icon

Kde hľadať robotu, aby sa dalo všetko skĺbiť?

15. nov 2022

Ženy čo ste alebo boli po RD kde hľadať robotu,kam ste vy nastúpili aby sa dalo všetko skĺbiť okolo škôlky školy a deti.?V skratke napíšem naše fungovanie.Manzel robí od rána do večera.Ja mám na starosť školu škôlku učenie s deťmi, domácnosť atď.Do svojej pôvodnej roboty nemôžem vrátiť skrz škôlku.Na jednu smenu som nenašla zatiaľ nič.Dieta je často choré ,pár dní v škôlke dva týždne doma.Brigadu som našla,no veľa eur to nespraví.Poradte kde si nájsť robotu?Moja mama bola s nami doma 10r lebo ju nikde nechceli zamestnať keď mala malé deti.Ja tak nechcem dopadnúť,no bohužiaľ veľa pracovných ponúk není pre mamičky s malými deťmi.

zojazoja
16. nov 2022

@e3v3a3 dobre, v poriadku, je to váš život,vaše rozhodnutia...mňa do toho nič. Len sa ešte chcem spýtať.. ak nechceš,neodpovedajte,bude to v pohode. Pracovnú zmluvu ma na 8 hodín denne alebo?

raffaella
16. nov 2022

No škoda (žiaľbohu tvoja) je, že si sa na materskej nijako nesnažila zvýšiť si kvalifikáciu, naučiť sa jazyk ani nič iné, čo by si vedela ponúknuť na trhu práce 🤷. Teraz sa ti ťažko hľadá taká práca, výučný list stačí na remeslá po ktorých je dopyt. Miesto dobre mienených rád máš na všetko argument ako sa to nedá. No nedá sa, pokiaľ človek sám nechce a nejde si za tým.

e3v3a3
16. nov 2022

@zojazoja áno na 8 hodín. Tiež som s nim mala zo začiatku často debaty, že veď to je určite protizákonné tam toľko byť 😀 uvidíme o rok co vymyslime 🤔

zojazoja
16. nov 2022

@e3v3a3 čiže o 3 hodiny viac den co den,nemá to ani ako nadčasy zaplatené a z vlastnej vôle..🙂 to sa dnes len tak nevidí 😀 no ved uvidíte do budúcna

martuska321
16. nov 2022

Ja hľadám 3 mesiac ako mi skončil rodičaak a nič 😔 všade iba na 3 smeny , moj muž robí ranná poobedná takže ja musím nájsť niečo na rannú alebo ranná poobedna a nič také u nás není a predsa niekto musí tie deti odniesť do škôlky 😔 som s toho tiež zúfalá ...plat nestačí pri tomto zdražovaní....

e3v3a3
16. nov 2022

@zojazoja asi tak. Keď príde niekedy skôr, tak sa pýtam ci milenka nemala čas 😂 ale zase musím povedať, že hocičo potrebuje - napr.odbehnúť cez pracovnú dobu ak potrebujeme súrne s deťmi k dr, alebo dovolenku, vždy mu vyjdu v ústrety. Je to tak niečo za niečo

simik411
16. nov 2022

@zojazoja zákonník práce možno nepozná ,stačí že robí u niekoho na ,,živnosť, fusku,, ako robí veľa mužov v mojim okolí idú ráno dôjdu večer aj tí čo robia sami na seba síce majú viac ale celé dni preč a žena sa staraj. Bohužiaľ, jasné možno sa dá keď žena povie budeš aj ty. Muž pôjde do inej roboty na 8hod zarobí v tom kraji napr 800 netto , žena tiež na smenu za 600 a sú na tom rovnako s tým že cestovanie atď niečo stojí, čiže neviem či toto je výhra úplne ale deti sú v škôlke to hej.

autor
16. nov 2022

@martuska321 Veľa šťastia aj tebe aby si našla vhodnú prácu , bohužiaľ nie je to také jednoduché

martuska321
16. nov 2022

Veď to vôbec nieje ale myslím pozitívne každý deň hľadám ďakujem pekne nápodobne ☺️

ropucha6
16. nov 2022

Smutna situacia…a zas vsetko na zene. ja by som to netolerovala a ziadala, nech si najde iny job, kde sa vie podielat na domacnosti a s detmi.

minimidimaxi
16. nov 2022

Super a kým teda čakáš, máš skvelý priestor na zvýšenie svojej kvalifikácie. Je kopec aj online kurzov, s certifikatmi, pozri Linkedin Learning alebo kade tade podla toho co chces robit,co uz vies, co ta bavi.. uz potom s pracou a popri malych deťoch je to tazsie, teraz mas skvelu príležitosť.....

zojazoja
16. nov 2022

@simik411 no ved to je to..bud bude chlap od rána do večera v práci,ALE ZAROBI SLUSNE PRACHY tak,aby nemusela ženy ísť do práce a riešiť co s deťmi.. kto ich bude dávať do škôlok a škôl a kto ich bude vyzdvihovat...alebo teda keď chlap je nonstop v práci ale aj tak prd zarobí,tak musí ísť do práce aj žena...a chlap bude v inej prácu kde tiez prd zarobí ale deti do školy proste chodiť musia

zojazoja
16. nov 2022

@e3v3a3 😃😁 milenka nemala cast😅ak aspoň čosi. Ja to mam podobné v práci,síce dodržuje pracovnú dobu 8 hodín,nezarobim majland v žiadnom prípade,ale mam veeelmi ustretoveho šéfa a čokoľvek potrebujem môžem ísť hocikedy vybaviť.

e3v3a3
16. nov 2022

@zojazoja je to veľké plus. Predtým robil u zamestnávateľa na tri smeny, niekedy aj soboty, o dovolenku sa musel prosiť, aj tak mu ju dokázali zrušiť.
Teraz to berie tak, že pracuje veľa, ale nemusí robiť nočné a platovo ma pomaly raz toľko. Je to na dlhšiu debatu, už sme to spolu doma riešili veľakrát.
Majland...to je tak, že vieš koľko by človek musel zarobiť aby povedal, že ma dosť 😅
Super, ze si si nasla takú prácu. Nieje nad to keď je v nej človek spokojny

majulino
16. nov 2022

@lacibo ano

elizita
16. nov 2022

Nemáte poblíž supermarket? Teda aspoň u nás nonstop hľadajú na dohody a skrátené úväzky.

ja_bb
16. nov 2022

Da sa robit čokoľvek si myslim,ale dolezity je cas.Ja mam uvazok na 6h/denne a bola to tá najlepšia vec, čo som spravila.

1gabriela13
16. nov 2022

Nijak teraz už ťažko. Ja som rozmýšľala ešte počas tehotenstva čo a ako ďalej lebo som vedela že do pôvodnej práce nemôžem spať kvôli škôlke vyzdvihovaniu atď. Tak som si spravila počas RD ďalšiu školu a pracujem v školstve. A viem dcéru aj odniesť aj vyzdvihnúť a medzitým ešte stihnúť aj fitko. Inak,na tvojom mieste mi je jedno že muž robí od rána do večera. Deti sú spoločné ,ty chces pracovať,tak nech aj on sa angažuje okolo týchto starosti. A keď sa mu to nepáči,tak nech ma taký plat aby si ti do práce nemusela.

domca2705
Autor odpoveď zmazal
monqy
16. nov 2022

Mna presne takáto istá situácia čaká o rok a teraz sa uz toho desim. Muž pracuje od 7:30-16:00 ,takze deti zaniest a zobrať zo škôlky budem musieť ja.
Jedine co má tak napadlo je Tesco ,lidl na polovičný úväzok , upratovanie domácnosti ,penziónov -tam sa dá celkom slušne zarobiť.
Švagriná upratuje domy a na hodinu má 10€

erikvak
17. nov 2022

Ahoj.
Rada by som Ti povedala čo všetko môžeš,ale žiaľ,moc veru nezmozes
Ja som dopadla ako tvoja mama.
10 rokov s dcérkou doma.Najskor predĺžená rodičovská,do toho ďalšie dieťatko.Ale ako tak sa to skĺbiť dá.Aj ked doma robím myslím že všetko ako predtým.
Ale mam jeden vyborny tip. Chyzna!
Pracuje sa krátko, väčšinou sa začína od 8mej,takže ideál na matku s deťmi.
Odrobis,odídeš. Aspoň ako skrátený úväzok.

nikolka1986
17. nov 2022

Pre teba by možno bolo dobre pracovať ako osobná asistentka pre ZŤP- tam sa dohaduješ na čase s klientom. Alebo ako opatrovateľka pre starších.

smutnamama1981
17. nov 2022

Presne toto isté trápi aj mňa,s tým rozdielom že mne teda nám pred vyše mesiacom zomrel tato po ťažkej chorobe,z deťmi chlapcami som zostala úplne sama,sú škôlkari obaja a sú často chorí, týždeň do škôlky, 2 týždne doma , potrebujem príjem ale kde ho vziať, ťažko sa hľadá práca na 6 hodín a keď som aj našla musela som skončiť kvôli deťom , byť doma pri nich,ako teraz neviem čo, peniažky chýbajú tata už nemáme,je to na nič takto

kvietocek87
17. nov 2022

Ja som nenastúpila nikde, žili sme z jedného platu.Stale to stroskotalo na pracovnej dobe.Do roboty som nastúpila, až keď deti nastúpili do školy a neboli už tak chorlave a predsa už boli aj samostatnejší.Su už aj samé doma,tak ako aj my dakedy

autor
17. nov 2022

@kvietocek87 No my by sme to nedal z jedného platu

saxana000
17. nov 2022

@simik411 a co je na tom ze by so to rozdelili?preco to ma tahat chlap cele sam? A preco ma zena na starosyi celu domacnost deti a este aj pracovat.Ved ak pojde do prace aj zena spolocnh prijem sa zvysi..teda muz moze pracovat menej aj zarobot menej a casu bude mat viac.ked ona zarobi povedzme 700 a on 900 penazi bude viac muz nemusi robit do vecera a logistika s detmi bude lepsie vyriesena.
To kolko jej takto ten muz vydrzi?za 10 rokov zrobeny zniceny... s detmi nie je so zenou nie je...to je rodina? A ked ho jednehp dna klepne co potom?ostane zena s detmi na krku sama?to je perspektiva fakt..
Prepac aj ja som musela....

evkamotka
17. nov 2022

Mozno proste treba nieco vediet. Nechcem zniet drzo ale asi by si mala aj ty nieco so sebou spravit, ak chces fajn pracu. Cudzi jazyk, IT, pedagogicke minimum atd atd.? Ja som prave nastupila do prace po rd s dvoma mini detmi. Flexibilna prac doba kedykolvek medzi 6-17, v kancli, fajn plat, obcasny home office. Ale nieco som preto aj musela ja spravit. Vzali ma hned na druhom mieste, kde som sa prihlasila

malinovka333
17. nov 2022

@monqy lenze aj tie penziony musia byt niekde v okoli nie vsade sa da chodit upratovat

autor
17. nov 2022

@saxana000 Bohužiaľ veľa rodín tak funguje,že chlap je od rána do večera v práci aby si čo najviac zarobil a vedel utiahnuť financie.

malinovka333
17. nov 2022

Tieto rady co ti tu niektore dali.no ja zasne jake su premudrele. Ktora by co ako robila. Ja s tebou suhlasim a taka co toto nikdy nezazila polovicu veci ma od rodicov tu bude mudrovat. Ja ked som napisala ze mne nema tiez kto deti strazit tak tiez tu kazda pisala co mam ako robit kam ist co by oni robili...toto pochopi ozaj len taka co to zazila na vlastnej kozi lebo tak isto ti viem napisat mudre reci co mozes robit.. lebo vsade v okolo ma kazda penziony ktore mozes upratovat,supermarkety kde ta hned zoberu na polovicny uvazok budu ti vo vsetkom vychadzat.drzim.ti palce