôchodku nejakú dohodu, prilepši si a " vychova" novú. Neviem ako vám treba ten jazyk, to by som asi ubrala, dala jednoznačne možnosť živnosti s tým, že vo firme musí byť aspoň 6 hodín denne

nivea777
29. mar 2024

@karolinakr
U nás má hlavná účtovníčka do 2000 v hrubom,ale zastrešuje len réžiu, štatistiky,majetok,vykonáva uhrady a také "dôležitejšie " veci. Uctovanie faktúr,pokladňu,zápočty a mzdy robia iné baby

Strana
z2